Ahojte..Mám taký problém. Včera sme mali s partnerom sex (bez kondómu) a bol aj trochu bolestivy a však pociťovala som to až potom, keďže počas sexu som sa o to nejak nezaujímala. Ale po sexe som mala opuchnuté pysky a dosť ma to bolelo a celá som tam dolu sčervenala. Spávame spollu už dlho, ale teraz sa mi to stalo prvý krát. Nehovoriac o tom, že od toho prešlo 15 hodín. Ledva, že si môžem sadnúť. A mám dokonca aj horúčku a zvracala som. Zajtra sa chystám gynekológovy, keďže som bola v práci sa mi nedalo ísť. Viete mi poradiť niečo na zatiaľ domáce liečenie? Lebo tá bolesť je nehorázna! A aj pri cikaní...:( chytá ma z toho depresia...
ak potrebujes narychlo pomoct tak si skus spravit horuci kupel, teda ked uz nemas teplotu a dat si do vody so l.nech je to pekne slane. sa v tom okup a skus si aj posvu preplachnut. taketos tavy som mala aj ja pred par rokmy, ked som sa dokonca bala ist na gyndu kvoli tej bolesti, ani som si nevedela predstavit ako by mal lekar vysetrit. v lekarni sa da kupit aj canesten kombi, tabletky a krem, maju uz aj trojdnovu terapiu. ale urcite treba potom skocit aj k dr, nech zoberie stery. ja som zaciatkom roka trpela castymi zapalmy. takpovediac kazdy mesiac som mala, po menzese. ked som vyadila HAK ako zazrakom prestali. nezmenila si nahodou HAK? podla vysledkov ti lekar vie dat lieky a mozno budete musiet preliecit aj tvojho partnera, aby si ti to nevracalo stale dookola. prajem skore uzdravenie.
ja som HAK vobec nebrala...praveze sa mi toto stalo prvy krat a ostala som dost vystrasena...lebo som nevedela co to je...skusim ten kupel vecer a uvidim co to spravi...dakujem ☹ 😒
No podla mňa je lepší rosalgin ako soľ do vody. Vyskúšaj, úľava by mala prísť hneď.
@darina192 naša tu skvelá bojnická nemocnica je v takom stave a sú tam taký doktori, že radšej knihu... 😖
tu by mi dali akurát tak do zadku nalgesin a chodte si pospať akoo to oni vedia...
@sabinka027 kúpiš ho v lekárni.
@bombonka pisala som jej tu sol, lebo to ma doma urcite. inac by si sa divila, ale fakt to zabera, jedze je to jodovana sol a tak znizuje zapal.
@sabinka027 ked si nebrala hak tak ani nezacinaj 😀 lepsie spravis. ten kupel musis este zopakovat, ale aj na gyndu potom chod. mozno to mas od partnera. vtedy treba aj pre neho lieky.
Kvoli tomuto idem aj ja buduci tyzden k doktorovy....bola som tam minuly tyzden kvoli tomu ze ja tam dolu mam na oboch stranach jak je vchod jak trhlinky,obas ked sa utieram este vic to popraska cize mam na toaletaku trochu krvy,inac to stipe,boli svrbi proste vsetko,Ani sex nic nemozem.Uz som z toho zufala lebo stale sa mi to opakuje.Minule mi dal na to masticku niaku a nepomohlo tak bud.tyzden idem na rocny pap ster preventivny tak u idime co mi povie aj na toto.Fakt toto ne nieco hrozne.Ved spim len s manzelom aj on somnou :( tak ja uz neviem,uz ani tangace nenosim a aj tak sa to robi.
@katkabg Ak mozem poradit tee trea krem alebo kvapky Kremom natierat a kvapky dat na tampon a nechat aspon 4 hodiny Zo zaciatku to bude stipkat ale ked sa to bude liecit to ustupi Ja pouzivam od firmi Just Pozrite si to na www.just.sk Moze to ist aj do rany nemusite sa bat
@maca283 dakujem pekne za radu 🙂 skusim kuknut ci to maju aj v bulharsku.Je mi hrozne takto lebo uz mam dve jazvicky kvoli tomu,ved som rodila cisarskym a doktor sa ma pytal ze ci som rodila prirodzene kedze tam mam jazvicky dve take tenke pasiky na oboch vnutornych stranach,a tam to vzdy praskne znovu a znovu :( neviem ten canesten krem ci na to dat ci nie :( teraz mam predpisanu antikoncepciu lebo mam hrozne bolestivu ovulaciu,ale stale vaham ci ju zacat brat.Ked som rodia cisarskym mala som velke oroblemy so zrazanim krvy,vobec sa nezrazala ledva ma zachranili,tak neviem ci je takato antikoncepcia vhodna na mna,raz som brala jednu a zle mi bolo znej,tak tazko na hrudi
@sabinka027 keď máš také bolesti, tak rýchlo do nemocnice na gyn. pohotovosť - ošetria ťa hneď a nemusíš trpieť v bolestiach do rána!