Úzkosti, problémy s krčnou a hrudnou chrbticou

inhibiitor
5. apr 2023

Dobry den prajem . Mam 28 rokov . Uz cca 6 rokov sa potýkam s uzkostami , mam aj problemy s krčnou aj hrudnou chrbticou chodievam na fyzio. Mal som dopravnu nehodu a cca 2 roky nato mi zacali tieto problemy a v tom case som aj zacinal podnikat takze stresy atd na dennom poriadku. Unoejara zistili zvyseny tlak mierne ale lekar ma naplasil velmi a odvtedy mam z tlaku fobiu. Pravidelne som bol sledovany na internom 4roky posebe raz rocne kontrola komplet a ekg echo atd krv.. vzdy som mal tlak max 130/85 a povedali ze nemusim viacej chodit ze to mam maximalne zo stresu kedze predtym ma plasili tlakom . Doteraz som maval tlaky v hlave na spankoch (ked ma napravili bolo dobre isty cas a potom zasa) skusal som cbicit ale nepomahalo. Zacal som sledovat priznaky viac ako je to prijatelne , pisat lekarom atd ci to neni z vysokeho tlaku , aj na interne som volaval.. ukludnili ma a bolo fajn . Teraz zasa mam bolesti hlavy naspankoch , robim cca 14 h denne s ludmi takze som v podstate v strese cele dni . Beriem aj antidepresiva sertralin a na bušenie srdca mam nebilet 5mg . Uz nemavam busenie srdca tepy mam v klude 65-70 co je super lenze otazne je ci sa mohol od poslednej kontroli co bola minuly rok na jar zmenit nieco a mozem mat zrazu vysoky tlak? Nemam ine problemy ziadne len ta hlava a nervozita z prace. Uz som zufaly nakolko sa vojim si zmerat lebo sa mi stalo aj pred poslednou kontolou na internom ze som si doma zmedal mal Som130/80 ze to je vysoky tak som sa zacal potit os nervov hned a tlak zachbilu 170/95 . Na druhy den kontola j lekara a vsetko okej samozrejme.. he to je situacna hypertenzia. Myslite si ze moze hlava boliet aj od tej práce ? Slebo aj od toho ze sa susatavne bojim ci nemam vysoky tlak a podobne a z toho ta psychika ze to moze robit? Vzdy v zime mavam taku cervensiu plet podnocami a na nose .. ked pridem zo zimy a vetra do vykurenej izby tak mi zostane teplo a horuce lica vomne hned spustaju paniku ze to je z tlaku… ako by ste mi poradili ma s tym niekto skusenost? Moze sa za rok aj pri liekovh ktore ovplyvnuju tep a aj znizuju tlak zrazu len tak prejavit vysoky tlak? Dakujem

taktotedanie
5. apr 2023

V prispevku ste si na vsetky otazky odpovedali
Ano z prace a zo stresu
Prestante sa sledovat lebo vam z toho este viac preskoci

stanulienkat
5. apr 2023

Nesledovat sa. Uzivat lieky od psychiatra a chodit k nemu na kontroly.

inhibiitor
autor
5. apr 2023

@taktotedanie len ajo tonze berem ad uz dlhi a stale je to raz lepsie raz horsie. V lete super ziadne priznaky nicoho a v zime a jesen zas

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
inhibiitor
autor
5. apr 2023

@zuzana9415 beriem lieky.. ale lekari vravia ze skor chrbtica mi spustala ataky panicke mal som blokovane vsetko a stale mam od nehody

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
inhibiitor
autor
5. apr 2023

@zuzana9415
Na rehabilitácii som bol pomohlo to minimálne, mám spevňovať svalstvo, lenže pri spevňovaním vždy vyskočia stavce

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liilii
Autor odpoveď zmazal
Zobraz