V ktorej nemocnici vám operovali nádor na mozgu?

klara024
6. mar 2016

Ahojte drahé mamičky.
Poprosím Vás o radu, skúsenosti.
Už dlhšiu dobu som mala problém so zrakom. Počas tehotenstva sa to ešte zhoršilo. Šla som teda na vyšetrenie k očnej lekárke. Myslela som si, že odídem s okuliarmi, bohužiaľ namiesto toho nastal rad vyšetrení so záverom - nádor na mozgu - meningeom... ( Extraaxialna v.s.solídna ostro ohraničená loziskova ležia nabadajuca na processus clinoideus anterior vpravo,rozmere 17/18/10mn ) Je nutná okamžitá operácia. Čítala som rozne články, fóra atd. Veľmi sa bojím, čo bude ďalej, čo bude nasledovať po operácií, nakoľko som čítala, že človek može zostať plne ležať, oslepnúť,... Mám doma malého dvojmesačného chlapčeka emoticon. Trhá mi srdce predstaviť si, čo bude...
Chcem sa spýtať či s tým má niekto skúsenosti..ak áno dajte mi prosím vedieť, ako ste to zvládali, čo možem očakávať, ale hlavne by ma zaujímalo, kde ste sa dali operovať. Mne doporučujú Martinskú nemocnicu.
Veľmi pekne ďakujem.

oslo1
6. mar 2016

Ahoj. Ja som neurochirurgicka sestra.
Nepozeraj na najhorsie statistiky.
Meningiom je nador z mozgovych obalov, nemetastazuje, je to nezhubny nador.
Problem je, ze vacsinou je na tazko dostupnych miestach.
Co sz tyka ocakavani, tak pokial nebudu komplikacie, tsk by si ss mala zaradit do normalneho zivota.
Po operacii mozes byt na antiepileptikach, toto je len profilaxia.
Drzim palce. Dsj presne otazky.

otazocccka
2. jan 2017

@oslo1 Dobry den, ak sa mozem spytat. Tiez mi 22.12. oznamili, ze mam v hlave 3 nadory - meningeony. kazdy na inom mieste v lavej hemisfere - jeden nad lavou ocnicou, druhy na temene - oba maju do 1,5 cm a posledny najvacsi 2,7*2,5 cm dolu vlavo. pri vsetkych troch ide o extraxiálne nádory... akym sposobom sa dajú takéto nádory riesit? je to len operácia mozgu? a tiez, myslite, ze ak to bude operacia, dajú sa vsetky 3 vybrat naraz, alebo skor predpokladate, ze sa rozdelia minimalne na 2 operacie... ako dlho sa vacsinou clovek po takejto operacii zotavuje? a je skôr lepsie ist na takuto operaciu do Bratislavy, alebo do Nitry... mam este kopu otazok... viem, ze ich neviete zodpovedat vsetky a zalezi od individualneho pripadu... ale ja momentalne voobec netusim, co by ma mohlo cakat a ako to prebieha.... dost sa bojim.... dakujem moc za vas cas. pekny den.

katy31
2. jan 2017

@klara024 Moju maminu operovali v Martine, su tam vraj skveli.... Drzim palce...

ttaj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacenocka2
14. apr 2022

@oslo1 môžem vám položiť otázku v IP?

oslo1
15. apr 2022

@kacenocka2 ahoj, ssmozrejme

zaneta2211985
15. nov 2022

@oslo1 dobrý večer môžem sa spýtať na zhubný nádor ako sa človek môže správať po operácii mozgu

oslo1
16. nov 2022

@zaneta2211985
Zalezi od toho, v ktorej oblasti mozgu je nador. O aky drug nadoru sa jedna?

zaneta2211985
16. nov 2022

@oslo1
@oslo1
@oslo1
@oslo1 Dobrý deň mamu operovali v Prahe Dr. Benes mala zhubný nádor každú chvíľku má ísť na chemoterapii do Prahy tak čakáme čítala som že ste sestra na onkológii asi máte skúsenosti s takýmito ľuďmi po operácii mozgu môžte mi napísať ako sa správajú lebo je to s ňou obcas ťažké nechcem byť zlá ale už nevládzem psychicky
@oslo1