V čom sa treba obmedzovať pri diastáze?

vitacalcin
14. júl 2020

Ahojte baby, som uplny laik ohladne toho, mohli by ste mi tie, ktore mate diastazu, v com sa treba obmedzovat? Ci to spravnym cvicenim zmizne? Alebo co robit, nerobit? Dakujem.

pato88
14. júl 2020

@vitacalcin Ahoj, sa som mala diastazu, aj ked iba na dva prsty. Na poporodnych rehabkach, mi kazali cvicit denne aspon 15 min. Boli to cviky, kde nafukujes a vyfukujes brucho plus spojene s cvikmi na panvove dno (skus youtube) no a v podstate, ked mal maly 3 mesiace a nieco, sa mi to zavrelo, ale dali mi zelenu len na plavanie a bicykel, resp poporodny pilates s upozornenim instruktorky, ze som mala diastazu, beh az po pol roku... s cvikmi na brucho som zacala az teraz po 9 mesiacoch, ale asi sa mohlo skor. Mala by si aj cviky na sikme alebo bocne brusne svaly skor ako zacnes priame.

vitacalcin
autor
14. júl 2020

@pato88 dakujem

majamat
14. júl 2020

diastaza po porode je bezna a aj prirodzena. problem nastava, ak priblizne do 6m nezmizne. az vtedy sa to da povazovat za trvaly problem. a takyto trvaly problem nezmizne cvikmi, treba len odoperovat.

sashka22
14. júl 2020

@vitacalcin možno to tam aj ja, len neviem...kto to zisťuje? Mala som dosť veľké posledné dieťa a od pôrodu mávam také divné kŕče občas keď sa zohnem, presne na tom mieste, kde by mala byť tá diastaza.

saluda
14. júl 2020

@sashka22 to môžeš mať aj pruh. Diastazu si aspoň orientačne zistis aj sama, na nete nájdeš postup na samovysetrenie. Detailnejšie ti to vyšetrí chirurg a úplne najlepšie určí rozsah sono.

vitacalcin
autor
14. júl 2020

@majamat dakujem

vitacalcin
autor
14. júl 2020

@sashka22 vseobecny mi hovoril, ze mam pruh, a vypisal mi vymenny list na chirurgiu a ona zistila, ze je to diastaza

vitacalcin
autor
14. júl 2020

@saluda ja som sla na chirurgiu s tym, ze mam pruh, nakolko mi to povedal vseobecny lekar a az chirurg mi potvrdil, ze mam diastazu

saluda
14. júl 2020

@vitacalcin aká veľká je tá diastaza? Je tu aj skupina, popôrodné bruško sa volá, tam ti baby poradia viac.
Odporúča sa chodiť na fyzioterapiu. Ale vo všeobecnosti sa vyhýbaj cvikom na priame brusne svaly, to sú tie rozostupene tehličky. Posilovat sa môžu bočné svaly brucha, ktoré bruško držia pokope. Aj to je však hotová veda, sú pri cvičení nejaké zásady, ktoré treba dodržiavať, inak si môžeš diastazu zhoršiť. Existujú aj na nete nejake cviky, ja cvičím z fitshaker.

majamat
14. júl 2020

ja som bola na chire,lebo som chcela,a by mi dr predpisal stahujuci pas/nohavicky a pozrel mi brucho postojacky. nemal problem, lebo mam aj pruh. a ked som spomenula diastazu, mavol rukou.

vitacalcin
autor
15. júl 2020

@saluda dakujem