Zdravím, mám 20 rokov a trpim ocd a uzkostnymi stavmi. Momentálne cítim úzkosť a vtedy sa zvyknem veľmi pozorovať. Momentálne stále čítam rôzne články o tom čo mi môže byť. Mám pocit že sa mi zhoršilo aj zdravie. Nemám potrebu jesť, cítim vnútorný nepokoj, vnútornú teplotu aj keď teplotu nemám. Mám problémy s trávením aj keď vyprázdňovanie mám ok. Môže takéto stavy vyvolať psychika?
Chod ku psychologovi/psychiatrovi. Nie je to ziadna hanba. Pomozu ti a bude sa ti lepsie fungovat.
Ahoj pripadne skus hypnoterapeuta, mne velmi pomohol.
@cherry_cherry liečim sa dlhodobo. Dlhší čas bolo všetko v poriadku a teraz prišiel nejaký podnet, ktorého som sa chytila a ten stav sa zhoršil
Nevynechala si nejak lieky, alebo nenastala zmena liekov? Preber svoje stavy určite s lekárom
@vsauce_ vynechala som 2 krát liek pretože som nemala recept. Dnes si som si už zobrala dávku
Na OCD - ak rozumies po anglicky velmi super su videa od ali greymond na youtube. Mne dali viac ako akykolvek psycholog ci psychiater. Drzim palce 🙂
@meghanne828 ďakujem pekne, skúsim pozrieť 🙂 už som skúšala čokoľvek aby som to ako tak porazila a zatiaľ nepomohlo nič podobného druhu
Tak ako, vyskusali ste? 🙂
@meghanne828 skúšala, nejak to nepomohlo. Miestami mi je dobre ale posledné asi 2 týždne to je katastrofa. Musím nejak sama s tým pobojovat
Ja som toho nazoru, ze aj ked clovek pojde k psychiatrovi/psychologovi, pomoct si musi clovek chciet sam a lieky tu pracu za neho nespravia v tomto pripade.Len prosim vae neanalyzujte negooglite to su vsetko kompulzie ktore prebiehaju v hlave. Nesnazte sa vYriesit preco vam chodia take pocuty myslienky lebo na to nikdy nepridete a len si svoje uzkostne stavy zhorsite.
@meghanne828 ďakujem, mám viac psychiatrických diagnóz ale OCD prevláda, tie myšlienky neanalyzujem len niekedy sú dosť silné a potlačiť sa niekedy nedajú, no už som sa naučila vtedy začať robiť niečo iné, buď sa vybehnem prejsť alebo začnem trebárs upratovať. Každopádne ešte sa toho musím veľa naučiť.
Ahoj, akurát čítam nové komentáre. Ak by si chcela, môžeš mi napísať správu 🙂 Tiež si prechádzam nejakými ťažkosťami, liekmi a chodím na terapie, tak ak sa budeš na to cítiť, kludne to môžeme prebrať 🙂
To robite dobre.nejde o to ich potlacit ale na ne nereagovat, neprikladat im dolezitost.
To comu davate pozornost, to rastie 🙂 velmi vam drzim palce a verim ze to vsetko zvladnete a bude vam lepsie 🙂
@meghanne828 ďakujem pekne 🙂
Podotýkam, že sú dni kedy to je v normálne a sú dní a kol včera a dnes kedy je to zlé