Baby týždeň mám úzkosť hlavne večer na mna príde a som strašne unavená nervózna.Neviem z čoho, všetko je v poriadku. Možno mi už šibe z tej korony že nikam nemôžme ísť stále sme doma.
Priznavam, mna to postihlo pred asi 5timi dnami, uplne ma to zaskocilo, lebo ja nie som ten uzkostny typ. Vecer taka tazoba na hrudi, nevedela som zaspat, sustredit sa na knihu, zacala pochybovat o sebe, ze som uplne neschona zena. No cele zle. Velmi neprijemny pocit, rovnako nam nic (okrem rodiny a starych rodicov a priatelov) nechyba. Lenze prave preto sa asi tak uzkostne citim. Som spolocensky typ. 2 dni som prelezala v horucej vani, dokopala sa cosi navarit, predepkarila cele hodiny, a dnes som vstala, ze toto nie som ja. A uz je lepsie. Asi mas len taky chvilkovy splin. Ja som uz mala kadejake krizy, smutok, depka, ved zivot nie je len pekny, ale tato tazoba ma uplne odrovnala. Dufam, ze sa mi to uz nezopakuje. Sucitim so vsetkymi uzkostnymi ludmi v dnesnej dobe. Musia to mat hrozne tazke.
@ivett311 prečo by si nemohla nikam ísť? veď môžeš ísť do prírody, prechádzka, šport...
@panelacikova viem ale aj tak sa bojím čo bude
@ivett311 chápem...
@ivett311 miiliony ludi na svete sa boja co bude...prave dnes som rozmyslala aky som stastny clovek, ze som nevrazila uspory do podnikania a teraz by som mala zatvorene plus zamestnanci, uvery...slobodne mamicky, ktore musia do prace a nemaju kam dat deti, ludia, ktori o niekoho prisli kvoli korone....kazdy to ma tazke nemysli si....
Urcite treba ist na prechadzku von na vzduch a snazit sa mysliet pozitivne.My sme po korone doma sme uz 22 dni tiez som nesvoja, unudena uz si neviem najst miesto
@panelacikova ja už som v takom stave, že keby mi toto povieš, keď mám skoro až panicky záchvat, tak na teba asi skočím. (Samozrejme, nič proti tebe, len opisujem ten stav :D)
Ja osobne už som tak zrelá na psychiatriu. Ja som bola zvyknutá na ľudí, na herne, na spoločnosť, na školu (moju, ale už som ju dokončila :/), na nejaký posun a kôli predošlým častým chorobám deti som už vyše roka zatvorená doma a len upratujem, stretavam sa s blízkou rodinou a prírodu už nemôžem ani cítiť, prestalo mi to niečo dávať. Tobôž v tomto hnusnom počasí.
Nebaví ma to, nebaví ma starať sa o dom, v ktorom je vkuse bordel, lebo sme tu stále zavretí, nebaví ma ten život v ktorom najväčšia výhra je, že sa mi podarilo nenavrieskat na deti, kým som ich natrepala do zimného oblečenia, aby sme šli von (a do pol h boli doma, lebo sú mokré a špinavé) a pod.
Osobne si už hľadám robotu. Radšej, nech sú v jasliach a v školkach, ako žiť s matkou, čo sa ide zblázniť.
@ladyvi ja som samotarsky typ,nevyhladavam spolocnost a uz mi riadne hrabe. Pred vianocami som mala taku krizu,ze som myslela,ze sa z toho nedostanem. A to si neviem predstavit,co musia prezivat ludia,ktori miluju spolocnost. Ale vzdy si musime povedat,ze je to len obdobie a prejde to a nejako sa z toho dostaneme. Ja uz cakam na jar ako na spasu.tieto zamracene dni ma znicia
@marca12 dnes som pozerala, ze este 16:20 bolo svetlo uz sa dni predlzuju.
@nominativ uplne Ti rozumiem tesila som sa na volno z prace a dovolenku, ze aspon do tej prirody budeme chodit, venovst sa dietatu a pred Vianocami sme ochoreli, co som zase panikarila ci muz nema zapal pluc, takze pre mna je vzacne aj to, ze idem na dvor.Aby som aspon cvicila ci upratovala nemam silu a tak mi plynu dni tak, ze aspon hrame karty s hry a pozerame TV.Velmi zly a tazky rok
@drzaopica ja som si etapou cvičenia, zdravej stravy, prírody, sebazdokonaľovania a všetkých týchto "kravin" prešla a už ma to nebaví.
