Ahojte ako znášate úzkosti, nespavosť s tym spojenú? Co vam pomáha prekonať najhoršie stavy?
@prechadzka medovka
caj z lubovnika, 30dni vecer a potom tyzden pauza, potom zas. a hybat sa, prechadzat vela.
Šport cez den a v noci zapnúť seriál. Sústredim sa na dialógy, vypnem jas obrazovky, a o chvíľu spim. Prípadne aj meditácia, ale to uz treba byt vycvičený, prvé razy ma skôr sralo, ze nezaberá ako má...teraz uz viem odhadnúť, ktorá varianta mi pomôže.
@coco2018 a knihy.ja ked boli pochmurne myslienky pomohla kniha lebo musis premyslat
A v akom stave ste boli keď vam postačilo toto?
Skúste na nete kuknut ASMR videa... Mne osobne velmi pomahaju v tehotenstve pri nespavosti a ukludneni 🙂 treba asi viac preklikat, co vam bude vyhovovat. Ale naozaj to skuste.
@coco2018 ja som mala uzkosti ktore vyvrcholili depresiami a nevedela som fungovat tak ako pred tym. Zrazu nic nemalo zmysel, proste velmi zle. Lieky som nechcela ale doktorka ma presvedcila ze to spojime so sedeniami u psychologicky a ze sa postupne dam dokopy. Tak som brala pol roka antidepresiva a aktualne som vyse 3 mesiace bez nich a tehotna 🙂
Minule som videla taketo video:
https://www.youtube.com/watch?v=Xywu90WtU9AJe tam vysvetlene, v ktorej casti mozgu strach vznika a preco sa da proti nemu bojovat tym, ze zacnes napriklad pocitat tazke priklady alebo robit nejaku inu cinnost, pri ktorej musis velmi rozmyslat. Skus si to pozriet, mne to davalo zmysel 🙂 Radkin Honzak, ktory vo videu rozprava, je cesky psychiater. Je to tak odlahcene podane...
@coco2018 dakujem 🙂 no ono vsetky tie stavy u mna spustili stresy v praci, problemy s otehotnenim a tlaky z kazdej strany.. verim ze uz bude len lepsie ale vie o tom aj gynekolog takze sme “pripraveni” na poporodnu depku 🤷♀️ No snad nic take nepride. Aktualne sa citim fajn, nevravim ze nemam aj zle dni ale ono to je udajne tak ze v tehotenstve ti tie hormony na psychiku bud pomozu alebo uskodia.. u mna chvalabohu zatial prvy pripad 🙂 Ked pridu horsie myslienky hned zamestnavam hlavu aby som nemohla rozmyslat. U mna ziadne knizky ani filmy nepomahali, nedokazala som pri tom vypnut praveze este viac som rozmyslala nad nezmyselnostou cinnosti ako je napr pozeranie TV 🤷♀️
@laura222 u mna tiez ani pozitívne myslenie, ani stop metoda, relaxácie ma skôr znervózňuju lebo relaxovať neviem, čítanie knih v horších stavoch sa neviem sústrediť a ani neudržím pozornosť. Uz keď je toho veľmi vela aj nespavosť postupne nastupuje depresia. A to uz je cas ist za psychiatrom asi tak je to u mna myslim ze v tom stave nepomôžu uz ken lieky
@laura222 ano brala som prvýkrát zabrali úplne super vysadila som a do 2m spať návrat potom opäť a nasadila mi lieky a tie ma úplne citovo emočne utlmovali. Ja tie úzkosti neviem ovládať toľko toho som vyskúšala rôzne techniky meditácie dýchanie práca s psychológom. A uz keď je toho veľmi vela a dlho prechádza to do depresie. Môžeš mi pisnut IP
Ja som zvykla zaspavat pri tomto, to bolo asi jedine co som dokazala akceptovat ako nejaku formu “meditacie”
https://www.youtube.com/watch?v=_5A5vt6JndI@olinaaaa ja dychat viem ale strasne sa mi rozbusi srdce a potom niekedy az lapam po dychu. Pomaha mi na to hlboky pomaly nadych do brucha, a potom zadrzanie vzduchu v bruchu, ratam Pomaly do 5 a potom postupne vypustam vzduch ustami. Toto opakujem niekolko krat az sa srdce ukludni a prestane zbesilo bit. Hlavne nedychat do hrude lebo srdcu das este viac kyslika a o to sialenejsie tempo nahodi
@coco2018 cajik medovla.Sport.