Úzkosti pred štátnicami

19. máj 2022

Ahojte baby , pondelok ma čakajú štátnice . A mám neskutočné úzkosti . Ako sa s tým nejako vysporiadať ? Ďakujem :(
Mam velky strach že sklamem aj seba aj všetkých okolo

masinka
19. máj 2022

Neboj, ked si zvladla studium aj so vsetkymi skuskami, tak toto uz zvladnes . Drzim palce.

denden77
19. máj 2022

ja som si povedala, ze ked nejde o zivot... 🤷‍♀️😊
drzim palec 😊🍀🍀🍀

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcella84
19. máj 2022

V prvom rade neučiť sa dlho do noci a snažiť sa normálne vyspať! A to aj v noc pred štátnicami. Ďalej môžem vysoko doporučiť prípravok Melatol (hlavne tesne pred spaním), ovsené vločky s medom, poprípade horkú čokoládu. Majú upokojujúce účinky. Aspoň hodinku-dve denne nájsť si čas aj na nejakú relaxačnú činnosť, čo Ťa baví. Mne sa najviac osvedčil beh v prírode, alebo stačí aj obyčajná prechádzka. Skrátka niečo na zresetovanie hlavy. Ďalej radím vyhýbať sa káve, tá najviac spôsobuje úzkosť a nervozitu. Ak to nejde, aspoň ju obmedziť. Lepší (a zdravší) životabudič je zelený čaj alebo obyčajná voda s citrónom. A samozrejme treba si veriť, že to proste zvládneš a máš na to. A ak by to náhodou nevyšlo teraz, nejde o život, poznám veľa úspešných známych, čo skladali štátnice až v Septembri.

bennn
19. máj 2022

No nechcem hovoriť, ale štátnice boli viac menej väčšia formalita ako maturita... ale možno nie všade je to tak...

deti95060810
20. máj 2022

ako mi povedal lekár na pohotovosti - veľa študentov si dáva predpísat niečo na ukľudnenie... len si to dopredu vyskúšaj - aby si zas nebola moc apatická...
takže ešte teraz stíhaš zavolať obvodnej a povedať že máš ťažké životné problémy a potrebuješ Neurol... Večer si daj pol tabl. uvidíš ...