Ahojte baby , pondelok ma čakajú štátnice . A mám neskutočné úzkosti . Ako sa s tým nejako vysporiadať ? Ďakujem :(
Mam velky strach že sklamem aj seba aj všetkých okolo
ja som si povedala, ze ked nejde o zivot... 🤷♀️😊
drzim palec 😊🍀🍀🍀
V prvom rade neučiť sa dlho do noci a snažiť sa normálne vyspať! A to aj v noc pred štátnicami. Ďalej môžem vysoko doporučiť prípravok Melatol (hlavne tesne pred spaním), ovsené vločky s medom, poprípade horkú čokoládu. Majú upokojujúce účinky. Aspoň hodinku-dve denne nájsť si čas aj na nejakú relaxačnú činnosť, čo Ťa baví. Mne sa najviac osvedčil beh v prírode, alebo stačí aj obyčajná prechádzka. Skrátka niečo na zresetovanie hlavy. Ďalej radím vyhýbať sa káve, tá najviac spôsobuje úzkosť a nervozitu. Ak to nejde, aspoň ju obmedziť. Lepší (a zdravší) životabudič je zelený čaj alebo obyčajná voda s citrónom. A samozrejme treba si veriť, že to proste zvládneš a máš na to. A ak by to náhodou nevyšlo teraz, nejde o život, poznám veľa úspešných známych, čo skladali štátnice až v Septembri.
No nechcem hovoriť, ale štátnice boli viac menej väčšia formalita ako maturita... ale možno nie všade je to tak...
ako mi povedal lekár na pohotovosti - veľa študentov si dáva predpísat niečo na ukľudnenie... len si to dopredu vyskúšaj - aby si zas nebola moc apatická...
takže ešte teraz stíhaš zavolať obvodnej a povedať že máš ťažké životné problémy a potrebuješ Neurol... Večer si daj pol tabl. uvidíš ...
Neboj, ked si zvladla studium aj so vsetkymi skuskami, tak toto uz zvladnes . Drzim palce.