Úzkosť v pôrodnici

dominika0126
29. mar 2023

Baby ahojte. Potrebujem pomoc. V pondelok som porodila. Všetko bolo Okej. Včera večer brutálne úzkosti na mňa. Trvajú do teraz. Neranajkovala som a cítim, že ani obed mi nebude púšťať. Liečim sa na uzkostnu depresivnu poruchu. Bojím sa, tak veľmi sa bojím a neviem čoho. Absolútne sa neviem vnútorne psychicky ukľudniť. Poraďte niečo.

makakova
29. mar 2023

@dominika0126 povedz o tom dr

dominika0126
autor
29. mar 2023

@makakova Povedala som. Dali mi na noc magnezium. Mám volať svojej psychiatričke

endzi83
29. mar 2023

pisem Ti spravu

makakova
29. mar 2023

@dominika0126 držím palce.

sandra_kul
29. mar 2023

tak to vôbec neznie dobre, držím ti palce každopádne, dobre, že si o tom povedala. neviem si to predstaviť ja osobne, drž sa.

lorin29
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evelyn246246
29. mar 2023

.. ja som to mala podobne. V porodnici po porode som bola koli dietatu skoro 3 tyzdne a cely ten cas mi bolo zle, dokonca ma prehanalo od stresu ajked som uz nemala co. Mne velmi pomohla moja mama. Prve 2 mesiace po porode mi velmi pomahala s dietatom lebo ja som nebola schopna ani vstat od unavy a toho stresu. Pila som rozne caje na ukludnenie a snazila sa vela oddychovat a pomohlo to. Velmi som sa v tomto na lekarov nespoliehala. Uvedomovala som si , ze je to vybuch hormonov v tele..Samozrejme ak by sa to nejako horsilo tak tam uz asi navsteva ambulancie je nutna. Drzim palce.

anavixy
29. mar 2023

Ked sa liecis na uzkostnu poruchu, tak predsa vies co robit. Volaj psychiatricke, nech to cim skor vyriesite. Neboj, bude lepsie 🍀

dominika0126
autor
29. mar 2023

Volala som jej. Vravela, že to môžem mať aj z toho, že som anemická teraz, unavená a pod. Povedala, že ak zmeníme liečbu alebo da navyše lieky, tak budem musieť ukončiť laktaciu, čo som hneď odmietla. Takže mám vydržať domov a doma sa už dať do kľudu.

mareka49
29. mar 2023

Kedy ta pustia?
Si prvorodicka?
Doma bude všetko iné.
Skus jeden deň vydržať.
Keď nie, aj doma ti bude rovnako zle, budeš rozmýšľať co ďalej.
Popros personál o pomoc s malou a pýtaj sa domov

iwesska
29. mar 2023

@dominika0126 Ano,to je tak,ze ak budes brat AD,ukoncia laktaciu. Ale zas ak ti ma byt psychicky zle,lepsie je mensie zlo. Mlieko kupis,psychicku pohodu nie.

marianarem
29. mar 2023

@dominika0126 To bude hormonmi. Po porode nastava prudky pokles niektorych hormonov - z najvyssej hladiny, aku si kedy mala, takmer na nulu. A skokom za par dni. Ja mam podobne problemy a tiez to na mna kratko po porode prislo. Prve dva tyzdne boli najhorsie, po mesiaci sa to uz zlepsovalo. Telo si na novu hladinu hormonov zase zvykne. Ja som ani nenavysovala lieky ani nic, jednoducho som sa spolahla na to, ze po adaptovani sa tela sa to zase upravi. Okamzite by som riesila len nebezpecne myslienky alebo keby som ostala tak paralyzovana, ze by som sa vobec nedokazala starat o babatko. Ale nic z toho sa nestalo.