Úzkosť z lietania

gabikah123
20. máj 2024

Zdravím máte niekto skúsenosti s úzkosťami z lietanía? Ja sa posledný rok strašne boljim lietadla a keď tam sadnem tak somnou začne triasť,potiť sa,pocit na zvracanie a na odpadnutíe poznáte to? Ak áno čo vám pomáha ??

jullyeverest
20. máj 2024

Letela som 3x a vždy som mala rovnaký pocit. Mne pomohli Tony žuvačiek, cukríkov a cola. Zrejme cukor.

ptvw
20. máj 2024

Ja sa napchavam neurolom 🤷‍♀️

ivka225
20. máj 2024

Štatistické údaje o lietaní ako najbezpečnejšom spôsobe dopravy nepomáhajú?

zuzubb007
20. máj 2024

@ptvw to si idem aj ja dať tento rok, prosím ťa zaberá to, ako si dávaš koľko pred odletom a jednu tabletku?, treba si daco dať predpísať všeobecná by ti mala dať a nebudeš trpnut

ptvw
20. máj 2024

@zuzubb007 ja som užívala predtým veľmi vysoké dávky tak aj keď si dám 0,5 tak cítim stále ze som nervózna ale menej, ak si nikdy neužívala nič také tak 0,25 ti bude stačiť, tak pol hodku, hodku pred odletom si dávam a aj všeobecná ti predpise

zuzubb007
20. máj 2024

@ptvw ďakujem som zvedavá či to naozaj dačo spraví

tenerifka
20. máj 2024

Za svoj zivot som uz letela neviem kolko sto krat, kazdy rok aspoñ 10-krat,a aj dlhe 16-hodinive lety. Lietam od svojich 23 rokov, teraz mam 50, a bojim sa vzdy, ale vzdy do toho lietadla sadnem, lebo tuzba po poznani a objavovani je silnejsia ako ten strach.
Lety do 3 hodin davam v pohode, lietam s Iberia a vyuzivam VIP lounge, kde si dam jedlo a sampaño, a do lietadla nastupujem v pohode.
Dlhsie lety riesim podobne, idem na letisko s dostatocnym predstihom a v lounge si dam obed/veceru, sampaño, natiahnem nohy, poposielam spravy cez whatsapp.... Ale nebudem sa na nic hrat, mne ten stres z lietania pomaha odburat alkohol, necestujem s deckami, tak nemusim byt v strehu. Ked pridem o 12,00 do vip lounge na Fuerteventure, tak mi zienka co tam pracuje referuje, ze od rana uz padlo 10 flias sampusu, a to lietam v dni, kedy je naozaj malo letov

gabikah123
autor
20. máj 2024

@ptvw a pomáha? Nemá to nejaké vedľajšie účinky ?

gabikah123
autor
20. máj 2024

@ivka225 vôbec neverím tomu😀

hermionecka
20. máj 2024

Ja som letuška a lietam skoro každý deň a už som tu na pár podobných debát odpovedala, skús pozrieť alebo mi kľudne napíš a skúsim poradiť 🙂)

ptvw
20. máj 2024

@gabikah123 ako pisem ak si není zvyknutá na benzaky tak budeš utlmena uvoľnená možno aj ospala ale hlavne ide o vnútorný pocit kludu 🙂

ptvw
20. máj 2024

@hermionecka kľudne porad aj sem na plochu , ja si teda pozerám aj flight radar a vravím si ze ako v pohode všetci pristali, štatistiky a všetky články mam od A do z prečítané...ale toto iste mam aj s výťahom, chodím po schodoch, aj keby 2000 ľudí išlo hore dole predomnou, môj mozog je nastavený ze zrovna prave teraz so mnou ten výťah padne 🤷‍♀️

marianarem
20. máj 2024

@gabikah123 Mne osobne pomohla psychoterapia, mavala som az panicke stavy z lietania. Lietala som casto, ale akosi to bolo cim dalej, tym horsie, kedze sa pri tolkych razoch uz parkrat aj stalo nieco neprijemne.
Potom som podstupila psychoterapiu, ale kvoli niecomu uplne inemu. No po jej skonceni som si ako.vedlajsi efekt vsimla, ze uz som v lietadle v pohode. Ono to ma nejake pozadie vacsinou. Na druhej strane absolvovat terapiu len kvoli tomu je mozno trochu prilis, ak lietas parkrat do roka, tak by som to riesila tym Neurolom, ten urcite zaberie.

gabikah123
autor
20. máj 2024

@marianarem ďakujem za radu

gabikah123
autor
20. máj 2024

@ptvw dakujem moc za radu