V noci som mala 3 panické záchvaty

silvusa123
27. júl 2022

Ahojte ak je tu niekto kto trpí tým istým čo ja bola by som rada ak by sa mi ozval v správe ,chcela by som si popísať s niekým koho trápia rovnaké problémy ako mňa , za túto noc som mala 3 Panické záchvaty.. viem že to nie je na hanbu a veľa ľudí trpí týmito záchvatmi a hádam sa nájdu aj tu .

janaspa
27. júl 2022

@silvusa123 ako sa to prosím prejavuje?

perdita11
27. júl 2022

@silvusa123 ahoj napis mi, ak chces. Ja tym uz netrpim ale prekonala som panicke ataky, asi 2-3 roky som mavala a sama som sa z toho dostala

silvusa123
autor
27. júl 2022

@janaspa búšenie srdca , studený pot , závraty ,strach zo smrti , sťažené dýchanie ,nepokoj

daniela232
27. júl 2022

@silvusa123 skús si prečítať tuto knihu ,neviem či pomôže,ale je zaujímavá

silvusa123
autor
27. júl 2022

@daniela232 vyskúšaš to môžem

luciar260
27. júl 2022

Ahoj mavam neprijemne stavy v noci, pocit ze sa dusim , .....

silvusa123
autor
27. júl 2022

@luciar260 a ako to zvládaš ?

luciar260
28. júl 2022

@silvusa123 poriadne mi to zneprijemnuje zivot, stale rozmyslam co ak je to nieco vazne, vysetrenia mam pochodene vsetky a vsetko ok az na troska problemovu chrbticu, stale sa pytam moze toto fakt sposobovat psychika ? Pritom ja niesom vobec pod stresom....

silvusa123
autor
28. júl 2022

@luciar260 ja mám tiež problém s chrbticou a vyšetrenia mám všetky v poriadku takže ja sa už prikláňam k tomu že za všetko môže práve moja chrbtica

lagunka0000
29. júl 2022

@silvusa123 ja tiež to isté, aj dnes ráno som sa zobudila na búšenie srdca a pocit že sa dusím, pritom som v pohode, teraz mám voľno a chodím po výletoch

lagunka0000
29. júl 2022

@perdita11 daj tip, aj ja sa s tym snažím vysporiadať sama, už som mala dlho pokoj, všetko ok a teraz ráno sa mi to zopakovalo, teraz som ako by ma niečo prešlo, tak sa cítim unavená

perdita11
29. júl 2022

@lagunka0000 napis mi kludne sukromne.
V zasade, ja som tym trpela asi 2-3 roky. Ja som mala fobiu a uzkost s toho ze odpadnem. Postupne sa to zhorsovalo, uz to bolo aj v praci aj v MHD, vsade. Cast som si vytrpela a ono slo potom o to ten atak zachytit a uvedomit si ho, precitit ho a povedat si, ze nie je dovod na stres a predychat to. Poznam take tecniky ze clovek ma akoby nohami zatlacit do zeme, ma si uvedomit ze pevne stoji, ma si uvedomovovat svoj dych, aby dychal.
Potom som aj realne odpadla doma, ale slo skor o taku chvilkovu slabost a vtedy to preslo uplne. Ze som si povedala ze to tohto sa tolko obavam? Ved mi doslo zle a ja som sa sama o seba postarala. Ale nebolo to lahke, trvalo to 2-3 roky a teraz ked mi dojde na odpadnutie tak nemam z toho paniku, beriem tak ako je lebo mam nizky tlak. Dam si hroznovy cukor.

slovakboy
29. júl 2022

@silvusa123 potrebuješ vyhľadať psychiatra a psychologa. A nechaj si predpísať zatiaľ napr. Neurol ktorý si vezmeš večer na spanie alebo vždy keď dostaneš zachvat. Plus začni trénovať jógove dýchanie. Ak chceš napíš mi môžem odpovedať až večer. A ešte niečo. Pri záchvate je dobre si uvedomiť rozumovou častou mozgu že sa ti nič nemôže stať. Panicky zachvat ti môže spôsobiť aj bezvedomia aj sa môžeš pocikať pri tom presne to sa stavalo mne. Ale ak ležíš nič horšie sa ti nestane. Nezabije ťa to a aj z bezvedomia sa do minúty preberieš. Niekedy po prebratí sa, si zrazu úplne uvoľnená akoby zresetovaná.

