Úzkosti a antidepresíva

sabi16
16. okt 2024

Ahojte v pondelok 14.10. som bola prvýkrát u psychiatričky kvôli úzkostnej poruche ktorú mám. A nasadila mi AD Serlift polovicu tabletky rano a polovicu večer a k tomu tabletky na spanie lebo mám zly spánok. Dnes je to už 3 deň kedy beriem serlift. Citim sa dosť omámené som unavená aj zívam a dnes som sa zobudila s takým divým pocitom na ľavej strane hrudníka a silne búšenie srdca. Tak isto aj včera večer z ničoho nic mi začalo strašne rychlo bit srdce dost som sa zľakla. Tak rozmýšľam že či su to nejaké vedľajšie účinky AD alebo mi robia zle a mám skúsiť nejaké ine AD.
Máte nejaké skúsenosti so Serliftom vy?

4stanka4
16. okt 2024

@sabi16 3 dní sú veľmi krátka doba na to aby začali AD účinkovať. Môže sa ti prechodne zhoršiť stav, 3-4 týždne potrvá kým záberu.

sabi16
autor
16. okt 2024

@4stanka4 áno viem že ešte je to krátko len ma dost obťažuje to silne búšenie srdca tak preto neviem že co ďalej s tými AD…keď som ich ešte nebrala tak mi nebúšilo až tak rýchlo

strasko
16. okt 2024

čítala si si príbalový leták? pretože ja keď si ho aj len zbežne niekedy pri liekoch prebehnem a zachytím napr vedľajšie účinky, tak sa mi podarí ich vsugerovať a just tie, ktoré ma najviac desia.. nie ej to aj tvoj prípad?