Úzkosti a depresie

10. okt 2024

Ahojte, je tu niekto kto tiež bojuje s duševným onemocnenim ? Tak sa cítim na všetko sama 😔😔😔k psychologovi chodím ale chyba mi nejaká osoba ktorá by ma podporila predsa len psycholog nie je kamarát. Nejaká osoba ktorá by ma pochopila a tak. Cítim sa naozaj zle a nemožne a nedokážem všetky tie myšlienky dat z hlavy preč aj keď sa snažím skúšam nové veci prekonávam samu seba a stále som v tom kruhu je to niečo strašné 🙄

msnesquik
10. okt 2024

Ahoj, hlasi sa spolubojovnicka 🫡 tiez uzkostne stavy+ocd, doslo to tak daleko, ze som vyhladala psychiatricku pomoc, velmi mi pomohli lieky od neho, aj ked teraz som mala trochu horsie dni, isla som ba ptedlzeny vikend a lieky som zabudla doma, tak este sa z toho trochu spamatavam

autor
10. okt 2024

@msnesquik ja mam pocit ze to už nedávam. A neviem prečo. Keď som začala chodiť k psychologicke upravilo mi to prezivanie ale každou zmenou vo mne sa objavujú nové pocity a je mi ťažko z toho a ja neviem co sa deje bojím sa toho ze budem musieť byť na liekoch a to nechcem

guudy
10. okt 2024

Ak napriek psychoterapii nezvladas svoje normalne fungovanie, je spravny cas zajst k psychiatrovi a nasadit AD. Preco ich vlastne odmietas? Ked mas vysoku teplotu, nedas si lieky na jej znizenie? Alebo ak by si mala diabetes, nebudes uzivat lieky?

autor
10. okt 2024

@guudy pretože nechcem byt otapena a nechcem pribrat

slovakboy
10. okt 2024

Z AD nebudeš ani oťapená ani nepriberieš. Priberalo sa v minilosti aj sa otupovalo. Tieto lieky ani nikto nezistí, že berieš. Ak ti nestačí psychoterapia lieky pomôžu ale základ je psychoterapia nie lieky. Niečo robíš zle ak psychozerapia nezaberá. Ale píšeš, že trochu áno tak predsa. Treba pokračovať a plus lieky. Ak je velmi zle tak Neurol. Navzájom sa neovolyvňujú. A zmeniť režim dňa. Nepozerat správy, filmy, ja som mal silné ataky a úzkosti ktoré ma priklincovali do postele. Len som ležal a pozeral do stropu a bolelo to veľmi. Nedalo sa z toho ujsť, žiadna úľava. A potom predsa. Potrebuješ aj rozhovor. Ten vždy pomôže. S človekom ktorý ti rozumie, súcití a nevysáva energiu. Od takych sa stráň a ihneď ukonči rozhovor.

slovakboy
10. okt 2024

Aké cvičenia robíš teraz? Popíš viac. Máš oporu u niekoho v rodine?

guudy
11. okt 2024

Autorka, mas predsudky, ktore nie su aktualne… 🙄

ronie338
11. okt 2024

Ja beriem ad 7 rokov a nebola som ani otapena ani som z nich nepribrala. Začala som jednu tabletku ráno ale ja som bola na tom zle zr som popri tom brala aj xanax, čiže kvôli nemu som prespala prvé dva týždne. Ale ako som so vysadila a ostala len na ad tak som normálne fungovala aj fungujem, xanax len keď som mala záchvat. Aktuálne len pol tabletky a normálne fungujem, pracujem, kým nepoviem nikto by to na mňa ani nepovedal.