Baby som na materskej ale chcem sa dat zaočkovať aku vakcínu si mam vybrať ci to je jedno? Rozmýšľam nad tou janssen kedze je w to len 1 davka
@hellwant tak aku odporúčaju? Ja sa v tom nevyznám ani ti nejako nesledujem kedze mam male bábätko
uprimne neviem co je pravda co vedci tvrdia, ale moderna vysla vraj naj proti delte.
Proti delte ano, ale bohvie aka varianta pride potom a pri inej variante moze mat vacsiu ucinnost zase ina vakcina. Podla tohto by som sa asi nerozhodovala.
@klaudscha11 to nie, vzdy ked sa virus prisposobuje, nejde na slabsi. Ziadna choroba, na ktoru sa dava vakcina a ta choroba sa prisposobi, cize musia novu vynajst vakcinu sa zas nevrati na povodny virus. To by stacili striedat stare a nove vakciny a nemusia tvorit nove. A s tym je problem, plno chorob odolava starym vakcinam a musia dalsie vymyslat. Ten virus sa vyvija, ani vase deti ked budu mat deti nesplodia vasich vnukov z rovnakym obrannym mechanizmom ako vy. Aj ked sa slachtia stromy, nevratite sa k povodnemu druhu- nie je to mozne. Musite preto mat aj povodne odrody.
Pri tejto vakcine mas fajn, ze je len jednorazova, tak to budes mat rychlo absolvovane aspon.
janssen je to iste co astra zeneca, princip. dala by som si Pfizer alebo Modernu. ja mam pfizer,zatial planujeme druhe
Ja mám janssen, nevidím v tom problém, som mladá a zdravá. Je to schválená vakcina ako všetky ostatné, možno keby mám nejaké zdrav. problémy by som rozmýšľala ináč, ale mne to stačí. Na celý rok pokoj.
Ahojte. Tiez rozmýšľam naj Johnson & Johnson. Som mesiac po pôrode a plne kojím. Lekárka mi povedala, že látky, ktoré sa pichaju do svalu ostávajú v tele matky a do krvného obehu a taktiež mlieka sa dostanú len protilátky. Je tu nejaká mamička ktorá sa dala zaočkovať janssenom popri kojeni?
ak je pravda, co tvrdia studie, je slaba voci delte.