Dobrý večer nájde sa tu niekto kto má tetaniu alebo podobne záchvaty tomu a máva ich každý deň alebo často?
Poslednú dobu ich mám každý deň a niekedy aj cely deň alebo viac krát za deň? Už neviem čo s tým robiť veľmi veľa krát som bola u lekara a na pohotovosti vždy mi povedali že to je psychika a že mám ciste pľúca aj dýchanie ale poslednú dobu to mám strašne často a už mám obavy že to neni len psychika že to môže byt vážnejšie niečo lebo naozaj má to drží cely deň prestane na chvíľu alebo je len o trosku lepšie a potom zas a nechce to prejsť núti má to kašlať a jak keby som mala mikavku proste má to núti kyvat hlavou alebo jak keby som bola nervózna tak nohou 😐 som už zúfalá...
Ahoj, směr dobrý směr dobrý psychiatr - léky, a až se ti uleví, může to trvat pár týdnů - pak psycholog. Je na to fajn kognitivně behaviorální terapie - ale tu bys měla začít v okamžiku, kdy zaberou Ad. Aby ses tomu mohla v klidu věnovat - je to trochu práce, vyžaduje to pozornost, snahu, spolupráci - ale rozhodně to funguje. Všechno je to v hlavě a je třeba pracovat s myšlenkami, které máš - je to začarovaný kruh, bojíš se, že to přijde, a ono to přijde. Sama tomu těmi pocity pomáháš - a když se naučíš s tím pracovat, postupně to pomine. Více v sz.
A lieky na tetaniu uzivas?
Ahoj, ake mas konkretne tazkosti , priznaky ?
@katkami123 dali mi len magnezium
@luciar260 no hlavne to ťažké dýchanie teda pocit jak keby som sa nemohla poriadne nadýchnuť a vtedy zacnem rýchlejšie dýchať nasilu kašlať jak keby a strašne často smrkat začnú mi tŕpnuť ruky pery nos niekedy aj brucho a poslednú dobu mávam jak keby jak to nazvať proste jak keby mikavku vždy keď má chytí ten záchvat že sa neviem poriadne nadýchnuť tak sa mi trasie hlava proste jak keby som stále prikyvovala niekedy to prešlo po pol hodine inokedy hodina max dve a chytil má tw. Záchvat raz za mesiac a poslednú dobu každý deň buď vždy večer alebo posledný týždeň aj cely deň
@luciar260
@berenika39 no to áno poslednú dobu to už normálne čakám kedy to dôjde
@pauli2807 tak mam podobne tazkosti, citim hrcu v krku ako by mi tam nieco zavadzalo , sem tam drazdenie na kasel , tazsie dychanie ako ty spominas to mykanie su to svalove zasklbi , v noci mi trpnu ruky, no najhorsie je to ked sa v noci strhnem zo spanku ze nemozem dychat je to velmi neprijemne....
Držím ti palce, to je úplne hrozná choroba. trpí ňou aj môj muž a veru také stavy má, že mi koľko krát povie (inak tvrdý chlap) že sa mu dá plakať zo svojho stavu. Normálne strach, úzkosť, nevie dýchať. On to má viac krát do dňa, dnes ide po vyšetreniach som zvedavá čo mu dajú
@pauli2807 možno iba magnezium nestačí, keď máš až takéto stavy. Skús sa o tom najbližšie porozprávať s lekárom, či stačí iba magnezium.
@puertorico no aj ja to mávam poslednú dobu viac krát za deň
@katkami123 skúšali mi dať antidepresíva ale tie vôbec nepomáhali
píšm Vám súkromnú správu