Ahojte chcem sa vás opýtať nestretli ste sa niekto alebo nemali ste taký problém ako mam ja .. v noci sa my robia červené fľaky na stehnách a ruje bruchu hrozne to svrbi neviem čo to môže byť :( svrbi to a aj štipe.
Už si ohľadom tohto písala pred 2 mesiacmi. Bola si si dať urobiť testy na alergiu na roztoče? Alebo vyšetriť ten svrab?
@sasulka1111 nápis do skupiny Zdravotníci na MK
@jaja20 Bola som na histaminove intolerancie tak nič nevyšlo. Ja už som zúfalá stale v noci keď sa prikryjeme sa my spravia červené fľaky a svrbia nemôžem spať som unavená nevyspata :/ nepomáha ani festil a ani lieky na alergiu čo mam. :(
@ktochytavzite Áno ráno to nemám. :(
@sasulka1111 to mozu byt aj stipance,?
@sasulka1111 skusala si vymenit paplony, obliecky, plachty? alebo spat uplne niekde inde?
@sasulka1111 Histaminova intolerancia je niečo úplne iné. My sme ti radili testy na roztoče a u doktorky vyšetriť svrab.
Ale ako vidím,za 2 mesiace si sa nikde nepohla...
Ja mam to iste už cca marca ráno to vyskočí na obed to zmizne niekedy aj poobede potom to za cca 3-4h zmizne niekedy mi len opuchnuta oči alebo pery nič nepomáha teraz sa to trochu zmenšuje niekedy to nemám ani pár dní a potom zasa testy sú v poriadku odpoveď bola nezistena alergia brat lieky na alergiu 4ks... Mam to 3x za 25 rokov nikdy mi na nič neprišli ale pršalo to samé len teraz to trvá dlho 🤦...
@katka1305 toto som uz mala tiez. Vysetrenia nic nezistili. Na imunologii mi pichli kortikoidy,zabrali na par dni a potom to prislo spat. Trvalo to takmer rok, cele obdobie kojenia. Akonahle som dieta odstavila, presla aj tato zihlavka. Preto som sama vydedukovala, ze pricinou bolo celkove vycerpanie organizmu a tym uplne oslabeny inunitny system. Takisto sa mi uz stalo aj to, ze v obdobi extremneho pracovneho a sukromneho pretazenia, mi spuchla cela tvar, a trvalo to vyse tyzdna. Tiez nejaka autoimunitna reakcia.
@katka1305 Ahoj také iste mam aj ja teraz a tiež už vyše rok sa stým trápim a neviem acoho to je bola som na testy a aj u hematologa no nič neukázalo vraj krv je v poriadku :/ Ako náhle sa ráno zobudím tak mam zihlavku to isté aj večer nechápem tomu už lieky nezaberajú už som vymenila ich za druhé žiaľ nič ako náhle som prestala kojiť po dajako čase sa my to začalo robiť mam 26r nikdy predtým som žiadne také niečo nemala . Nikto nevie kde je príčina. :(
@sasulka1111
Ahoj, no ja to to mam už od marca teraz je toho oveľa menej ale stále je. Za 25 rokov to mam 3x nikdy mi neprišli z čoho. Beriem lieky ba alergiu 2 ráno 2 večer. Som zvedavá kedy to skončí. Všetky výsledky z testov a krvi sú dobré
Mikrovlaknove obliecky, nekvalirna farba na pyzame, oblieckach. Roztoce, iny hmyz. Znizena hygiena. Zle telove mlieko, kozmetika.
@sasulka1111 manžel má to isté. Nie každú noc, páli ho to, svrbí..schladí vodou a zmyzne..alergie žiadne
@stanulienkat Používam oliatum len stým sa sprchujem bola som už nie u jednej kožnej nevedia co to je z scoho to mam u alergologa som bola dva krát tiež nič len lieky skúšame bola som aj na hematologii krv v poriadku teraz idem zase na alergologiuae myslím si že tak ci tak my to nepomôže mam to už vyše roka keď ne viac nechápem scoho hneď keď sa zobudím tak sa my to spraví takže s jedla to nemôže tiež byt . Idem skúsiť nijaké prírodnú alternatívu uvidíme. No nikdy som nič nemala žiadnu alergiu na nič nechápem s čoho akonáhle som porodila tak po dajakej dobe sa my to zacalo robiť hoc kedy cez deň sa my spraví na ruke na prsiach chrbte a už to ide :/
@sasulka1111 novy prasok, avivaz oleje? Histamin? Rozhodne je to zaujimave.
@stanulienkat ano,,ja mam,take,,ked si dam,na seba,umelinu...silonky,,sportove leginy....
Mala.som,take aj z ciernych legin. Tiez z ciernej igelitovej tasky.
Ja som mala zihlavku raz v zivote, tyzden pred svadbou. Na nic neprisli, ja kompletne vyhadzana 30 cm flaky na stehnach sa mi zliali z tych mensich. Zabrali az koktikoidy, v piatok ma pustili z nemocnice a v sobotu som sa vydala. Je to dnes presne 13 rokov. Inac mam ekzem, ale toto bolo ine. Takze avivaz, prasok, ine obliecky, plachty, mozno co mas na sebe na spanie... Skus prat s octom. Nosit na spanie len bavlnene overene tricko a nohavicky/koselu nocnu... Alebo: Stres v praci? Nezomrel niekto v rodine alebo nemas financne problemy, rozchod? Ja som to uzavrela ako stres pred svadbou, uz dalsiu nastastie neplanujem. 😁
Este pripadne, nezacala si pit nejaky caj vecer alebo tak?
Moze.byt aj dezinfekcia. Raz,sa mi to stalo v nemocke po sekcii. Vsade,,kde ma.dezinfioovali som to mala po opke.
Ja som z drogérii nič nemenila z oblečenia to nieje keďže sa menilo ročne obdobie a tie veci co som mala v lete nenosím. Mala som to aj na dovolenke zahraničí takže to není ani z postele. Keďže výsledky sú v poriadku pripisujú to psychike... Ak človek na stresové obdobie tak sa to môže ukázať.
a cez den to zmizne?