Úzkosti a PMS

teodor260989
24. máj 2021

Ahojte je tu niekto kto sa.lieci na uzkosti a mava pred menstruaciou zhorsenie stavu?ako to zvladate?davate ukludnovaky alebo mate nejaky trik?liecim sa pol roka setralinom a mam to prvy krat a samozrejme hned panika, strach ,neviem sa sustredit ,tocim si vsetko vhlave ze co ak sa mi to vracia no strasne stavy.prejde to ked sa mi spusti menstruacia?potrebujem ukludnit a som pol roka po porode cize aj ta ms mi este chodi ako sa jej chce😥dakujem

marianarem
24. máj 2021

@teodor260989 Ja to mavam, zvykne to s MS ustupit.

teodor260989
autor
24. máj 2021

@marianarem a ako sa vam to prejavuje?a beriete aj ad?

mimirka32
24. máj 2021

@teodor260989 ahoj, je to asi naozaj kvoli pms a malo by to prejst. A povedala si o tom lekarovi? Inak ti lieky zabrali dobre?

teodor260989
autor
24. máj 2021

@mimirka32 dr povedala ze je to predmenstruacny syndrom.ale moja hlava samozrejme hned stres,strach ,panika ze co sa deje co prestali lieky zaberat alebo co.no lieky mi velmi dlho zaberali a stale som nie uplne ok tak neviem ci slabe lieky alwbo proste po porode som este velmi rozhadzana

teodor260989
autor
24. máj 2021

@mimirka32 ty uzivas tiez ad?

slovakboy
24. máj 2021

@teodor260989 ja som muž tak sa k tomu asi nemám čo vyjadrovať ale liečim sa na úzkosti. Beriem AD 4 mesiace a začalo to po pri korone panickým atakom ktorý sa niekoľko krát opakoval. Tie už nemávam a úzkosti boli veľmi ťažké no už prešli a chodím už do prace. Len občas mi je nevoľno a potrebujem sa rozdýchať a robiť prestávky v práci. Viem len že okrem liekov treba oddychovať. Čo najviac regenerovať a vyhýbať sa stresu. Mozog reaguje úzkosťou aj na zmeny v organizme. U mna keď som dehydrovaný alebo hkadný. Alebo keď nemám dosť cukru. Menstruacia je takáto zmena. Skus EFT metódu mne to veľmi pomohlo. Nájdeš to na YouTube. Popros o pomoc blízkych aby ti pomohli v domácnosti nech nie si na všetko sama. A sleduj si spánok.

marianarem
24. máj 2021

@teodor260989 Najcastejsie bezdovodna uzkost alebo napatie celeho tela. AD mi na to velmi nezaberaju, skor som si casom na to zvykla. Co pomaha je prekonat sa a ist nieco robit, uzkost neuzskost, najlepsie nieco, z coho mam radost.

mimirka32
24. máj 2021

@teodor260989 jedla som, dokonca som mala aj sertralin, ale teraz nemam ziadne lieky. Ak si to predtym nemavala a ked pises, ze este nie si uplne ok, tak si myslim, ze ako sa ti bude zlepsovat psychicky stav, tak aj toto PMS sa ti zlepsi. Aspon u mna to tak bolo 🙂

teodor260989
autor
24. máj 2021

@mimirka32 fuu ako to zvladas bez ad?a setralin ti zaberal dobre?

mimirka32
24. máj 2021

@teodor260989 zvladam to myslim fajn 🙂 ja som lieky jedla uz niekolkokrat v zivote, ale ked mi uz bolo dlhsie dobre, tak som sa dohodla s lekarom, ze vysadim...ale ked sa mi to zase vrati, pojdem zase k lekarovi..a sertralin mi tiez dlho zaberal, neviem, ci mi uplne sadol ale kazdopadne som nakoniec na tom bola tak fajn, ze ho jest uz nemusim...aj ty, ked ti bude dobre, tak casom postupne asi vysadis lieky..inak ked som mala fakt zly stav, tak napriklad mi pomahalo dat si sluchatka a pocuvat chvilku hudbu, alebo si malovat antistresove omalovanky..alebo sa skus nejako inak zamestnat, podla toho co mas rada

luciar260
24. máj 2021

@teodor260989 ake prejavy mate? Hrca v krku? Stazene dychanie,divne pocity , stazene dychanie? Ci nieco ine ? Ja mavam toto a pred ms sa to niekedy zhorsi

teodor260989
autor
24. máj 2021

@luciar260 nie ja prvy krat teraz to mam celodenu uzkost,vnutorny neppkoj ,na zvracanie mi je,prehana ma a neviem sa sustredit

slovakboy
24. máj 2021

@teodor260989 mne pomáha dýchanie (ale nie Wim Hoff Metoda) hlbšie kontrolovane dýchanie do brucha a pomalým výdychom. Pri ataku som upadol do bezvedomia pretože som sa hyperventiloval až tak veľmi. A pomáha aj počítať farby a zvuky v miestnosti alebo počítanie ťažších príkladov na sčítanie alebo odčitanie. Len v hlave nie mechanicky. Tým človek vyradí z mysle podvedomie. Pomáha aj hladkanie ramien a chrbta blízkou osobou. Objímanie. Ale len pri ľahšim stave. Pri ťažšom relaxacna hudba. Ale nie romantická hudba ani klasika ani opera. Len relaxačná. Na YouTube je jej kopa. Mojim spúšťačom bol podvedomý strach z corony a rozvrátené prostredie v organizme. Mozog mal z toho chaos a zacyklil sa hyperventilovaním. Z toho vznikla trauma a úzkosti. Zažila si traumu?