Úzkosť a depresia

komikcide
Včera o 12:37

Ahojte, prosím má niekto podobnú skúsenosť ako ja? Momentálne mám za necelý mesiac 17 rokov a prežívam asi zatiaľ najhoršie obdobie môjho života. Mám neprimerane veľa úzkosti, každé ráno sa budím s pocitom na zvracanie, chodenie do školy beriem veľmi ťažko keďže nemám žiadnych kamarátov (od druhého stupňa na ZŠ sa citim úplne iná ako ostatní, veľmi ťažko komunikujem s ľuďmi, ako keby som bola z inej planéty), učitelia a praxe na mojej škole ma strašne stresujú, všetkého sa bojim. Mám neskutočný strach z dospievania (tento problém pretrváva už asi od dieťaťa ale teraz sa to prejavuje otrasne), cítim sa ako keby som stále mala 12, neviem si seba predstaviť ako normálne fungujúceho dospelého človeka. Poslednú dobu mám silné depresie, nechcem sa ani postaviť z postele, každý deň revem, nič sa mi nechce robiť, nič ma nezaujíma a nerobí radosť. S depresiou a sebapoškodzovaním mám skúsenosti od cca 11 rokov, no čím som staršia, mám pocit, že tým je to horšie. Mám časté myšlienky na samovraždu, nemám sa rada, mám pocit, že som len odpad k ničomu a vážne už neviem čo mám robiť. Chodím k psychiatrovi cca raz za 3 mesiace mám predpísané aj lieky, nedávno som zmenila liečbu zo Sertralinu na Magrilan a Oxazepam. Beriem ich okolo 2 a pol týždňa ale zatiaľ nebadám žiadnu zmenu. Bojím sa. :( (mimochodom, moje mentálne zdravie nikdy nebolo perfektné ale po nástupe na strednú sa to vymklo kontrole). Prajem všetkým pekný deň a ďakujem vopred za odpovede, síce neviem čo za odpovede čakám, ale musela som to niekde proste napísať.

olli122
Včera o 13:10

@komikcide ahoj mňa toto trápi dlhodobo možno že nie a v takom rozsahu ako teba ale momentálne mám lepšie obdobie ale viem že keď je chvíľu dobre .... Tak zas sa to čoskoro zhorší úplne ťa chápem. Skús sa sledovať či sa ti to nemôže zhoršovať aj s nástupom menštruácie. Mne napríklad pomohlo aj to keď som viac a pravidelne začala jesť samozrejme vyváženu stravu. Pretoze som pred tým malo jedla a bola som úplne bez energie. Alebo skús si premyslieť čo je tým spúšťačom tvojich sepresi...spolužiaci rodina, alebo sa nepáčia sama sebe.? Neboj nie si v tom sama...ale myslím že spáchať samovraždu nie je dobrý nápad ver tomu že toto prejde a zažiješ ešte xy krásny veci. Treba to brať tak že život nebude len pekný. Je to taká sinusoida raz si hore a raz dole....

evkamotka
Včera o 13:31

Kebyze si moja sestra alebo dcera, urcite by som ti dopriala kazdy tyzden psychologicku. Naucila by ta rozne techniky na zvladanie zatazovych situacii, relaxacne techniky atd. Presli by ste si priciny problemov....len to tlmit liekmi očividne nepomaha, kedze sa trapis

fatima99
Včera o 14:02

je to tak, odbornik vie pomoct tak, ako ti nikto iny nepomoze. 🙏 nie je to nic strasne odovzdat sa takto do ruk niekoho, kto ti realne vie pomoct, prave naopak.