Úzkosť a panická porucha/ataky

naty_10
19. jún 2022

Dobrý deň,
ja som už zúfalá možno mi poradíte,alebo aspoň poviete svoje skúsenosti.
Úzkosť a panicku poruchy už mám niekoľko rokov,ale liečiť som sa začala len v roku 2019,pretože som nevedela o akú chorobu ide.
Chodím psychiatrovi,odkedy jem Alventu už nemavam panicke záchvaty,veľmi zriedka a keď aj tak slabšie.
No problém je v tom,že som neustále v nepokoji.Stále mám strach,stále sa trasiem,stále mám úzkosť až depresiu,inokedy mi búši srdce,alebo ma boli chrbtica medzi lopatkami,niekedy ma boli až ruka,občas keď mám nervozitu tak aj lýtka (nepuchnú).
Nemôžem sa pohnúť z domu ihneď mám paniku,bojím sa že zomriem že mám choroby nejaké alebo trombozu.Proste ani na krok z domu.Problém je v tom,že mám pocit ako by ma môj psychiater stále nechápal,mám len jednu tabletu Alventa 75mg ráno.Neni to malo na takéto dosť ťažké stavy ? Vyčerpáva ma to,nedokážem takto zit.

bellan
19. jún 2022

@naty_10 skús zmeniť psychiatra

naty_10
autor
19. jún 2022

@bellan budem musieť lebo takto sa zit nedá.

naty_10
autor
19. jún 2022

A to nehovorím o tom,že mávam závraty a točenie hlavy,niekedy si myslím že mam tetaniu.
Krčnú chrbticu mám ako povedala neurologička v strasnom stave.

zefyra
19. jún 2022

@naty_10 Ja mam takéto stavy a beriem až štvore lieky, podľa mňa to máš málo.

lucia851
19. jún 2022

@naty_10 to máš málo jednu Alventu. Zmeň psychiatra. Ja beriem až dvoje Ad a ešte aj iné psychiatricke lieky

eijka
19. jún 2022

@naty_10 tak závraty môžeš mať z krčnej chrbtice. Ja som to tak mala skoro mesiac, potom som začala chodit na rehabilitacie a závrate ustupili.

powercrystals12
19. jún 2022

Nadstavenie na Alventu trvá u niekoho aj rok.Podľa mňa by ti mal psychiater zvýšiť dávku aspon na 150mg.a doplniť ešte nejakými AD na ukludnenie .či už lexaurin,neurol,tritico alebo mirzaten.Lieky ti pomôžu no najviac si pomôžeš len ty sama a to prekonávať svoj strach.Držím palce aby si sa citíla čo najskôr v pohode.

naty_10
autor
19. jún 2022

@powercrystals12 Ďakujem 🙏

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dagmarovita
19. jún 2022

A ten psychiater v Zlatych Moravciach u neho si nebola?

luccija
19. jún 2022

@naty_10 je to mala davka.Ked chodis na kontrolu nic Ti nepovie?mas nizke davkovanie a urcite sa takto nemas citit po 3 rokoch.

naty_10
autor
19. jún 2022

@dagmarovita bola.
Ďakujem všetkým za názor,budem to musieť inak riešiť.

naty_10
autor
19. jún 2022

@luccija keď chodím na kontrolu tak on si stále ide svoje 🤷‍♀️ Niekedy ma to až hnevá.. občas mám pocit fakt,že ma nechápe,niekedy mu poviem vec čo som mu už hovorila a on ostane prekvapený 🤦‍♀️

mayka12
19. jún 2022

@naty_10 pokiaľ sa dostaneš k novému lekárovi tak skús magnézium prvé dni aj vyššiu dávku môžeš. Aspoň tak je to v pribalovom letaku.