Dobrý deň,
chcem sa opýtať,trápi jeden zub. Mala som neskutočne bolesti prednej dvojky, skončila som na zubnej pohotovosti kde mi zub otvorili, vyčistili mi kanaliky a nechali otvorený. Mala som sa objednať k mojej zubarke lenže ta mala najbližší možný termín až o 2 týždeň, čiže som 2 týždne bola s otvoreným zubom (ktorý už ma ale nebolel), lenže sa mi začali tvoriť vačky na dasne, ktoré boli hnisave a same od seba po čase praskli. Keď som sa dnes konečne dostala dnes k mojej zubarke, ta mi kanaliky opat vyčistila, použila mikroskop, aj rengen a uzatvorila mi to..bolesť nemám momentálne žiadnu ale vytvoril sa mi váčok na ďasne, myslela som si, že to mam z opuchu od anestézy ale vnútri mam ako keby krv alebo niečo take. Nechcem to radšej prepichovat ani nič, zavolám zajtra mojej zubarke ale zaujíma ma Vás názor. Či bola endodoncia zle vykonaná ale keďže zubárka používa aj mikroskop aj rengen tak mi to príde nepravdepobne, navyše som bola vo veľmi dobrej klinike. Mala som tam raky maly váčok aj predtým a občas z neho vytiekol hnis. Myslite že je to po endo normálne aby sa mi naskytol taký opuch alebo je to zasa zle urobene? :( zub ale neboli vôbec len ten váčok... ďakujem za každú jednu radu
Ja si myslím ze zub asi ešte nemala uzatvárať zrejme tam bol prítomný ešte zápal a mala ho liečiť. Ale ťažko hodnotiť keď nevidím rtg. A druhá možnosť je ze to ide aj od iného zubu.