Zdravím všetkých tu prítomných. Chcel by som sa spýtať,keby tu mal niekto rovnakú skúsenosť,resp keby tu bol nejaký lekár,alebo psychológ,alebo psychiater. Od Nového roka som skoncoval s alkoholom,nepil som veľa,ale pravidelne,skoro každý deň aspoň jedno pivo,no niekedy aj viac. Podotýkam že som nemal žiadne problémy kôli alkoholu,nakoľko robím vodiča tak som to mal aj vždy pod kontrolou a viac som si doprial hlavne cez víkend,keď som vedel že ráno nebudem šoférovať. No a mám cez 40 rokov a trvalo to cca 20 rokov. Nikto ma k tomu nenútil,bolo to čisto len moje rozhodnutie. No a aby toho nebolo málo,tak som sa 15.februara rozhodol skoncovať ešte aj s fajčením,jedno pekné popoludnie som si povedal že koniec. Fajčil som cca 25 rokov a cca 25 cigariet denne. No a tu nastal môj problém. Odkedy som vysadil alkohol a cigarety,tak sa začal kolotoč úzkosti a depresií,dýchavičnosť a závraty,ako keby sa panička porucha sem tam ozvala a neviem čo ešte. A trvá to už 5 mesiacov a akosi to nechce prejsť. U obvodného lekára som bol a ten mi predpísal Frontin,ktorý ale neuzivam,nakoľko nechcem jednu závislosť nahrádzať druhou. Chcel by som sa spýtať,ma tu niekto podobnú skúsenosť?koľko trvalo tieto abstinenčné príznaky? Ďakujem za odpoveď.?
Ja mam skusenost s fajcenim. Fajcila som 2 krabicky denne, skusala som viac krat prestat, vzdy som opat zacala. Nervozita, neustala chut na cigaretu, bezne abstinencne priznaky.... Potom som si nasla dobry dovod prestat. Upratala som si v hlave. Jedno popoludnie som proste skoncila a uz si nezapalila. Sustredila som sa na svoj ciel. Bude to uz desat rokov 💪
Nie je hanba poziadat o pomoc ked ju potrebujes. Urcite je lepsie skoncovat s pomocou, ako vobec. Ak to neozaj chces, zvladnes to. Drzim ti palce ✊
Podľa mňa sa telo čistí. Čohokoľvek sa vzdáš vždy si potom istý čas nervózny máš úzkosti doslova sa to s tebou krúti. Výdrž ešte nejaký čas
Frontin sa predpisuje práve kvôli tomu, aby človek nemal abstinenčné príznaky tak ako ty. Ja na tvojom mieste by si ich určite nejakú doba brala, pol roka cca - samozrejme potom zníiovať postupne dávkovanie a určite ti bude oveľa lepšie. Medzitým, samozrejme konzultovať s lekárom, ak by si mal nejaké vedľajšie účinky, ktorí by ti znepríjemňovali život. Ale Frontin na odvykanie od alkoholu je dobrý liek. Inak sa podľa mňa úzkosti nezbavíš.
Ja osobne som mala Frontin, sice nie na taký stav, ako ty,ale po smrti blizkej osoby...ked na mna isiel stav uzkosti a paniky, vtedy som si dala..prve dva tyzdne som ho brala denne, potom uz len priebezne, cca po mesiaci mi ho nebolo treba vobec...
Ak mas tie stavy znesitelne, skus vydrzat, ono to prejde, popripade by som si dala nejake caje bylinkove,ako sa píše vyssie...ak je to nezlucitelne s dennym prezitim, volila by som liek a ulahcila by som si situaciu....
Vela stastia ti želám 🍀 si v podstate vitaz uz teraz, ze si prestal 👍👍
Ďakujem všetkým veľmi pekne za odpoveď,ani som nečakal že budem mať toľko komentov. Som rád,že máte tiež taký názor,že sú to len abstinenčné príznaky-asi keď som 20 rokov budoval závislosť,tak to nepôjde len tak zo dňa na deň zabudnúť 😉. Hádam keby to bol nejaký vážny zdravotný problém,tak by to neprešlo len tak samé. A čo sa týka toho Frontinu,neviem,podľa mňa je dobrý večer na spanie,ale cez deň sa po ňom cítim akosi neisto a nekoncentrovane a nakoľko teraz cez sezónu jazdím s autobusom do zahraničia,mimo sezóny s kamiónom,tak sa to aj bojím užívať. A ďakujem @suzitok za povzbudenie,tiež mám pocit že vyhrávam nad tým a dúfam že to aj zvládnem. A objednal som si aj tie čaje. Mám pocit že každý deň je o kúsok lepší ako ten predošlý. Ďakujem 😉
@nepic ahoj mám podobný problém ja už nepijem od decembra 26.2019 no už som ako tak len mávam stale tú uzkosť a neviem si dať už rady,prestal som tiež dobrovolne a bol som aj dobrovolne u psichyatra a ten mi predpísal tritico ale je stoho strašne zle tak sa trapím sam,chcem len napísať že asi ako dlho to ešte bude trvať,stale nie som vo svojej koži,fyzicky ako tak ale čo sa týka psychiky je to tažke,mávam stavy krutenie hlavy,tlak na prsiach a som celý taký vyhorený a to som si myslel keď prestanem piť tak všetko sa zmení k lepšiemu,ale neviem netrvá ta abstinencia už dlho?mýslim tie stavy,do konca som si všimol že mi vadí vela ludí ako by to spustilo ten stav,podotykam že som prestal piť sám,pil som cca 3pivá denne každý den,ak mate niekdo skúsenosti poradte
@kissiska
Ahoj, nepic už nemá účet ako pozerám,ale môžem ti ja napísať vlastnú skúsenosť. Ja som mal podobný problém a trvalo to hádam aj štyri roky. Keď som sa stále trápil,tak som dobrovoľne navštívil psychiatra (samozrejme v inom meste a okrese lebo veď slovenská natura je taká,že kto chodí k psychiatrovi je blázon 😅 )a ten mi povedal,že som mal prísť už dávno a užíval som cca rok a pol alvemtu. Ak máš takýto nejaký problém,tak neváhaj a navštív odborníka,naozaj to nie je hanba a môže to iba pomôcť. Za seba môžem povedať že mne ten doktor veľmi pomohol.👍
@nepic to je ten abstinenčny príznak od cigariet, tvoje telo bolo zvyknuté na nikotín a keďže teraz ho nemá tak máš také stavy. Popravde závislosť sa lieči zmensovanim dávok a nie úplným zastavením bránia ale keďže si už prestal tak odporúčam psychiatra. Ten ti predpíše tabletky ktoré niesu návykové a bude ti lepšie. Ako keď sa panicka úzkosť lieči aj zo pár rokov tak toto by som tipoval že okolo roka s tabletkami a psychoterapiami. Určite sa neboj tabletiek a pomôžu ti, určite je to lepšie ako trpieť tými symptómami