Dlhší čas som v noci nešoférovala, vlastne auto som ani nemala, do práce sme chodili jedným autom viacerí kolegovia. Kolega čo mal auto, však šiel do dôchodku a busom sa na nedá chodiť do roboty, tak som si kúpila auto. Cena deň je to ok, v noci.katastrofa. Mám z toho zlí pocit, nevidím dostatočnú vzdialenosť po.predu, oslepujú má protiidúce vozidla. Na očné som dostala termín až v novembri. Máte to podobné, čo vám pomohlo?
Pomohli okuliare 😃
Mozes mat aj astigmatizmus, najlepsie odpovie len ocny lekar 🙂
@biglovemom nosím okuliare viac ako 20 rokov
Asi ti treba silnejsie,ked tak daj si zmerat oci v optike☺️
Neviem, koľko maš rokov, ale v istom veku nastupuje šedý zákal. Vtedy sa aj nočné videnie zhorší.
@biglovemom zmerané 1/4dioprie zhoršenie, vraj to bude vekom ,ale do roboty musím chodiť
@lukbe 50+
Tak to je asi ešte skoro, musí to.lekar posúdiť. Mne prvé oko operovali, keď som mala 58.
Tak si daj zmerat zrak v optike, kolkokrat su uz lepsie vybavene optiky pristrojmi ako ocny lekar. To mas do tyzdna nove okuliare. Casto v optikach tie vysetrenia robi ocny lekar, ktory dochadza po praci... Ja som bola a ked som si kupila nasledne okuliare v optike, tak som za to vysetrenie neplatila nic.
@jumama zmerané 1/4dioptrie zhoršenie, vraj to bude vekom
Ja nosím silne kontaktné šošovky a v noci tiež šoférujem horšie. Nenavidim v zime keď je skoro tma niekde chodiť a ešte keď do toho prší aleb9 sneží. Ale zistila som , že odkedy mam nove auto s lepšími svetlami je to o dosť o dosť lepšie
Podľa mňa to bude zrakom, lebo muž vôbec neregistruje , že je tma, jemu je jedno
@lakebabe je mi jasné že to bude mojím zrakom, len či sa tomu dá pomôcť. Tiež sa bojím zimy, dažďa, hmly. Kolega mal staré tam hoci som sedela vpredu nevidela som dokopy nič. Mám 5r auto a vidím primálo na to aby som sebavode šoférovala. Do práce mám 10 km užšiu klukatú cestu cez les, nenávidím ten úsek, srnky,jelene, líšky raz za čas aj diviak.
Verím ti ,poznám to mne cosi pomohlo, keď sme kúpili toto auto s dobrými svetlami. Strasne veľky rozdiel to bol pre mňa . Predtým som nevidela skoro nič. Ale v okuliaroch šoférovať neviem skoro vôbec po tme, len v šošovkách mam ten zrak ostrejší. Neskúšala si aspoň na šoférovanie?
@lakebabe nie, mne naskakuje husia koža aj z kvapiek do očí možno je to iba no zvyku ale keď si pomyslím že má,, pchať cudzí predmet,, do očí brrrr
Na okuliare som si iba veľmi ťažko zvykala, cítim ich na nose aj v noci keď ich nemám
Skoda, lebo ja si už neviem predstaviť sadnúť do auta v okuliaroch. Mam v nich horšie aj periférne videnie a celkovo horší zrak . Ocny ti nič neporadil? Zmeniť dioptrie napríklad?
...a kto nie? Jedine tak krtko.,😉
podla mna je to normalne, ja sa aj rozrvem od tych svetiel velakrat a potom je to este horsie, doslova ma oslnuje aj ulicne svetlo a to ANI NESOFERUJEM. Horsie videnie za sera, podla mojej ocnej uz ide aj s vekom.
Su na to aj okuliare specialne = ZLTE, na videnia za hmly, v noci. Ale neskusala som to teda.
Mozes mat aj slabe svetla, lebo napr. mame 3auta, a jedno osvetli uplne vsetko, prost eto auto aj ked prichadza chlap na nom domov doslova rozsvieti ulicu, a druhe take ze ledva luciky svetla robi.. tak si to pozri, niekedy svetlomety su spinave/resp ten plast zajdeny. Ale to je len taky tip...
normalny jav, rozsirena zrenicka = horsie zaostrovanie. Preto napriklad ludia co vidia neostro instinktivne skusaju zmurit. Hruby zvazoj tazko zaostris