Ahojte chcela by som sa obratit na radu k mojej vseobecnej lekarke ohladom postupu pri riesene uzkosti (diagnostikovane psychologom) ale bojim sa aby som nemala nejaky ‘zaznam’ pre buduce prace alebo aby to bolo niekde evidovane keby ma dalej vysetrovala psychiatricka napr aj s liekmi taktiez sa bojim aby som nebola hospitalozovana na psychiatrii budem rada ak mi niekto dalej a blizsie objasni kedy vobec posielaju niekoho na psychiatriu
Ahoj neboj na psychiatriu ta s úzkosťou nepošlú tam sa vážnejšie prípady posielajú . Ja som to riešila tak ze som išla k súkromnej psychiatričke a nie je vôbec drahá a mam istotu ze záznam nebude nikde
@obonova7 myslíš že ani v zdr. poisťovni? ozaj nikde?
všetci psych. sú súkromní lekári, len nie všetci majú so zdr. poist. zmluvy.
Tak treba sa objednať rovno k niektorému psychiatrovi a ukázať mu aj to potvrdenie od psychológa, k obvodnej s tým nemusí ísť.
Lekar nema pravo informovat tvojho zamestnavatela o tvojom zdravotnom stave, pokial nemas chorobu, ktora by ovplyvnovala nastup na specificku poziciu v novej praci, kde by tvoj zdravotny stav mal negativny vplyv na tvoj vykon.
Ja som roky lieceny psych.pacient, beriem AD, psychicku narocnost pri praci mam tusim 2.stupen a napriek tomu, ze mam zaznam aj uz vseobecneho lekara, nikdy mi neodmietol potvrdit vstupnu kontrolu v novej praci. Pokial si liecena a netrpia zavaznou poruchou, co uzkost nie je, tak nemas preco panikarit.
Uzkostnu poruchu, panicku poruchu a depresie ma dnes velmi vela ludi a vacsina pracuje aj si normalne nachadzaju nove zamestnania. Su to proste chronicke choroby (vacsinou) podobne ako reuma alebo cokolvek ine chronicke. Urcite sa nemusis bat, ze by sa niekde o tebe objavil zaznam na urovni zaznamu v registri trestov.
Co sa tyka hospitalizacie na psychiatrii, ja som tam teda s uzkostnou poruchou bola. Po traumatickom obdobi a jednej velmi zlej viroze sa u mna objavili velmi velke problemy, nielen tazke uzkosti a panicke zachvaty, ale cela nervova sustava bola uplne odrovnana, vsetko haprovalo. Isla som na psychosomaticku kliniku. Boli tam ludia prave s uzkostami, panickou poruchou, tetaniou, depresiami a poruchami prijmu potravy. Takze ano, da sa tam dostat s uzkostami, ale musi to byt velmi zle, musi ta to uplne vyradit z bezneho fungovania. Na druhej strane nevidim ziadnu tragediu v tom, ze sa tam clovek dostane. Pre mna to bol velky prinos. Toto psychosomaticke oddelenie nie su ziadne zvieracie kazajky, ziadny profesor Chocholousek ani nic, co si clovek predstavi pod psychiatriou na zaklade filmov. Je to proste intenzivna terapia. Okrem svojich spolupacientov poznam aj viacero dalsich ludi, co tam boli a pomohlo im to. Tiez o mne to vsetci vedia, ci uz kamarati, rodina aj kolegovia v praci. Ja sa s tym nikde netajim, nehanbim sa za to, pre mna je to normalny pobyt v nemocnici. A dufam, ze casom sa to zacne vsade takto brat.
dakujem za odpovede
záznam pre budúce práce... takže radšej sa zosypeš, len aby si náhodou nemala alebo resp. aby niekto nevedel že máš problémy s psych.
neviem o tom žeby lekárka posielala niekde správy ohľadom zdr. stavu pacienta. Ochrana osobných údajov je už hádam aj 2 - 3 roky v platnosti...