Ahojte zaujíma ma ako sa majú brať vitamíny. Ja konkrétne mám C tie šumivé tablety, D,Zinok a selén. Väčšinou si dám Zinok prvý a potom už tak za pol hodinku ostatné ale snažím sa mať nejaký rozostup medzi nimi. Je to správne alebo ako sa to má užívať?? Ďakujem 🙂
Vsetko beriem naraz 🙂
C, D naraz ráno po jedle
vsetko naraz. Beriem C, D, Selén, Zinok, B komplex a ešte hlivu s rakytníkom.
Vitamíny by sa nemali užívať naraz ale s rozostupom, niektoré keď si dáte naraz strácajú účinok
Vitamíny a minerály užívajte s jedlom, aby ste predišli nevoľnosti a bolestiam žalúdka. Keď sa tablety dostanú do prázdneho žalúdka, uvoľnia sa tráviace kyseliny a žalúdok začne svoju prácu. Nie je tam nič iné, iba výživový doplnok, a teda ľahko pocítite podráždenie. Keď prehltnete doplnok s jedlom, žalúdočná kyselina má čo robiť, a teda má menej príležitostí na to, aby podráždila vaše tráviace orgány. Vitamíny A,D,E sa majú užívať spolu s jedlom obsahujúcim tuk.
Neužívajte doplnky s vitamínom E alebo K, ak zároveň užívate bylinky alebo lieky na riedenie krvi.
Doplnky s vitamínom D tvoria zlú kombináciu s diuretikami a antacidami (lieky na žalúdočnú kyselinu).
Tablety vitamínu A spôsobujú problémy, ak ich užijete spolu s antibiotikami alebo liekmi na zníženie cholesterolu.
chces vediet odbornu vec a pytas sa laikov na MK. amen.
Uvarím si poriadnu domácu klobásu, k tomu zo tri rožky a s každým cca tretím hltom jednu tobolku vitamínov. C, D, zinok, imunoglukán, millgamu, magnézium... Fakt sa mi nechce sypať naraz hrsť vitamínov do seba. Takto sa mi to zdá lepšie. Len čím viac vitamínov, tým väčšiu porciu treba 😂
P.S. Miesto klobásy môže byť aj iné jedlo, kto je šalátikožravec tak popri šaláte. Klobása ma napadla prvá, lebo som ju teraz dojedol. Je to najlepší vitamín K😝
D si dám ráno s kávou s mliekom a Multi vitamín súmivy keď mám chuť na niečo iné ako vodu bud pred raňajkami alebo poobede.. Iné neuzivam nic
Vitamín C osobitne od minerálov. V tuku rozpustné vitamíny po jedle, ostatné hocikedy, keď si spomeniem. Magnézium a pyridoxin na noc.
Všetko naraz c, zinok, b, d a magnezium a ešte vápnik mýlim že tam je, su to kombinácie a potom kolagén a čo sa týka vitamínu d, väčšinou sú to kvapky kde je aj olivovy olej, neviem či tie vitamíny maju vplyv aj na koronu, imunitu, ale mám ju slabú a kovid bol len slabá chripočka :D
beriem len c vitamín od lipo c askor
ja mám len jeden