Úzkosť po histamínovej alergickej reakcii

lili9494
18. apr 2024

Ahoj. Chcela by som sa poradiť, ako ďalej. Mám histamínovú intoleranciu. Pred mesiacom som mala histamínovú alergickú reakciu, tlak 200, pulz 173. A odvtedy sa to so mnou ako keby len “vlečie”. Nič ma nebaví, mám strach niečo zjesť, že sa to bude opakovať, na nič sa neviem sústrediť. Večer je to najhoršie. Mám rodinu, nechcem byť v takej úzkosti, ale bohužiaľ to neviem dostať z hlavy a to sa snažím hlavu čo najviac zamestnať. No bohužiaľ, neúspešne. Obvodný lekár mi predpísal na noc neurol. Skúsiť na 2-týždne. Len ja neviem či to pomôže. Antidepresíva sa bojím brať. Nechcem byť akokeby bez duše. Prosím o radu, ako ďalej. Ďakujem.

doris11
18. apr 2024

@lili9494 psychiater 🙂 mala som niečo podobne, len skrz inú chorobu.. bola som jak bez duše a len som prežívala zo dňa na den a neustále som len rozmýšľala či sa niečo nestane..
psychiatricka mi dala lieky, krore môžu dokonca tehotné čiže niesu to take silne antidepresíva.. a pomohlo mi to neskutocne

kacena4
18. apr 2024

myslis si ze kaxdy kto berie lieky na uzkost chodi ako bez duse? to mad mylnu predstavu o vacsine ani nevies. ak to budes zanedbavat potom budes chodit ako bez duse. za mna vysoky tlak nie je z intolerancie ale zo stresu. za mna smer psycholog ci psychiater

lili9494
autor
18. apr 2024

@doris11 ďakujem za radu, budem tam musieť ísť, potrebujem opäť normálne fungovať a mať radosť zo života.

lili9494
autor
18. apr 2024

@kacena4 nebolo to myslené v zlom. Myslela som to tak, že človek sa boji nepoznaného. Nijak inak. Ale ďakujem.

doris11
18. apr 2024

@lili9494 ja som sa tiež dlho odhodlavala, bala som sa tam ísť, neviem prečo. lieky mi zabrali do dvoch týždňov a potom to zo mna úplne celé opadlo, fakt neskutocne mi to pomohlo 🙂 držím palce ..

petricienka
18. apr 2024

nie je hanba navstivit psychiatra ked vies ze to potrebujes. a co poznam tak praveze ludia nechodia ako bez duse, to jedine ti co to nepotrebuju a tlacia to do seba pre "zabavu" ale to uz su ine kalibre.

doris11
18. apr 2024

@petricienka Ano, ja som chodila ako bez duše predtým, keď som začala liečbu tak som dostala druhý dych do života 😃🙂

lili9494
autor
4. máj 2024

Ahojte baby. Hlásim sa Vám po vyšetrení u psychiatra. Bola mi diagnostikovaná úzkosť a z toho mávam aj večerné depresie. Predpísal mi Eliceu. A tu nastal problém. Bojím sa ju začať brať, pretože sa bojím vedľajších účinkov. Neviem sa premôcť. Viem, že mi môže pomôcť, len ten vnútorný strach je silnejší. Ako ste sa premohli Vy a mali ste nejaké vedľajšie účinky ? Ďakujem vopred za odpoveď.