Baby ahojte. Mam 5mes dcéru a odkedy je na svete bojím sa, aby neochorela. Keď sa dá tak sa vyhýbam priestorom s priveľa ľuďmi, keď niekto v blízkosti malej zakašle hneď sa zlaknem. Bojím sa proste. 😞 len takto predsa sa nedá žiť do nekonečna. Mam o ňu strašný strach, je to moje všetko.
Pre svoje dobro sa daj psychicky do poriadku ... ochorie určite, nehovoriac o tom, že keď nastúpi do škôlky, to kadejaké mňamky domov donesie ... hádam nechceš dieťa celý život izolovať ? Čím skôr ju začneš brať medzi ľudí, tým lepšie pre ňu.
Nič si z toho nerob. Ja som mala taký extrémny strach ze som za dieťaťom behala s dezinfekciou v ruke a vieš čo? Najhoršia vec ktorú som urobila. Ma 7 a je non stop chorá- dôvod nedostatočne simulovana imunita. Tj je zdravé dieťa ale nestretla sa s chorobami nemá trenovanu imunitu teda kým nejaké dieta ma soplik moja ma zapal priedusiek lebo telíčko na toho hajzlika nieje pripravené. Imunitný systém sa od mala učí fungovať a ja som do toho procesu neprimerane zasiahla - držala som ju mimo kolektiv, prehnaná hygiena atd....
Aby si to zle nepochopila nemáš teraz vyhľadávať choré deti či ísť na infekčné, ale proste brat to normálne. S chorobami sa stretnúť musí tie prídu tak radšej nech prídu v období budovania imunitného systému tj vtedy kedy prísť majú. Ináč dopadnes ako ja.
Čím je dieťa staršie tým horšie znáša choroby už si ich plne uvedomuje. Teda uz nieje zla len ta choroba ale prida sa k tomu aj pravidelna socialna izolacia co sposobi, že nema kamaratov, konicky, v kuse kolektívy ktoré su uz zbehnute proste cele zle.
Každý má strach o to svoje milované bábo a robí pre neho všetko.. aj ja sa bojím, vždy píšem našim, že či sú všetci zdravý, keď tam máme ísť atď... avšak sú lieky, lekári, nemocnice. Zas až tak chorobné to netreba brať.