Uzlina pod pazuchou

23. nov 2023

Na sone mi našli zvacsenu uzlinu pod pazuchou, Dr povedala že len sledovať a o 3 mesiace sa ďalšie sono, mám sa obávať a dať si spraviť ešte nejaké vyšetrenia ak áno aké ? Stretli ste sa stym už niekto ?
Ďakujem

vahcaac
23. nov 2023

Sono prsníkov bolo robené ?

autor
23. nov 2023

@vahcaac áno bolo to nájdené pri sone prsníkov a tam všetko v poriadku

tinka_1807
23. nov 2023

Hrčka ťa nebolí?
Či to nemôže byť iba zdurena uzlina. Napríklad po chorobe, alebo pri nejakom prebiehajúcom zapale

sunshine_007
23. nov 2023

Zdurene uzliny mozu byt priznakom aj infekcnych chorob, robili ti testy z krvi na infekcnom?

tinka_1807
23. nov 2023

Netreba hneď robiť paniku. Moja mamka mala stále zápalové hodnoty v krvi a potom jej našli aj hrčky pod pazuchou. Nakoniec sa zistilo, že ma zápal v čreve kvôli tomu, že sa jej vyvinula intolerancia na lepok. Keď začala držať diétu, tak hrčky zmizli aj zápal.
Ale samozrejme môže to byť aj vážnejšie, no netreba robiť paniku. Je super, že si už pod dohľadom lekárov.

gabika8855
23. nov 2023

Mne to takto nasli pred mesiacom na sone prsnikov a povedali mi ze okamzite k obvodnej ma ma poslat na infekcne alebo na hematologiu....vraj to moze byt aj z maciek to ja nemam niesom v kontakte tak vylucili, potom mononukleoza prekonana tu som mala 4 roky dozadu alebo nejaka infekcia, zapal ....dosla som k obvodnej ta hned brala krv tam je vsetko okej tak ma poslala na infekcne tam len idem buduci tyzden takze tiez neviem z coho to je este ale odporucila by som ti ist k obvodnej a povedat ze na sone nasli zväcsene uzliny

autor
23. nov 2023

@tinka_1807 hrčku ani necítim, takze nie neboli je zväčšená len mierne aspin tak mi bolo povedané a rozmer má 21x9mm

autor
23. nov 2023

@sunshine_007 nebola som nie, nikto ma neposlal preto sa pýtam že či sa mám niekam pýtať alebo proste čakať na ďalšie sono v 02/2024 nechcela by som to zanedbať
Ja som si dala robiť len základne krvné testy kde som mala zvýšené crp 7,55

autor
23. nov 2023

@gabika8855 a akú je veľká ta uzlina u teba ?

gabika8855
23. nov 2023

Toto netusim ....papier zo sona mam odlozeny v zdravotnej karte nejako som to nestudovala ....povedali mi chodte k obvodnej s tym ...ta mi vzala krv prehmatala mi uzliny pod pazuchou, krk a tak ....po vysledkoch povedlaa zacneme s infekcnym co povedia nech spravia podrobnejsi rozbor a potom sa mam k nej vratit a podla vysledkov budeme dalej riesit

autor
23. nov 2023

@gabika8855 mne povedali že riešiť to netreba zatiaľ ale tsk nerada by som niečo podcenila preto som si dala aj ako samoplatca spraviť základný odber krv kde bolo všetko v poriadku len to crp 7,55

gabika8855
23. nov 2023

Tak uvidis vo februari co ti povedia....moze to byt aj nejaky zapal

tinka_1807
23. nov 2023

Ak máš zvýšené CRP tak to môže byť kľudne z toho. Signalizuje to zápal v tele a zápal sa prejavuje zdurenymi uzlinami.

majamat
23. nov 2023

ja som mala parkrat nornlane uzlinu zvacsenu a bolestivu asi z popruhu batoha,c os om nosila. odieralo mi to trosku kozu a ulina sa podrazdila, po par dnoch sa ukludnila.
akoze to odieranie som necitila, to ma nebolelo, len mi naraz navrela uzlina, ktoru som uz citila.
nedrzadi ta tam tiez neico?

autor
23. nov 2023

@majamat nedráždi ale ti uzlinu mám zvacsenu na strane kde nosím dcéru a celkovo mám tu lávu stravu pretazenu + stuhnutý krk ale to neviem či by mohlo byt z toho

majamat
23. nov 2023

to asi skor nie. no mozno si mala niekedy nejaku infekciu a uzlina ti ju zachytila, pokial bol prsnik ok, tak je to dobre a budu to sledovat.

monsed
25. mar 2024

Ahoj. Prosím Ta, ako ti to dopadlo? Tiež si prechádzam podobným

autor
29. mar 2024

@monsed ahoj, mala som kontrolné sono po 3mes, uzlina bola už normálnej veľkosti. Dlho ma bolievalo hrdlo a dr ktorá ma vyšetrovala hovorila že to mohli byt aj z toho