ahojte zienky. som uz takmer 3 r. po porode, nekojim uz takmer 2 roky a stale mam dost rozhadzany cyklus (nepravidelny: 26-38 dni, posledny bol dokonca 49). antikoncepciu neberiem, ani som nikdy nebrala.
okrem toho trpim uzkostami a silnymi migrenami (od porodu, dovtedy som to nemavala). migreny riesim s neurologickou, zatial sa pricina nenasla.
dnes som bola u gyne na preventivke a zobrala som mu ukazat svoje zaznamy cyklu (sympto-termalna metoda) a hovorila tiez o tazkostiach, co mam (uzkosti)... po prezreti zaznamov zhodnotil, ze mi chyba gestagen a predpisal mi utrogestan. ze sa mi upravi cyklus na cca. 30-dnovy a ze by sa mali vyrazne zmiernit aj tie uzkosti. mam si ho dat 2.hy den po ovulacii rano 1x ustne a vecer 2x do posvy. len som sa zabudla opytat, dokedy ho mam brat... do menstruacie alebo dokedy? neviete niekto poradit? a ako dlho sa berie, kym to ma nejaky efekt? po vysadeni sa nevrati vsetko do starych kolaji? mate niekto skusenosti?
@mimimami3 ja som uzivala utrogestan (z inych dovodov) a mala som ho brat 10 dni. po vysadeni by mala prist ms. byt tebou, tak zavolam doktorovi, ze ako dlho ho mas brat.