ahojte mamičky, chcem poradiť, neviem ako to dobre napisať, ale skusim. Moj problem je gynekologický- tam dole laicky ak dobre chapem tak medzi pošvou a konecnikom, ako je "hradza" asi tak som si nasla taký menši vačok, ktorý pri dotyku boli a v okolí miesta ma svrbí. Aj pri pohybe , pri obyčajných činnostiach ma to bolí, no pri dotyku citelne dosť. Neviem či je to genitalna bradavica, alebo čo? Som objednana k lekárke, ale bojím sa.Pri menštruacii mam bolesti(ako skoro každa žena) , ale nehorazne bolesti v podbrusku, ktore sa vyskytuju aj ked nemam menštruaciu. Pred časom (cca6mesiace) mi zistili aj tzv."čokoladovu cystu", ktorá ale po čase zmizla. No odvtedy som nebola na vysetrenie ani na sone. Ma alebo mala niektorá z vas podobny problem? . Hladala som aj na nete ale strasne vela tam je toho, a som z toho len zmetena. Dakujem za odpovede
@bobika492009 možeš tam mať vyrážku.........vred.....ako dlho ťa to bolí........kedy sa urobil.......? radšej k lekárke.......neboj sa budeš mať istotu je to lepšie ako takto keď sama nevieš......
možno aj to, naozaj neviem. Mam to uz asi take dva mesiace☹ ale uz je to citelne aj pocas normalnych beznych činností. som objednana na piatok, ale rozmyslam ze pojdem ešte dnes. V mojej rodine sa vyskytuju gynekolog problemy, a dost važne, tak na lahku váhu to brať nemôžem. V poslednom čase mam aj navaly tepla, a citím sa dosť zle, tak slabo. A tehotna niesom urcite.
@bobika492009 dva mesiace dlhá doba.........aj si sa pozrela zrkadlom ako to vyzerá?.......
no ano je to take menšie, ako vačok alebo vyražka, fakt neviem čo to može byť. a je to priamo na hradzi ak tomu dobre chapem .
@bobika492009 Cokoladova cysta byva pri endometrioze. Ten Tvoj vacok meni svoje rozmery v zavislosti od cyklu?
@bobika492009 tak len k lekárovi ten link čo som ti poslala.....niečo z toho vychádza? no idem ja už spať lebo ráno bude ťažké............. 😲
@bobika492009 podla toho ako si to opisala, myslim, ze to bude hemeroid.. presne takto som to mala ja po porode... 😅
@bobika492009 nemôže to byť zápal bartoliniho žľazy?
no neviem fakt, čitam na nete niečo ,a aj veci pasuju ale nie vsetko. A je toho vela. Naozaj to moze byt len hemeroid ,a lebo niečo nevažne, ale istotu budem mať piatok rano . ako som spominala, v mojej blízkej rodine mali problemy gynekologické, tak sa obavam dosť. A som už viac ako tri roky po porode, tak pochybujem žeby to bolo spojene s tym ☹ V dnešnej dobe je aj postrach Rakovina krčka maternice. ,
ahoj, urcite zabehni za gynekologom , radsej ! aby si si bola ista 🙂 Držim palce , možno to je len neaka malichernost, ale radsej hned ako pozde !
@bobika492009 no istotu nadobudneš zajtra............hemoroid je v oblasti konečníka.............môže to byť bradavica....vred....no uvidíš.......... urobia možno aj stery.......držím palce....ja tiež nejasám ak mám ísť na gyndu a k zubárovi 😕 😕 😕 😕.......držím palce......verím že sa ti uľaví 🙂
@bobika492009 Ahoj, ak je to hemoroid, tak sa dá zatlačiť naspäť do konečníka a vtedy sa ti uľaví - za chvíľu možno vylezie naspäť von, ale aspoň budeš vedieť, že je to hemáč - ak je taký stále vyliezajúci a veľmi boľavý, rieši sa to na chirurgii u proktológa - nerobia to všetci chirurgovia. Ak to nejde zatlačiť do konečníka, tak smer gynča. Prajem skoré uzdravenie 🙂
Myslim, ze to bude Bartoliniho zlaza...urcite by som nevyckavala a utekala na gyndu, ak sa tam vytvori hnis, tak to treba aj chirurgicky riesit, takze cim skor, tym lepsie.Skore uzdravenie🙂
@bobika492009 ahoj je to stara tema ale mozno mi pomozes...
Nemoze to byt hemeroid?