Dobrý deň. Neviem ako ďalej, veľmi som sa sklamala a mám úzkosti, depresie, 2-3 týždne spím po 3 hodiny, nechutí mi jesť :( Rozmýšľala som, že najlepšie by bolo keby som tu nebola :( Ako si pomôcť? Mám doma Neurol, ale nechcem byť na tom závislá :(
@deti95060810 áno, najslabší... párkrát som ho mala, ale nechcem sa s tým veľmi zahravať... mala som melatonín ale slabší a nezabral :( je to psychického pôvodu neviem si ukludniť hlavu
Treba stále zamestnávať mozog a úzkosti postupne prejdú. Veľa ľudom pomáha cvičenie, varenie, upratovanie ..
tak si daj 1/2 tabl, alebo 1/4 tabl...
závislosť nepríde za týždeň - dva.
večer si daj kombo - melatonín + magnézium...zaspať by si mala aspoň na tých 5 -6 hod.
ak sa ti to nepodarí tak si daj 1/4 tabl. neurolu...
inak spávať 3 hod. je málo - rýchlo príde vyčerpanie a pocit únavy.
Obvodný ti môže predpísať aj tabl. na spanie - Sanval . Zopiclon.... ak si dáš 1/2 tabl. tak budeš spať aj 6 hodín.
Och moja zlata, presne viem, ako sa citis, tiez mavam uzkosti a niekedy take hrozne, ze len placem a neviem normalne fungovat...kvoli comu mas presne uzkost? Neurol si normalne daj, ja si v najhorsom davam lexaurin, inak sa neda
Chodim aj na terapiu, ale este sme sa neprekopali k pricine uzkosti, tak je to take tapanie v tme
Ale ty máš úzkosti a depresie už ako dlho? "Nebyť tu" nie je riešenie, aj keď vidím, že sa nechceš zahrávať s liekmi, to mi vraví, že v kútiku duše chceš žiť, takže nepodliehaj takým zlým myšlienkam, akokoľvek zúfalá a sklamaná si. Všetko sa raz skončí, či dobré, či zlé, aj táto mizéria. Ber deň za dňom a pomaly sa bolesť bude zmenšovať. Zamestnaj sa a neutápaj v myšlienkach, sústreď sa na reálne veci, ktoré denne robíš, buď prítomná v aktuálnom okamihu, neutekaj myšlienkami do minulosti alebo predstáv. Vyrozprávaj sa niekomu, komu dôveruješ, alebo zavolaj na linku dôvery. Drž sa, prejde to všetko, zvládneš to ❤️
Napíš mi prosím správu 🙏
Brala som neurol a bola som na ňom závislá, nebolo to fajn.... potom som sa vykašľala na liečbu a už som nikdy nebrala žiadne lieky od psychiatra, sú to už 2 roky.
@lilstar111 skús, aké to je na tom neurole... ale odporúčam konať v svojom živote tak aby si bola v pohode, treba si sám uvedomiť, že je to len tvoj život a najviac si treba uvedomiť ci si v dobrej spoločnosti ľudí, či ti vyhovuje práca, škola, tam kde bývaš napr... A treba s tým niečo robiť. Tvoje okolie je zrkadlo toho ako sa môžeš cítiť. Všetko zlé co ti neprispieva k mentálnemu zdraviu okamžite zrušiť zmeniť odstrániť. Mám 21 a lieky som brala 6 rokov, lieky ti len potlačia problémy ale neriešia ich. Musíš si uvedomiť ze naozaj je to v tvojich rukách, dokážeš viac ako si myslíš
Zmena prostredia (dovolenka, chata výlet na viac dní), začať so športom, príp.nová práca. Vyvetráš hlavu, prídeš na iné myšlienky, unavíš sa, nebude treba lieky. Pokiaľ nevládzeš vyjsť ani pred dvere domu, vtedy sa treba zapísať do poradovníka na psychiatriu, pretože to je už zlý stav.
aký neurol? 0,25 ? alebo?
magnézium si neskúšala?
na spanie je dobrý melatonín 5 mg...