Úzkostné stavy

5. aug 2022

Liecim sa roky na panicku poruchu mam 20 mg Seroxatu bolo mi dlhodobo dobre.Minuly rok stres v praci, dala som vypoved a po vypovedi sa mi vyrazne pohorsilo kolecko kardiolog, mala som busenie srdca, ktore som nikdy nezazila, trpnutie ruk.Uzavrelo sa to ako stresovy mesiac a dosledky zo stresu.Mala som 2x covid a odvtedy sa neviem dostat do pohody v akej som bola roky.Dnes sme isli na kupalisko dala som si rano Seroxat ako vzdy a uz po ceste mi bolo zvla

autor
5. aug 2022

Zvlastne mala som pocit napatia, strachu.Po zaparkovani to uz islo roztrasenost, slabe nohy, strach, busenie srdca este dobre, ze nosim pri sebe Lexaurin po chvili to preslo, ale nepomahalo ani predychanie nic...skusila som vsetko co roky pouzivam.Cely den mam z toho zlu naladu koncom mesiaca sme chceli ist k moru ja mam pocit, ze to nezvladnem.Mam obavy ist daleko, dokonca aj niekde na Slovensko.Mam 3 dni do menzesu rozmyslala som ci to nie je tym byva mi vtedy vyrazne horsie.Uz som roky nemala uzkosti teraz ma to chyta v malej miere pri cestovani autobusom, v nakupnom centre iba nepokoj, ale dnes to prerastlo viac....co robit?Ist k psychiatricke ziadat o zmenu AD, navysenie?beriem roky tie iste uz minuly rok mi nukala Brintelix, ale tym, ze beriem a poznam Seroxat nechcela som ho menit.Stres nemam ziadny len bezny.Ja, co som cestovala vsade sa bojim ist autom k moru.

autor
5. aug 2022

Len citam o kolonach na dialnici a mam uzkost, ze tam zostaneme a bude mi zle.Mam pocit, ze som sa vratila 5 r spat co sa tyka liecby.Neopodstatneny strach a uzkost.Som rozhodnuta teraz par dni si dat Lexaurin do menzesu a uvidim.Mam 42 r uz mi zacal aj menzes chodit skor ako obvykle moze to mat suvis?

ada_alica
5. aug 2022

Ty máš tuším už stres zo všetkého, podľa mňa potrebuješ psychoterapie a nie iba predpísať lieky...

jana182929
5. aug 2022

Ahoj ,ja sa rok liečim beriem síce iné lieky ako ty esitalopram a frontin, ale tiež mám uzkostne stavy plus panicku poruchu .. podľa mňa to môže byť tým, že je na teba toho veľa ta výpoveď a ešte vieš, že dovolenka .. aj ta menštruacia do toho môže hrať veľa ja tiež pred ňou mám zhoršené všetko..no aj po takých udalostiach sa mi vie rozhodiť naspäť všetko ako tá tvoja výpoveď.. mne pomáha vtedy vykašľat sa na všetko oddych, relax, robiť to čo mi robí radosť ja rada sadim kvietky napríklad 😊poskusaj, ale samozrejme ak to nebude prechádzať zájdi za lekárom stále lepšie poupravit liečbu ak sa niečo kazí ako trpieť.. viem o čom hovorím.. veľa síl posielam a držím palce 🤍

autor
5. aug 2022

@ada_alica uzkostna porucha sa tym prejavuje, takze mi nic nove nepises🙂terapie som mala dlhodobe som uzkostny typ a mam sa naucit s tym zit.Na ziadnu traumu, spustac sa neprislo.A bola to kvalitna psychoterapetka.

autor
5. aug 2022

@jana182929 vypoved som dala minuly rok.Nedavam to do suvislosti s tym, ale podrazdena som stale taky vnutorny nepokoj robim co mozem sport, oddych, a potom mi staci malo.Dnes ma to poriadne prekvapilo.Zacina mi vadit vela ludi neviem ci to je vzhladom k tomu, ze sme malokedy chodili kde bolo vela ludi.Myslela som si, ze casy kedy mam v kabelke Lexaurin pre istotu sa skoncili:(

jana182929
5. aug 2022

Vieš čo veľa ľudí vadilo aj mne ja som mala aj strach z ľudí aj som si namyšľala čo mi hrozne je keď prišiel nejaký ten záchvat nechápala som tomu..fakt ,že a chodila som aj ja spomínané terapie ako píše ta pani vyššie a nepomohlo🙂 ano je dobre niekedy sa vyrozprávať, ale niekedy ani to nepomôže my si rozumieme čo tým trpíme človek sa bojí všetkého čítame analizujeme do podrobna.. po čase som začala mať strach, že ak nepomáhajú sedenia tak ,že som sa nevyrozpravala poriadne 😀a vieš čo jedine mi fakt ,že pomohlo lieky a to ,že som nakoniec sa strachu postavila bála som sa chodiť von ,že mi bude niečo tak som stále išla s mamou s ňou som cítila bezpečie a tak som posúvala to prv 2 hodky tak deň niekde .. Vieš aby som to prekonala tak s cudzím človekom hoc len na polhodku všetko prešlo poskusaj a ja by som aj zašla za lekárom, lebo načo sa budeš trápiť.. ak budeš chcieť sa niekedy vykecat, alebo niečo s človekom čo tým trpí tiež kľudne napíš.. ešte raz veľa síl viem ake to je preto sa tejto téme aj tak venujem hlavne nech ti je už čoskoro dobre ❤

euka210
5. aug 2022

Moze to byt kludne aj covidom zhorsenie stavu. Mam kamosku co davno aj terapie, aj lieky obcas brala akutne xanax, potom roky celkom dobre, manzel, 2 deti, mali na jar tusim covid a po case take stavy paniky ze nechapala. Nakoniec dostala lieky, ze tetania, ale aj za psychiatrom bola a stabilizovalo sa to teraz co mam posledne info.
Aj Pms moze zhorsit stav.
Zistuj ci su nejake spustace.