Užívanie železa po pôrode

stela567
30. aug 2024

Ahojte baby, mam nízke zelezo. Už počas tehotenstva som ho mala brať a po porode mi kázal doktor znovu ho brať. Ale ja už som zúfalá. Vyskúšala som rôzne zeleza dostupné v lekárni a stále mi z nich je zle. Teraz najnovšie užívam od Jamieson a zas cítim bolesť brucha a často chodím na WC. Celkovo mam nevolnost. Ja už neviem. Je to tým železom? Viete mi poradiť ešte nejaké iné žeby mi bolo dobre? Ďakujem

pribinak
30. aug 2024

@stela567 tak si nedávaj každý deň, ale napr každý 2-3 deň
Železo je naozaj ťažké

anjelicek26
30. aug 2024

Ano mam podobny problem, ale brat musim, hodnotu mam 8 (limit je nad 12)... maly bohuzial - kvoli tomu ho ma tiez primalo...on dostava kvapky... hematolog mi chce ak to nepojde hore buduci mesiac supnut infuziu zeleza, ze sme "saskovali" dostatocne dlho a ma asi pravdu...

katusik456
30. aug 2024

@stela567 ja som momentálne 2 týždne po pôrode a nemala som extra nízke hodnoty železa, ale bola som hrozne bledá keď som prišla z pôrodnice, tak som si objednala lipozomalne železo s Vit. C od Adelle Davis. Dávam si každý deň, nie je mi vôbec zle, vladzem počas dňa úplne v pohode. Myslím, že brat železo po pôrode by mala byť úplne normálna vec a hlavne keď ho máš nízke už v pôrodnici, predsa len to telo dostalo zobrať a bohvie ako dlho sa ešte bude čistiť.

taktotedanie
30. aug 2024

Kup si melasu

renatka100
31. aug 2024

@stela567 co takto skusit prirodu? Maso, strukoviny, ryby, brokolica…umele zelezo sa velmi tazko vstrebava a tele s tym ma presne take problemy ako popisujes.

stela567
autor
31. aug 2024

@renatka100 všetko to jem a stále je málo 😅