Úzkosť len ráno

nikusik0107
2. jún 2024

Ahojte

Mavam uzkost ale len ránu...taky stres zalúdok stiahnutý ...doobedu sa neviem najesť potom už ako tak fungujem...
Mam tetaniu ....
Na nete som našla lieky ktoré obsahujú 5-htp...
Máte niekto skúsenosti? Pomohlo ? Ak áno ktoré...napr som našla tieto na fotke mali dobre recenzie...

majkakvet
3. jún 2024

Ranajsia uzkost je asi najcastejsia uzkost. Volnopredajne lieky moc nepomozu. Smer psychiater.

nikaeli
3. jún 2024

@majkakvet Žijem s tým už roky, snáď od strednej školy. Bez psychiatra.
@nikusik0107 neviem, či ti to pomôže. Jednoducho to akceptujem a 'raňajkujem' až okolo desiatej. Daj si čaj z medovky alebo z ľubovníka, pusť si obľúbenú hudbu, snaž sa zamestnať si myseľ. Mne to prejde ako sa chystám do práce a v nej mám hlavu kdesi úplne inde, nie je čas myslieť na tetanku 😊 niekedy som chodievala pešo do práce, predýchala sa, vnímala okolie..

nikusik0107
autor
3. jún 2024

@nikaeli no ide mi o to ze nie som stotožnena brat ad...ako sa ti to prejavuje ?

nikaeli
3. jún 2024

@nikusik0107 napíšem ti neskôr do správy, je to na dlhšie 😊

nikusik0107
autor
3. jún 2024

@majkakvet psychiater mi dá ad a dovidenia....ale tým by som sa ja chcela vyhnúť

nikusik0107
autor
3. jún 2024

@nikaeli ahoj písala si

xylofonka
3. jún 2024

Ahoj, mávam to aj ja. Lekárka aj terapeutka mi povedali, že ide o závislosť na adrenalíne - telo si zvyklo na tú úzkosť a teraz sa jej nechce zbaviť. Čítala som, že práve preto človek s úzkosťami nebýva ráno hladný, pretože má vysokú hladinu kortizolu - vraj pomáha najesť sa aj napriek tomu a úzkosť potom poľaví. Ja s tým bojujem tak, že sa najem aspoň trochu a snažím sa čo najviac rozptýliť. Od počiatočných stavov, ktoré boli príšerné, sa to rokmi o dosť zlepšilo. Čo sa týka nejakých voľne dostupných liekov na upokojenie, Persen je celkom fajn, ale po čase ti prestane účinkovať.

nikaeli
3. jún 2024

@xylofonka tak s tým kortizolom súhlasím, mám ho zvýšený. Ale že to má aj súvis s hladom, to som nevedela.

nikusik0107
autor
3. jún 2024

@xylofonka a brala si aj ad ?