Ahojte, je tu niekto s extrasystolmi a spôsobujù mu paniku úzkosť?
Ty si to sposobujes sama
Kazdy clovek ma denne niekolko extrasystol ani si to neuvedomuju a niektori sa toho chytia a robia z toho zavaznu diagnozu a uz sa v myslienkach zapisuju na cakaciu listinu na transplantaciu srdca
@taktotedanie 👍
mo veru, roztrhlo sa tu vrece s exrasystolami.
zijem s tym roky a nerobim z toho vedu. mozno aj vdaka tomu ich citim malo.
@taktotedanie ono faktom však je, že niektorí ich ani nepociťujú. a niektorí ich cítia tak, akoby im odrazu malo prestať fungovať srdce. toto mi potvrdila aj jedna kardiologička, že mala malú pacientku, ktorá sa cítila dobre, nič jej (navonok) nebolo, na vyšetrení sa ocitla pre točenia hlavy a pocity na odpadnutie. a po holteri sa zistilo, že má nadmerné množstvo nechutných extrasystol, okamžite musela byť nasadená liečba. a zase má takých, ktorí cítia každú a jednu. a hoci ich majú len 2-3 za deň, tak ich cítia tak, akoby im šlo srdce vyrvať z hrude. je to teda rôzne. no a tí, ktorí to pociťujú intenzívne, tak áno, môže sa stať, že podvedomie začne pracovať a vsugerujú si, že je to zlé a že umrú. a vtedy nastupuje psychika. čiže je to naozaj o spracovaní v hlave. osobne odporúčam týmto ľuďom návštevu kardiológie, poriadne vyšetrenie a ak sa vylúči ohrozenie srdca a tým pádom aj života, prijať to ako fakt, že tieto pocity ich organizmus tak intenzívne cíti. a ak to nedokážu, tak navštíviť psychiatra. inej cesty nebude...
@majamat ja som z tých, čo ich cítia mimoriadne. je to veľmi nepríjemné, ale už mám finty, ako to zmierniť, či už zadržaním dychu alebo "prekašlaním", ale ak ich mám večer napríklad v priebehu hodiny zo 5-6, už som z toho nervózna 🙂 lebo ja ich cítim fakt neskutočne silno. ale to sa mi stáva našťastie len v čase, keď som chorá (chrípka, covid, iné ochorenia), inak je to celkom OK.
@lonely66 aj ja ich cìtim silno a som z nich nervòzna a aj vyplašenà
Jaaaj dievcata niektore. Ked budete mat 10-20 tisic extrasystol denne ako som mala ja, uz to nebude len v hlave 😅. Ano autorka ja som to mala a uz som ok, takze ak potrebujes rady konkretne pytaj sa. Najdolezitejsie je vediet, kolko ich denne mas. Od toho sa odvija vsetko ostatne
Je to skor naopak. Treba liecit psychiku a bude aj srdce kludne.
Súhlasím s tým, že to vie byť mimoriadne nepríjemné. Niekedy pocítim taký silný úder, až so mnou doslova mykne a okolie sa ma pýta, či som ok a inokedy mám zas pocit, že konečne ustali a holter ukázal niečo cez tisíc - až som ostala prekvapená, že som vôbec nič necítila..
@liv1 ako sa ti ich podarilo zmierniť?
@liv1 ako si sa ich zbavila?
@nikaeli len lieky pomohli a to az tretie 🙏 ale chvaaala Bohu. To je uplne iny svet s nimi. Uz pri 20 tisic ma “chystali” na ablaciu, ale zabral liek takze sa to zrusilo.
Autorka nezbavila uplne, ale takmer uplne. Ako pisem vyssie, liekmi. Ak mi nepovies kolko denne ich mas, co ti povedal dr, neviem ti az tak pomoct. Niekolko sto denne ich moze mat kazdy. Niekto ich citi, iny nie. Ludi to vystrasi, ale nic to byt nemusi najma ked ich je malo. Vtedy treba zvolnit stres, zacat poriadne sportovat, vitaminy, zdravo jest, a magnezium denne. Kludne psycholog ak je do toho zamontovana aj panicka uzkost. Teda nie ze kludne, ale urcite! Aj vyssie davky toho magnezia, to ti povie kazdy kardiolog. (Treba sa ale vzdy poradit, ale magnezko je aj pri atakoch dobre). No a potom mam od jedneho farmaceuta taky manual pri problemoch s arytmiami ohladne vitaminov a mineralov-so srdcom to ma uzky suvis. Ak napises spravu a ja ten mail co od neho mam niekde vylovim, poslem ti ho.