silvusa123
autor
29. júl 2022

@slovakboy psychológa mám , lieky na spanie nechcem pijem medovkovy čaj a cvičím 5 tibetanov

slovakboy
29. júl 2022

@silvusa123 ak máš panické záchvaty potrebuješ Neurol. Neurol nie je na spanie ale proti úzkosti. Kto nemá úzkosť dobre spí a nemá záchvaty paniky. Jasne že Neurol je navykovy ale v akútnej fáze ho potrebuješ minimálne vtedy keď máš ten zachvat. Nato tie lieky sú. Nie sú pre ľudí ktorí si dajú Neurol aby zaspali alebo aby dokázali aj pri úzkosti v robote fungovať.

silvusa123
autor
29. júl 2022

@slovakboy poradím sa so svojou lekárkou keď príde z dovolenky a taktiež to navrhnem psychologičke lebo niekedy spím a inokedy nespím do 5 ..len to zas budem počúvať priateľa že beriem lieky

luciar260
29. júl 2022

@silvusa123 dnesna noc hroza , zaspala som cca o 23 o polnoci som.uz bola hore na neprijemne navaly tepla , zvieranie na hrudi , busenie... ked som sa troska ukludnila zadriemala tak znova..... ja som uz z toho fakt zufala, nemozem sa normalne tesit zo zivota 😑

zuzka148
29. júl 2022

@silvusa123 tak skús najprv Persen. Keď potrebujem, výborne zaberie. Možno nie každému, ale mne áno.

adriannasvk
29. júl 2022

Aj mne sa to obcas stava,v noci z nicoho nic neopodstatnena uzkost,plac,pocit,ze sa zadusim,strach zo smrti. Mne pomaha z hlboka dychat,snazim sa zapnut mozog a opakujem si,ze sa mam ukludnit. Mam v telefone stiahnute rozpravky na pocuvanie,uz mam par osvedcenych,ktore si zapnem,pocuvam a pri nich zaspim. Donutim sa pocuvat rozpravku a pridem tak na ine myslienky 😅 obcas sa mi to stane aj cez den v praci napr. Vtedy popustim uzdu emociam na chvilu,vypustim paru a potom si pustim hudbu,precitam si nieco aby som zamestnala hlavu. Drzim ti palce. 😊

silvusa123
autor
29. júl 2022

@luciar260 ja som dnes zaspala o 5 ráno , 4 krát som bola hore na to že sa dusím a bije mi rýchlo srdce ,potom som už zaspala

silvusa123
autor
29. júl 2022

@zuzka148 poskúšam dakujem

silvusa123
autor
29. júl 2022

@adriannasvk ja sa trhám aj zo sna ,včera s ani snívalo s pavukmi to som bola hneď hore ,zvyknem mávať také sny že sa mi sníva že snívam a vidím sa v tých snoch vtedy sa neviem zobudiť

adriannasvk
29. júl 2022

@silvusa123 ano ja to poznam 🙈

1fifinka1
29. júl 2022

Aj ja to zažívam...

silvusa123
autor
29. júl 2022

@1fifinka1 a ako to zvládate ?

1fifinka1
30. júl 2022

@silvusa123 ja neuzivam nič na ukludnenie. Ani ad. Ja dýcham. Nádych, zadržať dych a výdych. Chodím skoro spať odkedy som skončila v nemocnici dávam si na spánok veľký pozor. V pracovnom týždni si idem ľahnúť s dcérou o 20.00, pustíme si rozprávky na počúvanie, Dobšinského alebo také, aby tam bol príjemný hlas. Ta hudba a ten ton hlasu ma uspavaju. 8z 10 som nepočula dokonca. Ak je moc zle, dám si magnezko. Ale v podstate sa snažím znova zaspať a hovorím si, že to prejde. Mňa často aj preženie, alebo chodím vtedy furt curat, a rozbusi sa mi srdce. Trasiem sa, keď ma to prepadne v noci je to nepríjemné. Niekedy mám pocit pri zaspávani, že niekam padám a strhávam sa. Ale to už musí byť fakt zle. Vy zle spávate a to musíte zmeniť. Ja keď nespím býva mi veľmi veľmi zle. Nepijem žiadny kofeín, nefajčím a pravidelne jem. A viac oddychujem. A neriešim veci, ktoré ma zarazovali. Vedome smerujem myšlienky inde. Mňa často trápi ranná úzkosť po zobudení. Ležím v posteli a len premýšľam co ma všetko čaká, či to stihnem, či všetko mam poriešené, kupene atď. Co bude v práci. Musím potom vstať a ísť niečo robiť. Tým, že chodím skoro spávať tak bývam hore už piatej. Tak od rána frčím potom. Ale najhorší pocit pre mňa je keď sa zle vyspím a musím fungovat unavená. Okamžitý záchvat a potom sa to ťahá aj dlhšie. Mávam aj ja zle dní, ale učím sa s tým žiť. Už dlhé roky.

