ahojte chcem sa opytat ci ste sa s niecim takym stretli, v rodine to mame a ja neviem ako dotycneho upokojit, oddialit mu tie myslienky...napr. teraz ideme na dovolenku, skutocne blizko iba hodinka od nasho mesta a uz ma uzkosti z toho...neviem to podrobnesie opisat ako sa citi, chcem len byt opora...lieky berie atarax..dakujem za kazdu radu 🙂
Na ukľudnenie sa je dobrý lexaurin, je to na lekársky predpis. Ale ak tieto stavy pretrvávajú a znemožnujú človeku normálne žiť, treba ísť ku psychiatrovi. viem o čom hovorím, tiež mám panickú poruchu, beriem antidepresíva. skús pozieť tému o panickej poruche.
ahoj,,sama tým trpím,, a neporadím nič iné len lieky 😢 zo začiatku určite..samé to neprejde ani neoddiali,,ty mu nepomôžeš určite..nedá sa to ovládať..a ked to človeka chytí fakt v plnej sile,,je to niečo hroznéé 😝 😝 😝 😝 ukludniť sa dá pomalým dýchaním do sáčka..ale to taktiež nezaberá,ked dotyčný nemá s tým skúsenosť a nenaučí sa,ako presne sa v danej chvíli zachovať ☹ ☹ je to na dlho..sama som si čo-to prežila a nie je to dodnes ľahké 😔 tie pocity a strach velmi dobre poznám,,nedá sa to slovami opísať..a pravdou je,čím viac sa snaží človek na to nemyslieť,tým viac na to myslíí..a potom je to čoraz silnejšie ,že vlastne má strach zo všetkého.na.pr.. 2roky som sa bála ísť k zubárke a pritom som predtým v poho chodila 😅 najprv bolesti a potom no hrôza-ja som chcela injekciu ,čo viem,že ona mi nedá..tak som sa bála už aj tej injekcie potom,že určite po nej zomriem 😢 😢 😢 sú to nepríjemné,silné emocie..ktorým človek,ktorý to nezažije nemože nikdy pochopiť... zo začiatku určite jedine lieky..ja po 6rokoch sa snažím momentálne vysadiť,,no neviem dokedy vydržím..skúšam trénovať psychiku sugesciou,v podstate sú to len nereálne predstavy,myšlienky,,no to si človek nevedomí 😔 tiež mám problém to ovládať,ked to na mňa príde v najsilnejšej forme,,niekedy sa mi podarí too predýchať..no prajem hodne síl a vydržať..je to ale hnusoba..doporučujem si na nete vyhľadať elektronickú formu knihy od českého psychiatra:" Panická porucha a jak ji zvládať"..super je to,, pomôže ako tak pochopiť celé tieto pochody..prečítajte si🙂
@ishkaa ja som si tym presla aj ked by clovek chcel neda sa to ovladat. Pomohli len AD, ziadne lieky na upokojenie neriesia podstatu problemu. Su len oblbovakmi na chvilku.Problem je v tom ze sa v mozgu nestiha doplnat serotonin a treba ho doplnit to riesi len AD. Treba co najskor nqvstivit psychiatra,ja som to odkladala az mi to preslo do fobie. Vela stastia ak chces kludne sa pytaj.
@ishkaa no kazde Ad sa na zaciatku tazko zvladaju, prvy tyzden- dva sa moze ciit omnoho horsie len to treba vydrzat a oni potom zacnu zaberat. No mali by sa na zaciatku nasadzovovat s oxazepanom. Ten pomaha tie prvotne priznaky stlmovat.Vela trpezlivosti prajem. A s tym sarlatanom by som neriskovala-aby sa mu raz nevratilo este horsie.
však to sú lieky na upokojenie, mal by sa ukľudniť. Ak nezaberajú, treba ísť k lekárovi nech predpíše niečo lepšie, silnejšie.
S týmito stavmi nie je sranda, treba na to lieky.