Vačok na ďasne po výbratí nervov

my_kids_my_love
1. sep 2019

Ahojte potrebujem poradiť.. Mala som otvorený zub zubár mi vyberal nervy a nechal ho otvorený avšak ten sa mi zlomil tak ze ostal iba koreň. Dnes som si všimla na dasne nad týmto zubom také niečo ako vacok. Nieje to nebezpečné? Dá sa to nejak odstrániť? Alebo musím navštíviť zubára? Ja mam strašný strach so zubára a ani neviem co mi urobí s tým zlomeným zubom to mi už ani nevytrhne... Strašne sa bojím 😰 mali ste niekto taký vacok? Dá sa s tým niečo urobiť ďakujem 😊

juranka
1. sep 2019

@my_kids_my_love moze to byt hnisavy vacok, treba navstivit zubara, on posudi, ci koren este vie zaplnit a dobudovat pahyl na ktory by sla korunka alebo koren vytrhnut.

86488648
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
1. sep 2019

@my_kids_my_love hlavne sa neboj. Radsej chvilku vydrzat u zubara a potom bude OK.
Budes tam mat hnis, radsej to ries.

eliska13
1. sep 2019

@my_kids_my_love určite chod späť, prepichne Ti to, ak je to vacok je to nebezpečné zápal okostnice a pod...ak sa už nedá vytrhnúť čo dobrý zubár dokáže aj, keď je okraj odtrhnutý, tak na zubnej chirurgii to vyberu.

eliska13
1. sep 2019

@my_kids_my_love mna to po vybratí nervov a prečisteni kanálikov stále bolelo musel dať ATB, pošle Ta na RTG a uvidis

h_petra
1. sep 2019

Ano, mala som, musela mi zub vytrhnut

draik
1. sep 2019

Hlavne vymeniť zubára. Nechať otvorený zub sa rovná koledovať si o problém.

michaela329
1. sep 2019

Choď k zubárovi, dostaneš atb, máš asi absces. V lekárni si kúp corsodyl, mame po operácii pomohol.

hettinka
2. sep 2019

@my_kids_my_love jasne, že koreň musí von. Inak to bude stále hnisat. Ak sa bojíš zubára, nájdi si iného. Ja chodím k súkromnému a po rokoch, keď som msla vždy nervy u zubára, chodím v pohode. Je fakt odborník, chrup mi dal do poriadku, všetko umŕtvil, vysvetli, ukáže na rtg. A je to “typek”, srandista.
Len tie sumy nie su smiešne, za 1 zub 70-300€

ludmilka2407
2. sep 2019

Hnisavy vacok nie je dobry, mne sa spravil nad zubom, ktory odumrel. Robila mi korenovu vypln kanalikov, bolo to zdlhave, asi 4x som bola na cistenie kanalikov aby tam fakt nic neostalo. Ale mam uz pokoj, vsetko je ok. Keby sa to opakovalo, zub musi von.

my_kids_my_love
autor
2. sep 2019

@eliska13 môj zubár sa to boji trhať mam ešte jeden otvorený zub a bal sa to vytrhnúť.. On posiela kade tade ďaleko po chirurgii a tak aj preto sa bojím

amelia000
2. sep 2019

@my_kids_my_love ahoj, urcite zmen zubara. Zubar by sa nemal bat nieco vytrhnut to co je za zubara potom. A urcite ked sa da tak zachranit korene a dat tam umelu korunku.

eliska13
2. sep 2019

@my_kids_my_love je to správne.Aj mňa poslal o dvere ďalej k zubnému chirurgovi, keď nie je za čo zub chytiť chirurg Ti dá injekciu a vytiahne, prípadne nareze ďasno a tak vyberie.vobec sa toho neboj neboli to, až potom to si dáš liek na bolesť.ktory to je zub?ja som tak mala vzadu vedela som, že už korunku a nový zub nechcem
@amelia000 to nie je pravda zubár väčšinou trhá, ak to je zachranitelne bežné problémy ..toto je na chirurga

amelia000
2. sep 2019

@eliska13 no ja mam skvelu zubarku a ta uz zachranila aj ine pripady kde by kazdy len trhal. Tiez som mala rozlomeny zub na totalku a vyplnila mi korene a dali sme korunku..zubarka ma ovladat aj take ukony. No aspon moja ovlada cize ked treba rezat a vyberat pripadne trhat len korene tak to urobi a neposiela inde. Ak ma clovek len korene maju nato taky speci pristroj. Zubara co by nevedel zakladne ukony by som hned menila.

my_kids_my_love
autor
2. sep 2019

@eliska13 je to zadný zub pred osmickou na vrchu úplne dolamana ostal len koreň takže ma ten chirurg asi neminie mam s toho strach celkovo sa bojím aj zubára ani injekcie mi nezaberajú a neboli ma to zatiaľ

my_kids_my_love
autor
2. sep 2019

@amelia000 v mojom prípade to veľmi meniť nemôžem keďže som s dediny a mesto je skoro 30 km...

hanulka31
2. sep 2019

@my_kids_my_love Treba navštíviť zubára :( čo najskôr..