Ahojte mávala som Panické ataky aspoň si myslím vkuse si niečo namyslam ale už rok mi trvajú denne extrasystoly alebo čo to je nonstop mi preskakuje srdce nemám ešte výsledky holtera beriem egilok podľa potreby. Ale teraz mi ostalo tak že sa mi akoby ťažšie dýcha a tlak pri srdci ale mám problém aj s chrbticou plus som prejedena uteste ma že je to len úzkosť a nie embólia alebo zlyhávanie srdca. Ja sa fakt bojím že mi zlyhá keď mi to nonstop robí dala som si polku egiloku ale ťažko sa mi dycha a je mi zle aj mi preskakuje to srdce
Ešte ma aj pichá v ľavom ale predlaktii
Neboj, to bude ten stres. Tie extrasystoly má veľa ľudí, aj ja. Je dobre, že si uvedomuješ, že je to panická porucha, už to trošku ukľudní. Bolo by fajn, keby ťa mal kto objať a povedať ti, že to je len panika, to veľmi pomáha. Tieto pocity môžu súvisieť aj s tetániou, niektoré príznaky sú podobné, tiež je psychického pôvodu - napríklad to sťažené dýchanie alebo problém s rečou, keď si nevieš spomenúť, ako sa povedia slová, ktoré bežne používaš a tak. Skús sa odreagovať, pozrieť telku alebo ísť sa trochu prejsť, aby si na to nemyslela. Drž sa.
@chocolate_cake test na tetaniu bol negativny. Ja sa hrozne sledujem to je na nervy niečo nové si objavím a už myslím na najhoršie ale teraz z ničoho nič mi je blbo od srdca až na vracanie dala som si aj polku egiloku aj tak ja sa bojím že keď mi to srdce vynecháva že sa zastaví...u kardiológa som sledovaná pre nedomykavu chlopňu ale tam neberiem na to lieky
Ja ťa chápem, aj mňa tie extrasystoly stresujú. To sú tiež spúšťače paniky. Kardiologička mi tvrdila, že som v poriadku, Holter ich zrovna behom tých 24 hodín nezachytil, keďže sú veľmi nepravidelné. Ja keď to mávam dlho, tak sa pomodlím, nech mi s tým Pán Boh pomôže, lebo ma to stresuje a zatiaľ mi to pomáhalo. Ale neviem, či je to aj rada pre teba. Ja to mám už vyše 20 rokov a nemyslím si, že to prejde. Skôr čakám, že neskôr budem potrebovať strojček. Ale mám tiež kámošku, ktorá tieto extrasystoly má, aj panickú poruchu a tuším aj tú tetániu a bolo to hlavne psychického pôvodu. Potrebovala zmeniť životný štýl, prostredie a ustúpili jej aj tie extrasystoly, aj panická porucha. Už to nemáva tak často. Možno je to práve psychosomatické v niektorých prípadoch. Treba byť viac v kľude, sústrediť sa na veci, ktoré ti robia radosť a na ktoré sa tešíš. Ja viem, že sa to ľahko hovorí, ale pomáha to.
@chocolate_cake no mne to trvá skoro rok začalo mi to po kontrole na kardiológii a znovu má objednať nechcel lebo tesne predtým som mala aj holtera tak som si teraz po skoro roku zaplatila 7 dňový holter ale nemám ešte vysledok
A cítila si tie zmeny v rytme počas tých 7 dní? A ak sa môžem opýtať, koľko to stojí na tých 7 dní? Niekedy aj ja uvažujem, že by som to zopakovala, že možno by to tentokrát zachytil.
@chocolate_cake áno cítila ja to mávam v podstate každý deň a veľakrát. 50 eur a mala som to vlastne 5 dní
Beriem Egilok každé ráno polovicu. Dr.mi ho nasadil práve kvôli extrasystolám. Predtým som brala Isoptin a predtým Concor, no stav sa nemenil. Odkedy beriem Egilok, takmer ich nepociťujem, predtým som ich mala vyše 700 za deň. Ale užívam ho denne. Nie príležitostne.
Ja som mala niečo podobné (to dýchanie, tlak na hrudi akoby bolesť, aj tu ruku, aj ten strach, nejaká forma hypochondrie, každá mala blbosť na tele som sa bála, fakt nepríjemné, ale aj také pocity, že sa v noci zastavilo srdce, vibrovanie v hrudi, akoby zrazu iný rytmus - nedávno po dlhšej stresovej situácii.
Pomohlo mi: zakázať si Googlit všelijaké príznaky chorôb, nejaké ajurveda byliny v tabletkách na ukľudnenie: ashgawanda, radhiola, holy basil. Vraj žiadny ťažší šport ako behanie, tak som sa dala na dlhé prechádzky, jogu. Keď ma stresuju deti, počúvam v slúchadlách hudbu aká sa mi páči na relax. A zo všetkého najviac pomáha uvedomiť si, že pri srdcových ochoreniach to ide väčšinou k horšiemu a neprejde to tak, že ti je niekedy dobre a niekedy zle.
PS: a sex, očividne tie hormóny potom znižujú kortizol, to si treba dať ako dôležitú medicínu
Tak to mi je ľúto, ja to až tak často nemávam, ale aj tak je to stresujúce. Tak verím, že ti tie lieky pomôžu. Aj nikaeli tu píše, že jej to pomohlo, tak verím, že je to dobrý liek. Počkaj na tie výsledky a uvidí sa. Podľa mňa ti teraz najviac pomôže, keď budeš v kľude, skús si zamestnať hlavu niečim iným.
A neviem, či más Apple Watch, mne to pomáhalo vtedy si urobiť EKG a vidieť, že pravidelný rytmus
Histamin
Dobrý deň, odkiaľ ste mali ten holter ?
Inak mne je vtedy tak že sa mi aj zle rozpráva