Neviem si pomôcť stále mám hrozne scenáre v hlave strachy stresy myšlienky... Je to na psychológa?
Možno už aj na psychiatra.
pravdepodobne na psychiatra, ale skus najprv psychologa alebo vseobecneho lekara, on ta doporuci
No ja neviem, ale toto už je vážnejšie niečo, navštív odborníka.
kedy to začalo ? zažila si nejakú traumu ?
uzkostna porucha, v lahsich pripadoch moze pomoct psycholog (tam by som aj zacala), a ak on sam uvidi, ze to nestaci, presmeruje ta k psychiatrovi
@banderaska29 vôbec neviem kedy to začalo ale je to neustály strach z niečoho, lieky užívať nechcem nemám pocit že toto je na lieky.
tak hlavne treba dobrého terapeuta ktorý ti mozog preprogramuje na prítomnosť. máš uzkosti. si zacyklená . strach zo strachu. neboj sa dostaneš sa z toho, prejde to 🙂 .. aj ja som toto mala a prešlo to ale musela som na tom pracovať. proste riešiť pritomnost, každý deň si naplánovať aktivity...prosím Ťa fakt akutne začni športovať. plávanie, beh. ak nemáš skusenosti odporučam ti s trenerom. prehod si doma nábytok, to ti pomoze. nájdi si činnosti ktoré ti zmenia myslenie...ak lieky, tak na začiatok iba Frontin 0,25. ukludnovak nech sa dostanes do pokoja. ak sa nič nedeje vážne a neprekovnala si traumu tak je to iba hra "Ty a tvoj mozog" ... tak tentokrát daj do toho všetko aby si vyhrala ty 🙂
@banderaska29 ďakujem
@ckocka je dobrá?
Áno, len nechcem zavádzať že bude fungovať ako svojpomoc pre každého a v každom štádiu problémov. Psychológ je istota, a kniha možno až bude lepšie.
@banderaska29 mám malé dieťatko od vtedy je ten strach silnejší asi ale vždy som riešila čo keby hento a čo keď hento.
Ano
Ja som mala podobne neustály strach po narodení malej, v hlave vždy hororové predstavy, čo všetko sa môže stať, už som ani spať v noci nevedela, ani normálne fungovať, bola som neustále v strehu a v strese. Pomohla mi psychologička, bez liekov. Dva roky som k nej chodievala, postupne som sa naučila ovládať svoju hlavu aj strach. Držím palce, verím, že to zvládneš ♥️
@nika23t ďakujem
To je úzkosť mávam to často ale netreba veriť mysle ale povedať si že o nič nejde
@blog_betka no to sa veru snažím