Úzkosť - divný pocit na hrudi

19. júl 2024

Ahojre, prosím vás môže sa prejavovať úzkosť aj takým divnym pocitom na hrudi? Poprípade este nepravidelným pluzom? Ďakujem

domcaaaaa111
19. júl 2024

Ano môže sa prejavovať na hrudi u mna je to hlavne na hrudi zacalo mi to pred 2 mesiacmi navštívila som psychiatria dostala som helex ktory beriem 3 krat do dna

maxxim
19. júl 2024

Ahoj, samozrejme. Môj známi vie povedať že má niekedy pocit až taký že sa nemôže zhlboka nadýchnuť a že sa mu zdá akoby držal velkú skalu nad sebou...

autor
19. júl 2024

@domcaaaaa111 ako ja chodím po doktoroch od februara, v marci mi robili echo, ekg a na internom som bola a že je všetko so srdcom v poriadku. Ked ma boli hruď od chrbta je to iné....toto ani nieje bolesť ale skor nepríjemný pocit plus ešte mám hrču v krku a pocit zvracania...

bublinka1426
19. júl 2024

preco to mas? prezila si daco zle traumaticke umrtie ci choroba stres v praci
toto sa netvori len tak.

stanulienkat
19. júl 2024

Treba ist k psychiatrovi.

autor
19. júl 2024

@bublinka1426 práveže som doma, mam 4rocne a 1rocne dieťa. Niekedy mam pocit, ze každý den je pre mňa stresujuci, už len to, že deti mi nestihnú ísť spať o 8 ale že idú o pol 9tej... Viem hlúpe 🤦 a celkovo mam pocit, že je na mňa vytvorený tlak od ľudí...

bublinka1426
19. júl 2024

mozno si len pretazena. mas aj chvilu pre seba?

autor
19. júl 2024

@bublinka1426 keď deti zaspia aj to kolko krát estr niečo robim a ked si sadnem k svojej aktivite tak som stale v strehu, ze sa zobudia

luccija
19. júl 2024

Áno, to je úzkosť nevieš vypnúť.Ako prvé si kúp kvalitné magnézium a zvolni šport, knihy niečo kľudne kde vypnes chvíľu hlavu

domcaaaaa111
19. júl 2024

Tak to je úzkosť

autor
19. júl 2024

@domcaaaaa111 a ako sa toho zbaviť?

bublinka1426
19. júl 2024

jaj toto som mavala bezne. ty si na deti sama?

domcaaaaa111
19. júl 2024

No ja som musela navštíviť psychiatra dal mi helex a stretalin tu sa to vola momentalne som v štádiu ze pokial zábere setralin tak beriem helex.Helex ked si dam tak za 10 minut cca úzkosť prejde a citim sa lepsie 🙂

maxxim
19. júl 2024

A cítiš aj bremeno z čoho tie úzkosti prichadzajú?

domcaaaaa111
19. júl 2024

@maxxim citim ano 🙁neviem z coho prislo to z nicoho nic

maxxim
20. júl 2024

@domcaaaaa111 rozumiem, no spýtam sa takto,/ niečo to určite vyvoláva, máš nejaký strach z niečoho? Stres, bojazlivosť, vycerpanie...
Lebo ak máš neustále zaťaženie a nemáš riešenie ako sa odbremeniť od toho, tak tá úzkosť sa môže rozvíjať k horšiemu.

bublinka1426
20. júl 2024

uzkost mas aj z vyceprania denneho stereotypu clovek doma predsa len zbytocne premysla nad vecami podla mna sa potrebujes mozno viac odreagovat, muz ti s detmi pomaha??

uzkosti sa spajaju skor s nejakou traumou, smrtou blizskeho a podobne , strach z ochorenia a hypochondria...znasilnenie ci psychicke tyranie..u zdraveho cloveka pochybujem, skor mas vycerpanie....poporodna depresia, uzkost neustaly strach o dieta ze zomire ze zomries aj ty ze sa nebudes vediet postarat, taka uzkost ze nevies ani chodit...

sama som si tym presla.

bublinka1426
20. júl 2024

@domcaaaaa111 ale to nepride len tak uzkost. musi to mat pricinu.

bublinka1426
20. júl 2024

@domcaaaaa111 kazde psychicke ochorenie ma spustac.

bublinka1426
20. júl 2024

to ze si autorka v strehum ked deti zaspia, je uplne normalne :D ja som tak prezila prve dva roky, najlepsie bolo pootom si nahlas kychnut ci stupit na vrzgajucu podlahu, to bolo terno,. toto vsak nie je uzkost.

autor
20. júl 2024

@bublinka1426 mam muža ale on keď príde z práce tak uteká hneď robiť okolo chalupy a statku...ako nemôžem povedať, že s deťmi nepomôže, vie si ich na chvíľku zobrať von alebo večer pomôcť a chystanim...a moji rodičia este staršiu občas zoberú ale inak som stale sama a hlavne a mladším...

autor
20. júl 2024

@bublinka1426 určite ma spúšťač ale ja vobec neviem aky by to mohol byt . .. vcera no bolo hrozne, nakoniec som povolila a zobrala si od svokry neurol, zaspala son rano mi bolo fajn a teraz mám pocit, že ma to opäť chytá.... Poviem narovinu keď mi to začalo robiť, normálne som myslela, že ma chytá infarkt (preto tie vysetrenia) ale kedze bolo všetko negativne tak doktorka ma uz nikam neposlala a ani to neriešila 🤷

bublinka1426
20. júl 2024

si vycerpana.

bublinka1426
20. júl 2024

na nieco myslis stale.
ked ta poslali an srdce a mas ho OK, preco stresujes ze infarkt, nerozumiem
preco ta neposlali za psychologom?
si obycajn avyhorela matka ktora sa mozno potrebuje dakomu vystazovat, daju ti daco na ukludnenie, poradia daku relaxaciu.
deti daju zabrat a ked sama nevladzes, je to zle.
ja by som na Tv mieste sla smer psycholog/psychiater.
nic zle na tom nie je. drzim palce 🍀

sisska96
20. júl 2024

No ani muž nemôže byť všade. Chodiť do roboty. Robiť okolo domu chalupy, venovať sa deťom, upratať variť....

bublinka1426
20. júl 2024

@sisska96 ja inac obdivujem muzov co makaju v praci a volne vikendy makaju na dome, to je zahul.

sisska96
20. júl 2024

@bublinka1426 hej. Ja keď som bola doma, tak som nezaťažovala muža upratanim a varením. Však preto som na materskej, aby som urobila domáce práce a dieťa. Keď už obaja robíme tak rozdelíme veci. Ale ja zas nerobím fyzické roboty okolo domu a na záhrade, on zas nebehá mopom po domu

autor
20. júl 2024

@sisska96 ved ja to od neho ani nevyžadujem aby mi pomáhal. Všetko si robím sama a ešte aj na roli. Len je to úprimne rozdiel, ked on niečo robí vonku a ma klud ako ked ja robim na roli alebo vo vnútri a mam deti stále za zadkom....

autor
20. júl 2024

@bublinka1426 jasné že myslim, na milión veci, sú aj vecí co ma stvu, ze neviem zmeniť a tažko sa mi s nimi vyrovnáva no to ma veľa ľudí.... Nad tym psychológom som uz uvazovala a aj mužovi som to dnes povedala a len čo mi hovorí, že načo len ma liekmi bude pchať ci to potrebujem 🤷🤦

bublinka1426
20. júl 2024

nemusi ta hned pchat liekmi.