silvusa123
autor
30. júl 2022

@1fifinka1 lieku neužívam ani ja vždy pred spaním si dám magnézium,tiež som užívala koenzým Q10 ale naposledy som sa z neho povracala tak to už neberiem ,to že chodím na wc keď sa zobudím trápi aj mňa ale vždy potom mi je lepšie a zaspím ja som aj rozmýšľala že to môže byť spôsobené izbou v ktorej spím lebo ja mám menšiu izbu kde mám kopu kníh ,obrazy ,žiadne zrkadlá vyzerá byť tak preplnená a priateľ má obrovskú spálňu kde má stávanu skriňu so zrkadlom možno aj preto sa budím pokiaľ v noci nespím tak prespím celý deň ale ja sa vyspím každú druhú noc túto noc som sa vyspala a noc predtým som mala 4 krát záchvat a zaspala o piatej ráno

1fifinka1
30. júl 2022

@silvusa123 úprimne ti poviem, že mne vyvola záchvat aj keď spím niekde inde ako doma. Kľudne to tou izbou môže byť. Ale určite nie iba tou, je to viac faktorov spolu. Aj strach z toho, že sa blíži večer, že sa človek už boji, že ide noc a zasa aká bude a ci príde záchvat. Potom je to už začarovaný kruh. Ja som už párkrát vyskúšala, keď mi bolo fakt ze zle som si povedala sama sebe no tak poď ukáž sa čo sa stane, bud to vydržím alebo nie. Vtedy to ako zázrakom ustúpi akoby opadol ten šialený strach, pocit akoby zvedavosť, že kam vlastne to dokáže až zájsť paradoxne sa príznaky potom zmiernia. Človek sa to za každú cenu snaží nejako zahnať do outu, odviezť pozornosť od toho a mne naopak pomohlo keď som si záchvat uvedomila a povedala si, no tak počkám co sa stane. A zatiaľ sa stalo iba to, že do par sekúnd záchvat zacal ustupovať. To človek normálne začne cítiť akoby ten strop záchvatu, neviem to opísať, ale ako keď srobujes niečo dôjdeš nakoniec a potom začneš odkrucat. Ja som vždy keď to prišlo, že bože fuj už to zasa ide rýchlo musím niečo robiť, rýchlo odputat pozornost, rychlo to dat preč. Teraz zavriem oči a poviem si, no tak poď. Ukáž sa. Úplne s kľudom. A s tým do toho idem, tak nech sa deje co ma. A zrazu začnem cítiť úľavu. Srdce začína bit pomalšie, ak mám závrat tak zrazu ustúpi, hlava začne fungovať a postupne to odchádza. Horšie je to aplikovať v práci, kde je veľa ľudí. Keď to príde. Alebo v obchode. Mňa napríklad ale trápi aj veľká nesustredenost, často veci robím automaticky a musím si potom hovoriť urobila som to, či nie. Mozog akoby vypol, po 2 kovidoch je to často až strašidelné. Mam s tým problémy v práci, robím s ľuďmi s peniazmi číslami a musím sa fakt ze veľmi sústrediť. Aj pri šoférovaní.

evina1111
28. jan 2023

@perdita11 Ahoj mozes mi prosim ta poradit ako si to prekonala? Ja stym zijem niekolko rokov ani lieky mi nezaberaju a obmedzuje ma to v mojom zivote.popripade mi napis ake si mavala priznaky,mozes aj do spravy.dakujem

peterfeher1975
28. nov 2023

@perdita11 môžem poprosiť o radu?? Ďakujem