Jedna sa o môjho brata. Uz nevieme, čo s ním ďalej a ako mu pomôcť. 30 ročný, VS vzdelaný, dobrá práca, vysnene bývanie v centre mesta, byt na hypo. Problém je, že nedokáže zvládať stres v práci, následne ma problémy s jedením, nechutenstvo, nespavost, nezáujem o koníčky, o nič, už to trvá dlho a len sa to zhoršuje. Uz aj menil prácu, tak isto sa zacyklil do toho istého. Pre nás sú to banality, on si s tým nevie poradiť a odosobnit sa. Ak by opäť menil prácu, zas by bol v strese z finančného zabezpečenia. Navštevuje pravidelne dobrú psychologicku, odtiaľ ide vždy nadšený, plný sily, čo mu vydrží tak do ďalšieho dňa. Raz skončil už aj u psychiatra nastavený na lieky. Partnerka ho opustila pred nedávnom asi kvôli týmto stavom, ale to paradoxne teraz ani tak nerieši. Ako mu pomôcť ? Denne s nim telefonuje mama, ja... dookola tie isté telefonáty. Je skôr introvert, všetci jeho priatelia už majú rodiny a bývajú ďaleko. Navonok ma všetko čo chcel zatiaľ dosiahnite a pri tom vo vnútri je úplne rozorvany, je mi ho veľmi ľúto.
@mediana to je veľmi ťažké.Je taký zodpovedný, všetko si príliš berie..neboli na neho rodičia v detstve prísni?To je úloha psychológa, aby ho to naučila, aby pochopil, že sám sebe škodí a nemôže ísť stále na doraz, lebo vyhori.Nechce zlyhať, chce byť dobrý, možno čaká ocenenie?
To máš ako so ženami čo sú pedantne a niekoľko x denne upratujú aj, keď to nie je treba, lebo musia to mať dokonale a nie sú spokojné.
Má nejakú riadiacu funkciu?
Neuvažoval ísť k psychiatrovi na antidepresíva?
Lebo takto si privodí žalúdočné vredy, neurózu.
Tento typ povahy berie všetko ako výzvu a ide do toho naplno.Dali mi šancu nesmiem sklamať a pod...dlho chodí k psychologicke?
Mal by viac oddychovať šport, vypnúť, on nemá potom čas zregenerovať a stane sa mu to isté ako v minulej práci a stane sa mu to aj o 3 r v ďalšej...keď nezmení prístup.Ked nájdem zajtra Ti pošlem dobrý podcast.
@luccija presne, mam pocit, že to je na veľmi dlhú trať toto a začínam si tiež myslieť ze bez liekov to nepôjde. Nie, prísni určite neboli, mali sme normálne pekne detstvo. Nemá ani riadiacu funkciu, je na nákupnom oddelení v automobilke...zodpovedá za pridelené projekty, cenové ponuky... len k tomu psychológovi chodí už skoro rok a ja by som čakala už nejaké výsledky, preto ci ho skôr nedotlacit opäť k psychiatrovi...
@mediana presne rovnakého mám kolegu .Šikovný, až príliš aktívny, všetko každému chce vyhovieť, nevie povedať nie. Všetci ho chvália,zaujíma sa aj o to čo nemusi a nie je v jeho náplni práce, obrovský pedant, ale pri tom všetkom o sebe tvrdí opak. Dokola rozpráva ako nič nevie, aký je neschopný. Stresuje za všetko, napriek tomu, že je najlepší.Na muža berie strašne všetko vážne,emocionálne všetko prežíva a stále dokola o tom rozpráva. Stále tvrdím,že to nezvláda už psychicky. Nevie spávať, je vraj na neurol a liekoch na spanie. Pracuje nočné. Má zodpovednosť veľkú, ale pritom my všetci sme presvedčený, že to zvláda perfektne keby si všetko nebral tak osobne.
@mediana asi nie je vhodný na takú stresovú prácu?
Nie je pedant, workoholik?Možno sa príliš snaží byť dobrým zamestnancom a dáva do toho veľa.Uz neberie lieky?