Uzliny

wewuliadko
9. feb 2017

Začnem tým že bývam v UK. Zdravotníctvo je tu na bode mrazu. CCA pred 2 mesiacmi som bola u mojej DR stým že som si našla uzlinu na krku na bočnej lavej strane veľkosť cca 2cm pohyblivá. Povedala mi že to je normálne skoro ma vysmiala :'( . No nedala som sa odbiť povedala som jej že pred pár dňami som si našla uzliny aj v slabinách.Prezrela to nepovedala mi nič. Uzliny sú dobré pohyblivé. Povedala mi ze mi zobere krv na nieake FBC testy. Že ak tam bude nález zavolá mi aby som prišla späť. Nevolal mi nikto. Teraz som si zase našla uzliny pod klúčnou kosťou sú 3 a pohyblivé.Lekári mi neurobia na moju žiadosť ani sono ani nič. Moja otázka je že či sa niekto stím to stretol.Dosť sa bojím lebo na googli som prečítala už všeličo. Môže to biť aj z tukového pôvodu? Alebo nieako geneticky dané lebo aj otec ma uzliny po tele a tuším aj mamka.Ďakujem vo pred za vaše odpovede.

janickadr
10. feb 2017

FBC je podla vsetkeho krvny obraz. Cize ten mas asi v norme, on vsak byva v norme vo vacsine ochoreni, ktore sposobuju zvacsenie uzlin vratane lymfomov, teda aj zhubnych ochoreni, ktore su charakteristicke zvacsenymi uzlinami. Cize vysetrene nemas v podstate nic. Dobre je, ze uzliny nie su tvrde, ale skor maksie a pohyblive. Taketo uzlinu su skor zapaloveho povodu. A teda, ak mas tie hrcky pri klucnej kosti a v slabinach, takmer urcite to uzliny su. Ich zvacsenie sa nededi. To, co maju tvoji rodicia, su najskor podkozne tukove nezhubne nadorceky, lipomy. A ako ti poradit? Kedze si v UK, tak neviem. Mala by si mat porobene kompletne odbery krvi vratane vysetrenia na infekcne choroby, ktore sposobuju zvacsenie uzlin, teda mononukleozu, toxoplazmozu a pod. Mala by si mat sono tych uzlin, pripadne aj CT, aby sa zistilo, kde vsade zvacsene su. K tomu vsetkemu potrebujes normalneho lekara a takych je v UK ako safranu. Skus sa pripadne poradit v nejakej skupine mamin zijucich v UK, ci nepoznaju normalneho lekara, alebo pridi na diagnostiku na Slovensku. Drzim palce... 🙂