Úzkosti a ataky

28. dec 2024

Dobrý večer idem za vami po radu už asi rok a pol trpim neviem či to nazvať úzkosť či ataky vi stres ktorý nemám z čoho mať ale mám horšie a lepšie dni dám príklad cely deň som nepokojný aj keď ležím aj keď stojím ako keby sa mi chvelo telo čreva sa mi vrtia a je to aj cely deň potom mavam take stavy že idem napríklad cvičiť a chytia má tlaky na hrudi hlmi sa mi pred očami silno mi bije srdce do toho preskakuje a musím okamžite odísť sj keď sa s tým snažím cvičiť tak to nejde napríklad aj ked šoférujem tak dakoho obehnem alebo má dakto rozčúli tak sa mi silno rozbúši srdce musím zo sebou trhať a snažiť sa to predýchať viem že sú to úzkosti/ panické ataky a bojím sa že mi to už ublíži po takej dlhej dobe myslite že už iná pomoc neni len psychiater ? Chodil som aj ku psychologickam ale nikdy som normálnu nenašiel len vždy takú čo viac o sebe vravela ako keby mala mna riešiť. Môžu človeku tieto panické ataky úzkosti ublížiť akože spôsobiť daco napríklad zo srdcom alebo tak ? Ďakujem za každú radu ak sa tu najde dakto z podobným problémom 😒

loliki
28. dec 2024

Bol si s tým u lekára? Nemáš tetániu? Treba to riešiť, zistiť príčinu.

evkamotka
28. dec 2024

Však sa chod popytat psychiatra co si o tom mysli. Je to odbornik, prejdete si tie stavy a da ti k tomu stanovisko, ktorym sa mozes riadit ale aj nemusis. Vezmi to ako nezavaznu konzultaciu. Mozno ti da len radu, mozno tip na dobru terapiu, mozno prechodne lieky. Každopádne za skusku to stoji ved ide o teba

micusa2222
28. dec 2024

Rok máš tieto problémy a riešiš ich na MK ? To snáď nie !

zmrzlinka2021
28. dec 2024

A tvoj psychiater čo na to?

autor
28. dec 2024

Psychiatra nemám chodil som len ku psychologickam

autor
28. dec 2024

@evkamotka áno pôjdem už asi konečne lebo nemám to furt mám dakedy horšie obdobie dakedy lepšie včera Asi po 4mesiacoch som si musel dať neurol a už to chcem daako vyriešiť lebo má to strašne obmedzuje a ničí

rozculena
28. dec 2024

neurol máš prdedpísaný od koho

evkamotka
28. dec 2024

@rozculena good point 🙂

autor
28. dec 2024

Mám ho určite vyše pol roka už doma a predpísali mi ho bohužiaľ na pohotovosti

rozculena
28. dec 2024

a prečo si nešiel po návšteve pohotovosti k lekárovi?
Mám dojem,že ty sem opakovane vypisuješ,,,,,

autor
28. dec 2024

Nie nie nepíšem hľadám len radu neurol mi bol predpísaný na pohotovosti lebo som mal vynechavanie srdca aby keď to príde že budem mat na ukľudnenie ale ako pisem neminul som to do teraz a sú to obdobia kedy má tieto Stavy chytajú len že či to už je na psychiatra alebo dakto s podobnim problémom nevie dať radu ako sa z tohto dostať. Prakticky tu pisem prvý krát, len najčastejšie si tu chodim čítať ostatne príspevky.

evkamotka
28. dec 2024

A preco mas taky problém ist k psychiatrovi? Ano panicke ataky su dovod aby si k nemu siel. ti odhryzne z nosa ci co? Však povies co ta trapi a "v najhorsom" ti dr odporuci najst si terapie. Najskor ti predpise prechodne nejake lieky. Uvidis, porad sa s odborníkom a nie s mamickovskym forom

autor
28. dec 2024

Dobre prepáčte len som nevedel ako to funguje a či sa Daaka dobrá rada nenájde ale pôjdem to skúsiť v pondelok zavolám v okoli daakemu. A neviete či to dlho sa čaká ku psychiatrovi? Ďakujem

laura9876
28. dec 2024

@autor ako ku ktoremu, ale myslim ze cakacie doby su teraz dlhe

autor
28. dec 2024

Sú aj súkromný psychiatrovia? Že si zaplatím ?

0silvia0
28. dec 2024

Samozrejme, ze su aj sukromni

bielasovicka
28. dec 2024

Bol si u neurológa a internistu?

autor
28. dec 2024

@bielasovicka áno kardiológ mám už o 5 rokov kontrolu alebo podľa potreby a neurológ tiež súkromný v Bratislave