Ahojte
Mavam uzkost ale len ránu...taky stres zalúdok stiahnutý ...doobedu sa neviem najesť potom už ako tak fungujem...
Mam tetaniu ....
Na nete som našla lieky ktoré obsahujú 5-htp...
Máte niekto skúsenosti? Pomohlo ? Ak áno ktoré...napr som našla tieto na fotke mali dobre recenzie...
@majkakvet Žijem s tým už roky, snáď od strednej školy. Bez psychiatra.
@nikusik0107 neviem, či ti to pomôže. Jednoducho to akceptujem a 'raňajkujem' až okolo desiatej. Daj si čaj z medovky alebo z ľubovníka, pusť si obľúbenú hudbu, snaž sa zamestnať si myseľ. Mne to prejde ako sa chystám do práce a v nej mám hlavu kdesi úplne inde, nie je čas myslieť na tetanku 😊 niekedy som chodievala pešo do práce, predýchala sa, vnímala okolie..
@nikaeli no ide mi o to ze nie som stotožnena brat ad...ako sa ti to prejavuje ?
@nikusik0107 napíšem ti neskôr do správy, je to na dlhšie 😊
@majkakvet psychiater mi dá ad a dovidenia....ale tým by som sa ja chcela vyhnúť
@nikaeli ahoj písala si
Ahoj, mávam to aj ja. Lekárka aj terapeutka mi povedali, že ide o závislosť na adrenalíne - telo si zvyklo na tú úzkosť a teraz sa jej nechce zbaviť. Čítala som, že práve preto človek s úzkosťami nebýva ráno hladný, pretože má vysokú hladinu kortizolu - vraj pomáha najesť sa aj napriek tomu a úzkosť potom poľaví. Ja s tým bojujem tak, že sa najem aspoň trochu a snažím sa čo najviac rozptýliť. Od počiatočných stavov, ktoré boli príšerné, sa to rokmi o dosť zlepšilo. Čo sa týka nejakých voľne dostupných liekov na upokojenie, Persen je celkom fajn, ale po čase ti prestane účinkovať.
@xylofonka a brala si aj ad ?
Ranajsia uzkost je asi najcastejsia uzkost. Volnopredajne lieky moc nepomozu. Smer psychiater.