Dobry den,
poradite mi prosim, je bezpecna vakcina Engerix proti zltacke typu B v 3 davkach pre dospeleho, ked ma vela dlhodobo liecenych diagnoz a berie lieky /tlak, srdce, cukor, cholesterol, znizena imunita/? Dakujem.
Treba zvazit ci je to očkovanie pre neho prospesne, ci ma rizoko nakazenia sa VHB, mladsie rocniky ho maju uz v zakladnom ockovani
@valilienka2 Je to kvoli studiu a praci v zdravotnictve. Nevieme, ci to riziko stoji za to ☹
@viestta Lekarov sa pytame a vsetci sa tvaria, ze toto ockovanie nema ziadne rziko a preto sa pytam aj tu na fore. Nevidim jediny dovod, preco by toto nebola otazka vhodna na MK.
Lebo tu su laici a ty si neuviedla ziadne dolezite info aby si dostala relevantnu odpoved- preto je tvoj pridpevok a otazky vhodne k osetrujucim lekarom pacienta a nie tu
Mozte konzultovat napr infektologa
@taktotedanie Ano, pytam sa zatial vseobecne, ak by sa nasiel niekto, kto by vedel poradit, nemam samozrejme problem uviest aj konkretnejsie info.
Ak je rizikovy pacient a ide pracovat do rizikoveho prostredia tak by som realne uvazovala nad vakcinaciou avsak kazdy sa posudzuje individualne a niekomu sa to neodporuca
Avsak - Vseobecna otazka vseobecna odpoved
@taktotedanie Chapem a vedela by si mi prosim napisat, komu a pri akych chorobach sa ockovanie neodporuca?
Na to odpovie osetrujuci lekar alebo ten co bude ockovat
Zbytocne sa tu ideme bavit v teoretickej rovine ked sa pytas na konkretneho pacienta pekny vecer
@taktotedanie Skoda, celkom by ma to zaujimalo, ale aj tak dakujem.
Nepozname alergie stav pacienta lieky nic…
Vzhldom na rizikoveho pacienta a rizikove prostredie by som velmi silno zvazila ockovanie
Tak si precitaj pribalovy letak
Toto je otazka pre osetrujuceho lekara, nie na MK