Beriete niekto silnejšie lieky na riedenie krvi ale už DOŽIVOTNE? Nemyslím rodičov a starých rodičov, ale Vy, ktorým boli predpísané. Ja som tiež ten prípad, neviem sa s tým nejako stotožniť, mám strach /napríklad z krvácania, úrazu, porezania a pod./, no na druhej strane si uvedomujem, že je lepšie ich brať preventívne ako potom mať následky. Ako ste to prijali? Je tu taký niekto?
Môžeš sa opýtať aj ďalších lekárov,či je to v tvojom konkrétnom prípade ozaj nutné a aké sú rizika.Moja mamka to v istom veku už odmietla a žije si veselo ďalej.Velakrat sa to dava preventívne ,aby sa predišlo nejakým stavom,ale napr.traumatologovia to neradi vidia,riešiť takú zlomeninu krčka bedrovéj kosti u preriedeneho starca je dosť fuška.Ale podstata je asi toto...bolo ti to doporučené a je len na pacientovi,či doporucenu liečbu prijme alebo nie.
Neviem,aké silné máš na mysli. Ja beriem anopyrin
Beriem anopyrin a vzdy to hovorim kazdemu lekarovi
Tiež anopyrin už 22 rokov a doživotne.Žiadny problém,ak mi idú trhať zub pár dní neberiem.
Ďakujem, všetky ste zlaté, že ste ma povzbudili. Mám brať do konca života Xarelto, čo je dosť sila, ale samozrejme ho užívam a aj budem, len mám obavy z nejakých vedľajších účinkov v budúcnosti pri takej dlhodobej liečbe a ťažko sa s tým vyrovnávam.
Neboj sa neziaducich. Co poznam niekolko ludi, nikto nema ziadne. Pri Xarelte ani krvacanie nie je nejake extra.
Moja babka berie uz dlhsiu dobu xarelto a bez problemov, pri porezani atd to krvacanie nie je az take strasne ako si ludia myslia, ak pojdes na nejaky zakrok staci na 24hod vynechat ucinok pominiek zrazanlivost sa vrati ako keby si ho nebrala urobi sa zakrok a zase beries ako bezne, ziadna veda ziadne prechody na injekcie ziadne sledovanie INR, za mna velmi pohodlna liecba, nehovoriac o benefitoch ja by som sa bala, ze naprikld sa spravi trombus a tromboza ako vysita- ak sa dostane do pluc , a ak je masivna plucna tromboza clovek je do par minut mrtvy ako toho, ze mi bude tiect z prsta o 5min dlhsie krv ako bez xarelta
@stanulienkat
@taktotedanie
ďakujem zo ❤, veľmi mi to pomohlo, upokojili ste ma, veľa to pre mňa znamená🙏
Ake konkretne? Urcite uzivaj. Lekar by ti to bez priciny nepredpisal. Urazov a krvacania sa bat nemusis. Budu sa ti lahsie robit modriny a pri porezani sa budes trochu dlhsie krvacat. Nemusis sa bat, ze z teba bude rinut krv a na mieste vykrvacas.🙂