Dobrý deň prosím o radu,už mesiac mám taký problém s uchom, strašne mi vadí hluk na jedno ucho,nezačalo to len tak náhodne ale trošku som si podráždila ucho so slúchadlami, mala som špuntové slúchadlá počúval som hudbu ale nevedel som že jedno slúchadlo mi šuští,hneď ako som si ich vybrala z uší mala som strašne podráždené jedno ucho,niekedy to bolo dosť intenzívne vadilo mi úplne všetko aj taký bežný rozhovor mi rezonoval v uchu,bola som na orl tam mi povedali že to bude len podráždené, po mesiaci je to oveľa lepšie lenže stále ak sa naskytne nejaký veľký hluk alebo príliš hlasná hudba tak mi to vadí na to ucho,nuž včera v blízkosti mňa zakričali do môjho ucha,od vtedy keď je ticho tak jemne mi v ňom šuští a začalo ma zase ucho pobolievať,nemôže sa jednať aj o zápal stredného ucha keďže vonku je taká zima a stále iba fúka?alebo mi to mohlo poškodiť niečo v bubienku,inak počujem skvele len teraz mi začala bolesť a sustanie v ušiach,som z toho zúfalá baby pomôžte mi,prejde to alebo mám s tým niečo robiť?
@veonika303 s chrbticou som nemávala problém,ani so sluchom,len po tom šume som mala všetko také podráždené,lenže včera ten krik vedľa môjho ucha spôsobil tu bolesť aj šumenie,hlavne keď je ticho,ja som strašne zúfalá z toho že čo mám robiť.
@lenka2710 a teraz uz pocujes dobre,alebo ti to zostalo?
@janix23 to sk mne hlavne keď je ticho šumi až píska ja navštevujem fyzioterapeuta kde sa mi venuje krčnej chrbtici a šum mi vtedy zmizol ....ono ten šum ms že vraj veľa príčin od psychiky ,stresu chrbtice atď
Zápal stredného ucha boli ja fras, takže to isto nebude zápal, pozerali bubienok? - ci na ňom nieje nanos, alebo tekutina za bubienkom... Mne sumelo dlho po zápale stredného ucha, koli tekutine
@veonika303 Nemôže byť ten šum vyvolaní tým že som mala podráždené ucho a niekto mi doňho skričal a zase je také náchylné na zvuk a tým pádom aj trošku šumu produkuje?
@janix23 ťažko povedať mne ten šum tiež lezie už na nervy ale ja musím cvičiť na tu chrbticu a trošku to zmierňovať
@alenka2101 nemala som zápal ja,ale moja malá! Počuje dobre uz a ja sa odhodlavam ísť na vyšetrenie,ale akosi stále do toho niečo vojde
Ale bolieva ma krk,hlava a sumi v ušiach, takže pocitam,že budem mať niečo s krcnou
Inak ze sumieva v ušiach aj pri nizkom tlaku
Nuž to je tak niekedy odíde ale vačšinou neodíde. Mne už sumi 4 roky, musíš sa zmieriť s tym ze máš poškodené ucho a sum ti ostane naveky. Prečítaj si články o tinnituse a žiaľ drvivá väčšina ludi to už ma navždy.
Tiez ma to trapi piskanie v uchu. Zacalo to tym ze som asi nala chytenu eustachovu trubicu, bola som citliva na zvuky, zalahovalo mi v usiach. Ostalo mi take piskanie. Zacalo som cvicit toto podla videa a trosku sa to zmiernilo, niekedy to uz vobec nemam. Ked som prechladnuta trosku sa to zase zhorsi. Vyskusajte to na ten sum.
https://www.youtube.com/watch?v=GsCTBeGrT8kMôže ísť o dočasný stav - manžel si nedal na strelnici slúchadlá a "ohluchol" na niekoľko dní. Ale určite žiadajú výmenný lístok na audimetriu - robia foniatri alebo ORL niektorí, ak maju.
@janix23 audiometria meria prechod zvuku, tesnenie bubienka,... Si vo zvukotesnej kabíne, na ušiach máš slúchadlá a v ruke také tlačidlo, ktoré stlácaš, akonáhle počuješ zvuk, dokiaľ ho počuješ - zvuk zapína vonku sestrička/lekár, rôznej výšky, rôzne silno a rôzne dlho. A proste podľa toho ako reaguješ, oni nakreslia krivku.
Začala mi strašná bolesť za uchom,v uchu ako keby som tam niečo mala,čo to môže znamenať ,na orl budem si musieť počkať pretože všade je dlhá čakacia doba,hlavne to šumenie znie za úplného ticha
@eliska13 Včera som stihla byť ešte na orl,poslali ma na audiometriu,sluch mám excelentný,lenže zažila som akustickú traumu,zápal som nakoniec nemala len nejaká podráždenosť na zimu(to nebolo s tým spojené),takže zatiaľ mi ostalo len to šumenie v ušiach(hlavne v noci keď zaspávam, nazývajú to tinnitus),k tomu sa na orl doktor vyjadril že musím byť v kľude ,veľa tekutín a vitamínov, myslíte že je šanca sa toho šumenia v uchu zbaviť alebo mám hľadať ďalšiu odbornú pomoc?
@janix23 Pravdepodobne je to tinnitus a žiaľ sa ho nezbavíš..vo väčšine prípadov teda.. Ja ho mám už veľmi dlho..treba sa s ním zžiť a neupriamovať sa na ten zvuk.. Pokiaľ ho pociťuješ len večer pri zaspávaní a cez deň sa stráca v hluku dňa, ver mi, že si na tom veľmi dobre.. Ja takisto našťastie ho vnímam väčšinou len večer, takže ho úspešne ignorujem😝 pľuhu jednu... A áno, má to súvis s krčnou chrbticou, pohybom, stresom a aj strava je dôležitá- veľa vitamínov treba, hl.Vit.D..
@janix23 mne tiež šumi v ušiach aj hlave a bolo mi povedané že to mám zrejme od krčnej chrbtice zase