Ahojte, chcem sa len opýtať na skúsenosť a nejakú tu podporu že sa to zlepší. Neurológ mi dal diagnózu panická a úzkostná porucha, dva mesiace užívam 2 AD, po 4-5 týždňoch od začatia sa mi stav zlepšil bolo mi už aj tak na 90% dobre, nasla som si dobrú psychiatričku (predsa len je to väčší odborník na tuto diagnózu) a tá uznala, že by trebalo rannú dávku Elicey zvýšiť z 10mg na 15mg. Ako som to urobila, po dvoch dňoch sa mi stav totálne zhoršil (trasenie, búšenie srdca, potenie, pálenie kože…), mám pocit že je to horšie než na úplnom začiatku, idem spat so strachom, budím sa o 4-5 rano uplne mimo, trvá to už niekoľko dní a pri dvoch deťoch je to extrém. Kázala mi zatiaľ užívať každý deň Frontin 0,25 až 0,5, len som po ňom uplne unavená a mám pocit že nevladzem nič robiť, každý mi hovorí že mám niečo robiť, niekam ísť, ale ja proste nevládzem. Mal to niekto takto podobne? Zlepší sa to? Navštevujem aj psychológa, robím vsetko pre zlepšenie, tu hľadám len nejakú “spriaznenú dušu”, ktorá toto chápe, pripadne si niečím podobným prešla, keďže v mojom okolí sa nemam o tom s kým moc rozprávať. Dakujem ❤️
@drahomirrra s lekárkou som v kontakte, je mi k dispozicii stále, povedala len že zrejme moje telo a podvedomie to zobralo uplne odznova a zas to bude pár týždňov trvať. Benzo som mala len pp, ale teraz si ho mám dávať každé rano + pp. Najhoršie sú rána, na večer mám aj mini dávku 7,5mg mirzaten, ktorý ma aj jemne hypnotické účinky, takže zaspim, ale o tej 4-5 rano to vždy začne 😮💨
@x_elizabeth_x Aj tak nechápem, načo ti zdvihla dávku, keď mala informáciu, že ti je už dobre. Poraď sa s ňou, čo by sa stalo, keby sa vrátiš na 10mg. Pôvodne ti AD napísal neurológ?
@x_elizabeth_x Ešte mi napadlo, benzáky, oni ťa možno úplne vypínajú, popýtaj sa lekárky na nejaké iné možnosti popri AD. Prírodné niečo, Lavekan a podobne. Možno existuje niečo iné ešte, aj keď viem, že lekári ich dávajú na preklenutie najhoršieho, kým zaberú AD. V rodine oporu máš? Podporu manžela, prevezme deti? Nechá ťa oddychovať, keď potrebuješ?
@drahomirrra Bolo mi celkom ok, ale ešte sa vracali občas mierne panické ataky. Dr. mi povedala, že ak by trebalo nejakú podporu v podobe liekov k AD, šla by do síce o niečo menej účinnej, ale nenavykovej verzie. Pojdem k nej o 3 týždne, dovtedy by to malo podľa nej ustúpiť, ale ak nie, mám prist skôr. A neurologicka mi AD predpísala, keď som k nej išla s podozrením na tetaniu. Jej prístup ale bol zvláštny, reálne som ani nevedela ze ide o AD, až doma som si to vsetko prečítala, dala mi malo info, keď som jej zavolala ohľadom vedľajších účinkov, povedala len, že ako to je mozne, lebo ona ich užíva a jej sa to nedeje 🤦♀️ preto som aj na odporúčanie psychologičky prešla k psychiatričke. V rodine podporu mám, už som sa ohľadom tohto dokázala otvoriť aj niekomu inému než len manželovi. S detmi veľmi pomahaju starí rodičia, zamerali sme sa fakt na to, aby som sa dala dokopy, fakt robia maximum ❤️
Fúha, povedala si lekárke o zhoršení? Evidentne ti sedelo 10mg, a 15 už je pre teba priveľa. Benzáky cez deň na fungovanie sú extrém, nečudujem sa ti, že si mimo, ich je najlepšie užiť pred spaním. Povedz lekárke, nech upraví dávkovanie.