Užívanie antidepresív kvôli napätiu

31. jan 2023

Ahojte je tu niekto kto užíva antidepresíva pre neustále napätie?

hankab
31. jan 2023

Ano, pomohli mi. Ziadne prirodne produkty ani zmena myslenia nepomohli.

autor
31. jan 2023

@hankab toezbste mali take napätie? A co str uzivali? A dlho? Dost sa toho obávam. Ale veľmi ma to napätie zaťažuje neviem si užívať prítomnosť.

hankab
31. jan 2023

Je to uzkost. Uzivam uz rok a pol, ale ja som to dlho odkladala a uz to bolo az neunosne. Lieky velmi pomohli, bez nich som len prezivala.

autor
31. jan 2023

@hankab a co uzivate? Hneď prvé vam zaúčinkovali?

hankab
31. jan 2023

Magrilan, ale kazdemu sadnu ine. Skusala som viacere a az tieto pomohli, ale niekomu sadnu hned prve. Je to velmi individualne.

autor
31. jan 2023

@hankab dakujem za uprimnost

hankab
31. jan 2023

Drzim palce, aj ked na uzivanie AD najdes xy negativnych recenzii. Vacsinou vsak od tych, ktori ich nikdy nebrali. Uziva ich veeelmi vela ludi, nie je na tom nic zvlastne a napr ani o mne to okrem priatela a mamy nikto netusi. Fungujem s nimi normalne, mne naozaj velmi pomohli. Drzim palce 🙂

autor
31. jan 2023

@hankab ano odrádza ma presne to ze si človek na nich návykne, ze menia osobnosť, ze sa priberá. Vela toho som prečítala, ze nepomôžu. Preto zvažujem a váham ci vobec začať. Začiatok bol ťažký? Vedeli ste pri začiatkoch normálne fungovať práca, deti… alebo ste k ním nieco este užívala? Lexaurin, neurol…?
Este raz vďaka za úprimnosť a otvorenosť

hankab
31. jan 2023

Nie su to navykove lieky, treba davat jedine pozor pri vysadzani, aby ste sa neunahlili a vsetko sa vam nevratilo po par dnoch od vysadenia. AD nijako nemenia povahu, to je hlupost. Priberat sa z nich moze, ja som tiez pribrala zopar kil, ale k tomu staci pridat viac pohybu, zdravu stravu a je to ok. Ja mam sedacu pracu a pohybu zalostne malo, a napriek tomu som pribrala iba cca 5kg.
Zaciatok je narocny, to ano, ale treba verit ze pomozu a po par tyzdnoch budete normalne fungovat ako predtym. A ano, prave kvoli tomu sa na zaciatku beru aj benzodiazepiny (neurol, lexaurin), ale s tymi opatrne lebo su navykove. Ja som ich mala ako “barlicku” ked bolo najhorsie, ale neuzivala som ich pravidelne. Okrem toho treba brat vela magnezia, mne vzdy velmi pomahalo (mam aj tetaniu).

autor
31. jan 2023

@hankab dakujem za vysvetlenie. Viete mi povedat čím je to pribratie? Z liekov, alebo z toho ze ste viac v pohode tak človek priberie. Preco Str tak dlho váhala s užívaním? A priateľ a mamina to ako vzali?

hankab
31. jan 2023

Myslim, ze AD v tele zadrziavaju vodu, ale nie som si tym uplne ista. Radsej si o tom precitajte.
Vahala som, lebo som bola vo vztahu s chlapom, ktory o nich siril rovnake bludy ako vsetci ti, co ich nikdy nebrali 🤦🏽‍♀️ Tiez mi tvrdil, ze mi zmenia povahu a priberiem.. nastastie netrvalo dlho, rozisla som sa s nim, nabehla na lieky a fungujem uplne normalne.
Terajsi priatel je skvely, viem o tom od zaciatku a chape, ze je potrebne aby som ich brala. Nikdy k nim nemal ziadnu hlupu poznamku, jedine co je trochu zle na uzivani je znizene libido, ale kvoli zdraviu a normalnemu fungovaniu je to to “najmenej”. Mama je mama, chape to a stavia sa k tomu tak, ze ked mi to ma pomoct tak nech ich beriem.
Hlavne nedajte na blbe reci okolia, nikto z tych ludi nevie ako sa citite, iba vy sama a my, co sme si tym presli. Nie je nic lepsie ako sa z toho vyliecit a normalne fungovat.

autor
1. feb 2023

@hankab čítala som toho veľmi vela, stále váham. Nakoľko veľmi vela negativ je popísaných. Možem sa opýtať, pracujete? Nie je to badať v práci? Alebo ten začiatok ste zvládli prácu v pohode?

hankab
1. feb 2023

Jasne, som mlada a slobodna, kto by ma zivil? 😅 Fungujem v praci normalne aj ked je velmi psychicky narocna. Predtym nez som zacala brat AD to bola hroza tam vobec prezit kazdy jeden den, teraz je uz vsetko okej.

autor
1. feb 2023

@hankab možem sa opýtať v akej oblasti pracujete?
Rozhodla som sa skúsiť este magnezium, skĺbiť to s cvičením a keď to nepojde tak inú cestu nevidím.

iveetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. feb 2023

@iveetta vy ste zažili niekedy uzkosť? CBD tomu neverím že učinkuje

iveetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz