Úzke cievy v očiach

9. jún 2024

Prosim vas, ma niekto podobnu skusenost? Uz cca 20 rokov nosim okuliare, okrem toho nemam vacsie tazkosti s ocami a pred par tyzdnami mi ocna, na rocnej kontrole, povedala nieco v tom zmysle ze mam uzke ocne cievy...dost som sa zlakla, kedze mi hned prislo na rozum ci by sa nemohli upchat...povedala mi ze niektori ludia to skratka tak maju, ze sa nemam toho obavat a ze ak som v rodine nemala zeleny alebo sedy zakal nepovazuje ma za rizikovu...i ked neviem v akej veci...rozmyslam ze by som sla este k inej dr lebo nie som spokojna velmi s vysvetlenim

kacena4
9. jún 2024

ak nie si spokojna s vysvetlenim ziadaj dovysvetlenie u danej dr. naco chodit na duplicitne vysetrenie? mas to napisane v sprave? ci to bolo povedane len "perhuba"? potom o nic vazne nejde. ako pises chodis kazdy rok na kontrolu tak niet sa coho bat

autor
9. jún 2024

@kacena4 pytala som sa jej, ze ci sa mam bat a ona ze nie, ptm uz vobec nechcela o tom hovorit...a nie v sprave nic nenapisala

taktotedanie
9. jún 2024

Neries, niesme ako ludia kopie myslim ze si vysvetlenie dostala, naco duplicitne..
A do nalezu ocneho pozadia napisat nieco musela tak si to skontroluj

autor
9. jún 2024

@taktotedanie mate nejake skusenosti s touto abnormalitou? Ja som sa jej pytala ci tie cievy sa mi mozu uzavriet nejak a prestat vidiet ale neodpovedala mi, len ze sa nemam bat ked nemame v rodine zeleny a sedy zakal...preto som chcela s niekym este prediskutovat lebo mebola velmi vyrecna na tuto temu...spravu som ai pozerala aj na nete som si vsetko hladala a dala tam to iste co mi dava aj pominule roky, cize nic o tomto tam nie je

taktotedanie
9. jún 2024

Pracujem na ocnej ambulancii
Nikto nema rovnake cievy na ocnom pozadi, su rozne varianty normy
Upchat sa moze hocijaka cieva hocikde v tele a mozes ich mat aj anatomicky najdokonalejsie na svete..
Sedy zakal ma nakoniec kazdy clovek uz v pokrocilom veku to nijako neovplyvnit to je dosledok starnutia tak ako vrasky na cele
Zeleny zakal poskodzuje zrakovy nerv laicky povedane tym , ze jednym z faktorov je vysoky ocny tlak ktory toaci na nerv/cievy a zhorsuje jeho vyzivu a tym ho poskodzuje- co u teba predpokladam dr vylucila inak by si sa uz liecila co nespominas takze pochybujem
Ja by som si dala pozor do buducna na krvny tlak a cukrovku

autor
9. jún 2024

@taktotedanie dakujem za odpoved...ano ocny tlak som mala vzdy dobry, s tymto nemam problem...a normalny tlak mam celkom nizky, aj vseobecna o tom vie ale nesposobuje mi to problemy

taktotedanie
9. jún 2024

Tak potom vypustite z hlavy a pravidelne navstevujte ocneho lekara na kontroly