Aktuálne so psychikou prišlo veľa zdravotných problémov, už sa cítim vážne choro na hlavu. Izolácia ma ničí. Človek si toto ani neuvedomuje. Nie som hlúpa, aby som si neuvedomovala všetky racionálne veci, ale nezdá sa mi, že tá racionálna časť má nad tým moc.
@nominativ akože je to všetko chápem. ale vždy si treba povedať, že nie je až tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie 😀 ja mám síce len 1 dieťa, už má takmer 11, ale sme od marca spolu zavreté doma s výnimkou prázdnin a septembra. čiže suma sumárum, ak odrátam ešte vianočný čas strávený s otcom a babkou, tak som s mojou pubertálnou dcérou zatvorená v 1-izbovom byte cca 6 mesiacov a to nepreháňam 🙄 na jej výchovu som v podstate sama, takže si vieš predstaviť, k akým treniciam dochádza v tak malom byte... ale robím, čo sa robiť dá, chodíme von, hrávame nejaké hry, skladáme puzzle, pozeráme seriály, no čo ti poviem. je to o držku, občas mám tiež také smutné stavy, ale to má asi každý z nás. aj covid sme si prekonali v októbri, o to viac som bola vystresovaná a nešťastná... ale stále si poviem, že môžem byť rada, že žijeme a môžeme sa hýbať. asi otrepaná fráza, ale tak čo narobím? 😎
@ivett311 skus sex 😉👍. Vážne, mne to pomohlo. Neviem ci mas manzela, partnera. Ja s manzelom vymýšlame nove veci v tejto oblasti. Myslim na to cely den a vecer sa neviem dockat kedy maly zaspi 😉👍 a hlavne nemyslim na coronu. Mozme sa deprimivat, sediet doma, davat si pozor, ale je to uz tak strasne dlho..... a hlavne čo nám to pomôže?
@panelacikova samozrejme, ja to všetko viem. Bohužiaľ sme pochovali dedka a babka s koronou bojuje, čiže ak sa týmto majú ochrániť iní ľudia, tak to má zmysel. Ale je to náročné. Ľudia prežili aj horšie veci, vojny a pod. Nemáme sa najhoršie, ale žili sme si vždy vo vatičke. Zmena je náročná.
@nominativ och joj, tak to mi je ľúto :( tak to áno, to pridáva na tej smutnej nálade... držte sa!
Hm , poznam ☹ hoci som inteovert ako repa , už aj mne začala chýbať spoločnost. Doma dve deti, jedno babatko , druhé s ľahším autizmom bez skolky s 3 mesačným kašľom a zápalom pluc ( a to sme nemali ani covid). Spat chodia o 23, babatko sa casto budí v noci , chodime s muzom ako mátohy bez možnosti odpocinku a psychohygieny. Ale bude dobre , lepšie ! Musí . ❤️
Aj ja mam Uz hrozne stavy z koronovej situacie 😢 skusala som si aj hovorit, ake to ini ludia maju horsie a ako kedysi vojny boli atd, ale toto mi Robi vzdy depku este horsiu, lebo sa zacnem obvinovat, preco som taka krava, ze neviem byt stastna za to co mam. Mne pomaha este ako tak humor.
Ahojte, každý to máme teraz ťažké, niekto je na tom ešte horšie, niekto lepšie. Ja som tiež typ samotárskejší, ale tiež mi už chýbajú stretávania s priateľmi, spoločné túry šírom šárom po krajine, musím sedieť doma s manželom a 12-ročnou dcérou, pomáham jej, keď treba s učením, ale bola už ponorka nie taká... Ale ak môžem odporúčať z vlastných skúsenosti, ja užívam výživový doplnok značky Just - kapsule s extraktom koreňa rozchodnice ružovej (a nielen...), ktorá má adaptogénne účinky. Pomáha mi to veľmi preklenúť toto hrozné obdobie, som oveľa vyrovnanejšia a spokojnejšia aj doma. Dokonca ma konečne baví aj varenie a upratovanie😀 Ak by ste niektorá mala záujem, pošlem bližší popis cez IP...
@ivett311 urcite z toho... nie si jedina 😔