Pekný večer, prosím ako riešite, keď máte v spoločnej domácnosti onko pacienta, plus po 65ke a dieťa chodí do MS? Vdaka
správame sa zodpovedne,robíme max. čo sa dá ,nebeháme po zahraničí,kupujeme v lokálnom malom obchode,zabudli sme na kúpaliská,dobre si rozmyslíme kam na výlet/ak vôbec/,vyhýbame sa verejnej doprave,dezinfekcia a rúška sú samozrejmosťou....
áno... všetko okrem MŠ.... nerobíme nič.... dávame si síce pozor, ale chytiť to môžme hoc kde... mm prijíma všetky kamióny ktoré prichádzajú do automobilky 😉 najmä zo zahraničia....
@terka224 nemusí ...ak je už dlhšie pacient, tak už chodí len na kontroly cca 3-4 krát /rok
@ellaella1 ja som onko pacient,este mam chemoterapie a obidve deti mi chodia do skolky .To by som sa musela zavriet aj s nimi doma,my normalne fungujeme
@deti95060810 áno, to je pravda. Možno to beriem z toho hľadiska, že mala ma slabšiu imunitu a aj onko pacient.
@miskahrncarikova Ďakujem pekne za zdieľanie, možno je to skôr o strachu, ktorý dotyčná osoba má... prajem veľa síl a skoré vyzdravenie.
@ellaella1 dakujem😊
Ja som tiež onkopacientka - momentálne v remisii. Chrípku som nemalauž sto rokov, vlastne okrem detských chorôb a dva razy zápalu prieduškiek a jednej angíny z klimatizácie a raka som úplne zdravá. Ale z korony mám obavy, možno aj kvolli tým opatreniam, že hne´d karantína, keď je niekto v triede chorý, atď...
Podľa mňa to veľa závisí od toho, kto je onkologický pacient.
Pokiaľ je to manžel, tak jasné že urobím všetko na svete aby bol zdravý.
Pokiaľ je to ujo/teta/dedo/... ktorý žije v dvojgeneracnom dome, avšak bežne sa moc nestretávate, tak by som dieťa do škôlky dala ( pokial ty musíš byť v práci).
Tam sa obmedziť stretávanie v pohode dá.
On sám o sebe by sa mal mať obavy, a to nie len voči covidu, ale aj voči iným ochoreniam.
Takže závisí to od situácie
Ale môj pohľad na vec je ten, že je to len škôlka, nie škola. Prednesie je teda vždy zdravie
Maly je školkar a moj otec onko.nebyvame spolu a stretávame sa 4x do tyzdna.neriesim to,keby som sa mala bat stale,cely rok ho nevidim,lebo vzdy su tu nejake vírusy v obzdusi
Onko pacienta môže zabiť aj bežná chrípka keď ma ťažší priebeh . Ozaj nechápem tento cirkus okolo covidu. Tiež mám doma skollarku a bývame s mojimi rodičmi mama po liečbe zápalov má rezistenciu na antibiotiká a poškodenú imunitu a normálne chodí do práce aj do obchodov. Keď to máš dostať dostaneš. A keď spomínaš tie Ruska kde si zohnala také na ktorý je uvedené že chránia proti covid nakoľko aj u nás lekárni majú také kde je na krabici priamo napísané že nechránia voči tomu.
@1katus1 presne tak, neriešim iba covid, aj chrípku, pretože minulý rok sme boli často chori, častejšie doma ako v MS. Izolovali sme sa od onko pac.a nenosili sme ruska. Chcem vedieť ako fungujú iní s takouto situáciou, ako to riešia, čo pomáha... Rusko som nosila aj pred 10 rokmi, keď mi nespravne diagnostikovali ochorenie, kde je oslabená imunita. Odporúčali to lekári...nie je to len okolo covid.. ale teraz je aktuálny 😉
@ellaella1 čo ako riešime ? 😃 vyhnúť sa Covidu akože ? Veď ten môžeš chytiť aj v obchode 😃