Úzkostná a panická porucha

ghaandhii
17. sep 2023

Dobry den, pred 8 mesiacmi mi zacala uzkostna a panicka porucha, spustil mi to badtrip po marihuane. Viete mi niekto povedat, kto toto ochorenie ma, ci to raz moze uplne prejst? Ci to po rokoch moze vymiznut ked uz nebudem fajcit? Lebo trochu sa to polepsilo, ale stale citim ze som nervoznejsi pri situaciach ktore som predtym normalne zvladal. Akoby precitliveny na podnety, aj emocne viac precitliveny. Predtym som bol flegmatik a vzdy som si vedel povedat ze kaslem na to. Lenze teraz mam myslienky typu "čo ked" ?? Mohlo mi to zmenit osobnost?

katuskamala1
17. sep 2023

Mala som,trvalo to intenzivne asi rok,zachvaty a tak. Liecila som sa u psychologicky, zachvaty uz neprisli,ale taka ta mierna uzkost zvykla v zatazovych obdobiach.

lucia851
17. sep 2023

@ghaandhii tak nefajčí ten hnus a choď k psychiatrovi alebo k psychologovi

ghaandhii
autor
17. sep 2023

@lucia851 ja to nefajcim to bola jednorazova zalezitost. Vyskusal som s kamaratmi a nesadlo mi to a mal som panicke ataky a ostali mi z toho uzkosti. Bol som s tym u psychologa aj psychiatra, povedali ze to prejde ale nepovedali ze kedy, lebo nevedeli.. No mne uz je to dlho mam aj trochu problem os spankom aj dalsie fyzicke priznaky ako stuhnutost svalstva

ghaandhii
autor
17. sep 2023

@katuskamala1 hlavne ze si z toho vonku🙂

denkabemommy
17. sep 2023

@ghaandhii na spánok je super melatonin, na to stuhnutie skús magnezium. K tomu zdravý pohyb- prechádzky, cvičenie, plávanie- čokoľvek, čo ti napumpuje endorfín. A dôležitá je aj strava - nemusíš byť zajac a jesť len zeleninu ale dať si pozor na polotovary, cukor a junk food. Snažiť sa vyhnúť stresovým situáciám a ked nastanú, aj úzkosti, tak sa zastaviť a v kľude sa vedome 5x nadýchnuť. Ataky môžu trvať aj roky, skúsiť si nájsť terapeuta, ktorý ti pomôže pracovať s úzkosťou, lebo nik nevie, kedy odznie, môžu ti len pomôcť s ňou pracovať.

lucia851
17. sep 2023

@ghaandhii tak choď znova k psychiatrovi

ghaandhii
autor
17. sep 2023

@denkabemommy ďakujem za cenné rady

ghaandhii
autor
17. sep 2023

@lucia851 too nechcem lebo by som asi dostal lieky a tym sa chcem vyhnut, skratka ja si nechcem pripustit ze som si jednou takouto hlupostou znicil psychiku, preto uz aj pisem na forum a snazim sa vyzistit nieco nove, lebo skratka nie som v klude

neson123
17. sep 2023

@ghaandhii ani ja si to nechcem prispustit uz 2 roky, tiez to prislo z nicoho nic ked som pil colu a proste sa mi zdalo akoby mi v hlave nieco puklo, zlakol som sa a odvtedy to mam stale..ja uz ale zvazujem lieky lebo uz mam kazdodenne fyzicke priznaky uzkosti.

bbshop
17. sep 2023

@ghaandhii chod k psychoterapeutovi na terapie. Je to trošku iné ako klinicky psychológ a určite účinnejšie. Len s najväčšou pravdepodobnosťou za to zaplatis. Nájdi si dobrého vo svojom okolí a neváhaj k nemu ísť..neodkladaj to. Plus samozrejme magnézium, B-komplex, omega 3 a rôzne doplnky výživy, ktoré sa podieľajú na duševnej pohode. Neod

maruska500
18. sep 2023

@ghaandhii Hlavne sa veľmi tomu nepodavaj mala som taký istý zážitok a take iste myšlienky, no bohužiaľ sú to stavy ktoré ti spôsobila marihuana ako aj mne pred pár rokmi, proste ti nepadla dobre to sa stáva úzkostnu poruchu som tiež mála liečila som sa na ňu antdp ktoré mi pomohli ale nevyriesili moje myslienky v hlave a strach to si musis pomôcť sam a trosku s tými myšlienkami bojovať a nájsť problem kedy a kde to začalo a chodiť hlavne von s kamarátmi aby si prišiel na iné myslienky ;) nepodavat sa hlavne! Je to tvoja hlava ty ovládaš svoje myslienky nie oni teba. A či to prejde? Áno prejde ak nebudeš ďalej fajčiť marišku :D žiadna osobnosť sa ti nezmeni… podľa toho ako píšeš tak si úplne okay he to bežná vec ktorú ľudia majú, zajdi k psychologické porad sa s ňou čo ďalej

ghaandhii
autor
18. sep 2023

@maruska500 vdaka za odpoved🙂 u mna ale nie su ani tak problem tie myslienky, hoci si uvedomujem ze su uplne zbytocne a hlupe, ale tie uzkosti ktore plynu z tych myslienok, aj celkovo mam take vnutorne napatie, ale to uz akoby casom, ale velmi pomaly, po tych 8 mesiacoch opadalo

ghaandhii
autor
18. sep 2023

@neson123 aj mne akoby nieco puklo, ked som z fajcil travu ostalo mi po nej zle, take vnutorne napatie a potom zrazu nejaky maly podnet alebo trosku vypata situacia a zrazu mi puklo, zalahlo v usiach a uz to islo az som sa triasol.. Tiez to chcen skusit bez liekov,

maruska500
18. sep 2023

@ghaandhii ja to úplne poznám… nemala som najlepšie obdobie vtedy ale keď prislo na mna to napätie tak som vedela s tým bojovať po čase 🙂 keď to prislo tak som si to nevšímala zachovala som pokoj a povedala som si ze nič sa nedeje všetko je ok…chce to čas musis tu úzkosť vedieť ovládať nič viac nie je hanba si pomôcť liekymi ak potrebuješ ;) ale pozor aby si si potom na lieky nezvykol 🙂 prajem veľa šťastia

ghaandhii
autor
18. sep 2023

@maruska500 jasne chapem ale teraz si z toho vonku zijes si stastne dalej, ci? pretoze mne to trosku narusilo pracovny vykon tie stavy, zly spanok, zle sustredenie